Nobis Hotel Copenhagen

:
december 2017
Nobis Hotel Copenhagen - facade

Niels Brocks Gade 1 blev bebygget i 1903 med de 5400 kvm, som først var et domicil for Forsikringsselskabet Danmark siden blev til Musikkonservatoriets hovedsæde. Stilen er præget af nationalromantik og historicisme.

Nobis Hotel Copenhagen - reception

I Nobis Hotels reception åbnes historien om, hvordan nye bidrag møder de autentiske omgivelser, som er fyldt 114 år! Wingårdhs arkitekter har projekteret receptionsdisken af beton – et symbol på det moderne.

Nobis Hotel Copenhagen - trappe

Interiøret på Nobis Hotel er iscenesat i en dæmpet farveskala, men samtidig med en nobel holdning. Malerselskabet SBM løste opgaven med nuancer, der har tydelige referencer til både nationalromantik og historicisme.

Nobis Hotel Copenhagen - køkken

Nobis Hotel tilbyder også en restaurant i den højeste kvalitetsklasse: Gastronomiske planer bliver til virkelighed i et nyt produktionskøkken fra Bøge Storkøkken ApS, fuldt udstyret med alt i den nyeste køkkenteknologi.

Nobis Hotel Copenhagen - foyer

Arpe & Kjeldsholm A/S, der er en entreprenørvirksomhed i stærk vækst, har forestået styringen af den komplekse renovering og restaurering. Resultatet er et moderne hotel uden tab af værdier fra de historiske omgivelser.

Nobis Hotel Copenhagen - stuk

Renoveringen af det forhenværende musikkonservatorium har sat sit præg på hele bygningen. Mindst berørt er det lokale, der nu hedder suite 210, hvor Malerselskabet SBM bl.a. restaurerede stuk med ny belægning med bladguld.

Nobis Hotel Copenhagen - suite

Gennem hele indretningen er det egetræsgulvene, der danner et samlende tema. Everfloor-belægningen er i fransk sildeben med lamelparketstave, der er skåret i gæring. I alt har Danadeco leveret 2100 kvm.

previous next

Kultur + historie = hotel

I turismens hårde konkurrencemarked er hotellets opgave at skabe mindeværdige oplevelser, som giver lyst til at komme tilbage. Et nyt projekt i København viser, hvordan det kan gøres

Byggefakta

Nobis Hotel Copenhagen
Niels Brocks Gade 1
1574 København V
Danmark

Bygherre:
Balder AB
Bygherrerådgiver:
Millimeter Arkitekter
Totalrådgiver:
AI a/s
Arkitekt:
AI a/s
Hovedentreprenør:
Arpe & Kjeldsholm A/S
Ingeniør:
AI a/s
Andre aktører:
Wingårdh Arkitektkontor AB
Areal:
5400 kvm.
Byggesum: 
92 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2016 - december 2017

Nogle bygger det højeste hotel i verden. Andre bygger et af is, eller placerer værelserne under vandet. Når det kommer til at levere den mindeværdige hoteloplevelse, har det nyåbnede Nobis i København løst opgaven på sin egen måde: Ved at lade historien arbejde for sig.

Svenske Nobis Hotel Group har gjort det til sit varemærke at placere sine aktiviteter i rammer, hvor årringe har sat spor med værdier af en karat, som ingen kan bygge sig til: Det familieejede selskab fra 1987 driver femstjernede hoteller, natklub og restauranter i Stockholm og København i bygninger, som ikke bare har alder, men også – og især – kultur. Det er en vigtig del af selvopfattelsen, at hver restaurant og hvert hotel skal have sin egen personlighed og sin egen sjæl.

– Vi er ikke en kæde, hvor oplevelsen er den samme uanset adressen. Tværtimod, lyder det fra ejeren, Alessandro Catenacci.

Nobis-flagskibet er placeret på Stockholms Norrmalmstorg, hvor svensk historie i et par århundreder er blevet skrevet; og nu har Nobis åbnet sit hotel i luksusklassen i København. Det er sket i den bygning på Niels Brocks Gade 1 i Købehavn, som arkitekten Martin Borch i 1903 tegnede til Det Gjensidige Forsikringsselskab Danmark. Den blev siden blev hjemsted for Det kgl. Danske Musikkonservatorium.

I 2010 blev den 5400 kvm store bygning ledig, da musikkonservatoriet fik ny adresse; her opstod muligheden for, at Nobis-ejendomsselskabet Fastighets AB Balder kunne overtage huset. Ombygningen til hotel blev siden lagt i hænderne på hovedentreprenøren Arpe & Kjeldsholm A/S efter et byggeprojekt af arkitekt- og ingeniørvirksomheden Ai A/S. Det omdannede den tidligere kontor- og undervisningsbygning til en moderne turismevirksomhed med 77 værelser, lobby og teknik samt en stemningsfuld restaurant.

Det er et indretningsprojekt af den ikoniske arkitekt- og design–virksomhed Wingårdhs, der har opdateret den nyklassicistiske og nationalromantiske arkitektur fra den danske guldalder til en samtidig æstetik i den skandinaviske tradition for enkelhed og klarhed, tillagt luksushotellets tilbørlige anstrøg af elegance.

– Materialer i høj kvalitet fremstår sofistikerede, og det håndplukkede interiør sammenfletter modernisme og klassicisme, skriver Nobis i sin egen anmeldelse af det nye hotel.

Kompleks proces

For alle implicerede var det en udfordring at skabe netop den stemning af moderne klassicisme, som er blevet det endelige resultat. Arpe & Kjeldsholm forestod den komplekse proces, der kun lod få arealer uberørt (bl.a. hovedtrappen), men som i øvrigt indeholdt klargøring af værelser, to nye elevatorer og restaurant med produktionskøkken.

Her er det en af de for tiden stærkeste spillere, der er på banen: Bøge Storkøkken ApS. Bøge Storkøkken har specialiseret sig i køkkenudstyr til danske virksomheder og institutioner med vægten på funktionelle og energibesparende egenskaber. Leverandøren er ganske vist ikke en af de ældste i branchen – Bøge er fra 2013 – men har på trods heraf allerede samlet sig betydelig erfaring. Til denne sag har den højeste kvalitet været i centrum som et betingelsesløst krav fra Nobis Hotel Group, forklarer direktør Jacob Bøge fra Bøge Storkøkken. Maskinparken omfatter koge- og stegeudstyr fra tyske Palux med et udstyrsprogram, der er samlet på stedet til en sammenhængende koge- og stegelinje. Den udmærker sig ved at tilbyde let rengøring – noget, der både sparer tid og sikrer et højt hygiejnetrin, vurderer Jacob Bøge.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 6

Bolig

Arenakvarteret

Kanalboliger med hjemmehygge

Plejecenter og genoptræning

Botilbud Ebberød

Botilbud med kig til naturen

Børneinstitution

Børnehuset Himmel og Hav

Med plads til leg på taget

Bolig

Dortheavej

Newyorker-boliger på Nørrebro

Domicil

EG Domicil

Højt profileret domicil

Bolig

Factory House

Fred ro og frirum

Butikscenter

Kronen Vanløse

Kronen på værket

Forlystelsescenter

Lego House

Lego-legeplads i mega-format

Ungdomsbolig

Nimbusparken kollegium

Studieboliger med teglsten i hovedrolle

Hotel og konference

Nobis Hotel Copenhagen

Kultur + historie = hotel

Bolig

Risskov Brynet

Tilpasset bydel med egen identitet

Uddannelsescenter

UC Syd

By-i-byen-effekt med skarpe tagrygge

Uddannelsescenter

VUC Syd, Aabenraa

Mættet tegltekstur og markante udskæringer

Bolig

Z-Huset

Stærk form til åben struktur