EG Domicil

:
december 2017
EG Domicil - total
EG Domicil - Facade

Ydervæggene er lavet som betonsandwichelementer, men med en ny forskallingsmetode får facaderne en meget særegen og markant profilering i den indfarvede beton.

EG Domicil - Hovedtrappe

Domicilets hovedtrappe fungerer også som mødested for medarbejderne. Glasvægge omkring trapperummet tillader lange kig på tværs af hele kontorhuset.

EG Domicil - Sekundær trappe

Husets sekundære trappe er leveret af PL Beton A/S. Trappen er en ligeløbstrappe i beton med reposer med slidlag og sider i slebet, mørk terrazzo.

previous next

Højt profileret domicil

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har til it-firmaet EG skabt et demokratisk og funktionelt domicil, der med en nyskabende facadebehandling får helt sit eget udtryk

Byggefakta

EG Domicil
Lautrupvang 18-24
2750 Ballerup
Danmark

Bygherre:
PFA Ejendomme A/S
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Akticon Erhvervsbyggeri A/S
Ingeniør:
Erik Pedersen ApS, Norconsult A/S
Andre aktører:
Site A/S, Audio-Visuelt Centrum A/S, Egetæpper A/S
Areal:
5100 kvm.
P-anlæg:
298
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
maj 2016 - juli 2017

Med 2.000 ansatte er EG, der leverer services, værktøjer og færdige it-systemer i skyen til mange forskellige brancher en af Skandinaviens største it-virksomheder. Med et nyt domicil i Ballerup samles alle EG’s kontorer i københavnsområdet nu i én bygning, der kan rumme 300 medarbejdere. Byggeriet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, mens Site Arkitekter som rådgiver for lejeren EG har stået for indretningen.

Det femetagers, vinkelformede hus har reception, kantine og køkken og møde- og kursuscenter i stueetagen, mens de fire øvrige etager et udlagt til kontorer med tilhørende faciliteter.

Demokratisk kontorhus

– Vores opgave har været at skabe et kontorhus med de bedst mulige arbejdsbetingelser for den enkelte arbejdsplads, hvor adgangen til dagslys og faciliteter er ligeværdig hele huset rundt. På den måde er det blevet et meget demokratisk hus, hvor alle arbejdspladser er gode, og huset har fået de fælles rum og rumlige kvaliteter, som EG ønskede sig, siger partner i VLA, Thomas Scheel.

– Med de økonomiske rammer, der nu er på sådan et byggeri, valgte vi at arbejde med betonsandwichelementer, men vi har udviklet en ny type forskalling, så facaderne har fået en meget kraftig profilering, der står meget præcist og flot. Vi har grebet tilbage i vores arkiver og ladet os inspirere af betonfacader på TV-Byen i Søborg som VLA i sin tid tegnede, og heldigvis syntes betonelementleverandøren, at det var en spændende opgave og gik med på idéen. Mønsteret på elementerne går igen i vægbeklædninger i træ inde i huset, fortæller Thomas Scheel.

– Vi har haft et fint samarbejde med leverandøren. Vi fik fra starten talt med dem om, hvad der kunne lade sig gøre, og så har de så omsat vores tegninger og idéer til noget bygbart. Bygherre var også med på, at vi skulle gøre noget ekstra ud af elementerne forklarer sagsarkitekt, Sjavit Maestro.

Nyskabende elementer

– En udfordring med betonelementer er, at man tydeligt kan se, at det er elementer, der er stillet op, og samlingerne bliver typisk meget rigide. Her ser det ud, som om modulet hopper op og ned og i forhold til vinduerne, og elementerne folder sig ligesom ind i hinanden, så man får brudt den vandrette fuge. Husets grundform er så til gengæld helt enkel – der er ikke noget, der taler for at lave skæve vinkler eller buede facader, da der er tale om et kontorhus, der skal være så fleksibelt som muligt, siger Thomas Scheel.

– Som kontrast til betonoverfladerne har vi kantinen, der er en glasboks som står helt glat med store vinduespartier i structural glazing. Det skaber noget opmærksomhed omkring indgangspartiet og fremhæver kantinen, der fungerer som samlingssted for hele huset, fortæller Sjavit Maestro.

Synlighed på tværs

- EG ville meget gerne have synlighed på tværs af huset og transparens, og det ses især tydeligt i forbindelse med hovedtrappen, hvor medarbejderne, når de benytter den og tilfældigt mødes kan trække ind i et område med borde og tekøkken, som ligger på hver etage lige ved trappen. Når man går på trappen, er man synsmæssigt i kontakt med medarbejderne i resten af huset. Vi har i det hele taget partier, hvor man kan kigge på tværs i huset. Omkring hovedtrappen har det resulteret i en del brandglasvægge, men vi har dog ikke udelukkende glasvægge – flere steder har vi bevidst arbejdet med bredere vægpartier, hvor vi kunne have haft en søjle, så man får et spil mellem glaspartierne og væggenes flader, forklarer Sjavit Maestro.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 6

Bolig

Arenakvarteret

Kanalboliger med hjemmehygge

Plejecenter og genoptræning

Botilbud Ebberød

Botilbud med kig til naturen

Børneinstitution

Børnehuset Himmel og Hav

Med plads til leg på taget

Bolig

Dortheavej

Newyorker-boliger på Nørrebro

Domicil

EG Domicil

Højt profileret domicil

Bolig

Factory House

Fred ro og frirum

Butikscenter

Kronen Vanløse

Kronen på værket

Forlystelsescenter

Lego House

Lego-legeplads i mega-format

Ungdomsbolig

Nimbusparken kollegium

Studieboliger med teglsten i hovedrolle

Hotel og konference

Nobis Hotel Copenhagen

Kultur + historie = hotel

Bolig

Risskov Brynet

Tilpasset bydel med egen identitet

Uddannelsescenter

UC Syd

By-i-byen-effekt med skarpe tagrygge

Uddannelsescenter

VUC Syd, Aabenraa

Mættet tegltekstur og markante udskæringer

Bolig

Z-Huset

Stærk form til åben struktur