Nimbusparken kollegium

:
december 2017
Nimbusparken - facade

De to bygninger med studieboliger i det blandede kvarter Nimbusparken afslutter udbygningen af den såkaldte Nilfisk-grund, hvor industrivirksomheden Fisker & Nielsen tidligere havde til huse.

Nimbusparken - haverum

Mellemrummet mellem Etape 2 og 3 danner tilsammen et stort haverum. Her ses Etape 2A og 2B, der rummer kollegieværelser og studieboliger til studerende ved CBS.

Nimbusparken - teglsten

Teglfacaderne får deres meget nuancerede overflader og farvespil fra kulbrændte genbrugssten. Husenes base er markeret med indfarvet, mørkere sten.

Nimbusparken- altaner

De lidt større studieboliger har syd- eller vestvendte altaner. Altanerne i galvaniseret stål er ligesom de franske altanværn fremstillet og monteret af smedefirmaet Brdr. Soland ApS.

previous next

Studieboliger med teglsten i hovedrolle

Sider

Byggefakta

Nimbusparken
Finsensvej 29-42
2000 Frederiksberg
Danmark

Bygherre:
De Forenede Ejendomsselskaber A/S
Bygherrerådgiver:
Aicon A/S
Arkitekt:
Henning Larsen Architects A/S
Totalentreprenør:
Jørgen Friis Poulsen A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Andre aktører:
Schønherr A/S
Areal:
10600 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2015 - november 2017

Genbrugstegl

– Vi startede for cirka ti år siden med at arbejde med genbrugssten på Carlsberg, da det var ved at blive sat i system for første gang. Det færdige murværk viste sig at være langt flottere, end hvad vi kan ellers opnå med selv de bedste nye sten, og siden er det blevet en hel religion for os, siger Lars Steffensen.

– Stenene har en helt anden taktilitet og farvespil end moderne sten, og prismæssigt er de fuldt ud konkurrencedygtige med de fleste nye teglsten, men de kan dog ikke konkurrere mod de billigste maskinsten, siger Magnus Kramhøft.

– Gamle sten fra før 1965 er kulbrændte, mens nyere sten er gasbrændte, og det giver en kvalitetsforskel. Når stenene bliver styrke- og frostprøvet på Teknologisk Institut, viser det sig, at de er tre til fire gange stærkere, end de behøver at være. Samtidig brugte man før 1965 ren kalkmørtel uden cement, hvilket gør det nemmere at afrense stenene. Vi forsøger at få murerne til at bruge ren kalkmørtel igen. Det er lidt langsommere at arbejde med, men det bliver lige så stærkt, og man behøver færre dilatationsfuger, fordi kalkfugerne er mere elastiske. Stenene kan klare tre til fire afrensninger i deres levetid, og de miljømæssige fordele er enorme. En genbrugt teglsten udleder kun 1/50 del CO2 i forhold til at brænde en ny sten, og så ser de utrolig godt ud, fortæller Lars Steffensen.

Dybtliggende vinduer

– Genbrugsstenene har gjort det muligt for os at give byggeriet et meget enkelt udtryk, fordi vi har det fantastiske spil i murværket. Ud over en lidt mørkere base i tonede sten sker der så lidt som muligt på facaderne, men vi har leget lidt med, hvad der er forside, og hvad der er bagside. Etape tre er det samme hele vejen rundt med altaner på den ene facade, mens Etape 2 har en tydelig forside og en inderside, der har fået en lysere gullig sten ind mod det store haverum. En vigtig detalje er, at vi har lagt vinduerne dybere ind i muren end man ellers plejer, så der opstår et kraftigt relief, der giver tyngde og dybde til facaderne. Øverst oppe trækker vi så vinduerne ud i normalt niveau i facaden og gør dem lidt smallere. Det er med til at afslutte huset, hvilket ellers ikke sker helt naturligt på fladtagshuse, som er det, vi foretrækker at bygge, forklarer Lars Steffensen.

Altanerne er leveret og opsat af smedefirmaet Brdr. Soland ApS.

– Vi har lavet alle stålaltaner og franske altanværn og noget bærende stål inde i bygningerne i form af vekselbjælker. Altanerne er svejset sammen på fabrikken i Køge og efterfølgende galvaniseret. Derefter bliver de samlet komplet med rækværk og trædæk og kørt til byggepladsen. De største altaner, vi har lavet i et stykke til projektet, er 8,3 meter lange, mens de 16 meter lange altaner er lavet i tre sektioner og samlet på stedet. Jo færre elementer du skal hejse op med kran på byggepladsen jo bedre, forklarer Tommy Soland fra firmaet.

– Vi har også stået for den endelige projektering af altanerne sammen med Midtconsult ud fra arkitekternes oplæg. Når råhuset er stillet op, monterer vi beslag på betonelementerne til altanerne, og når facaderne er helt færdige, kommer vi med altanerne og monterer dem, fortæller Tommy Soland.

Store fællesområder

Studieboligerne i Etape 3 er treværelses lejligheder til længere studieophold, der er tiltænkt to studerende, men de kan også benyttes af f.eks. gæsteprofessorer eller ph.d. studerende med familier. Etape 2A og B har også studieboliger, men består mest af kollegieværelser.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 6

Bolig

Arenakvarteret

Kanalboliger med hjemmehygge

Plejecenter og genoptræning

Botilbud Ebberød

Botilbud med kig til naturen

Børneinstitution

Børnehuset Himmel og Hav

Med plads til leg på taget

Bolig

Dortheavej

Newyorker-boliger på Nørrebro

Domicil

EG Domicil

Højt profileret domicil

Bolig

Factory House

Fred ro og frirum

Butikscenter

Kronen Vanløse

Kronen på værket

Forlystelsescenter

Lego House

Lego-legeplads i mega-format

Ungdomsbolig

Nimbusparken kollegium

Studieboliger med teglsten i hovedrolle

Hotel og konference

Nobis Hotel Copenhagen

Kultur + historie = hotel

Bolig

Risskov Brynet

Tilpasset bydel med egen identitet

Uddannelsescenter

UC Syd

By-i-byen-effekt med skarpe tagrygge

Uddannelsescenter

VUC Syd, Aabenraa

Mættet tegltekstur og markante udskæringer

Bolig

Z-Huset

Stærk form til åben struktur