DTU, bygning 303A

:
september 2016
DTU, bygning 303A - Bygningen

Bygning 303A er med ni undervisningsrum den største auditoriebygning på DTU. Den store, gennemgående foyer bliver indrettet, så den kan integreres i undervisningen og studielivet.

DTU, bygning 303A - Rummene

I de tre såkaldte databarer sidder de studerende og arbejder ved stationære computere ved ottemandsborde, men rummene er også udstyret til almindelig undervisning.

DTU, bygning 303A - Auditoriet

Det store auditorium har 256 pladser og er opbygget med fokus på ergonomi, godt indeklima og indeholdende den nyeste undervisningsteknologi. Alt inventaret til de seks auditorier er fremstillet til formålet af Jönsson Inventar A/S.

DTU, bygning 303A - Undervisningsrummene

To af undervisningsrummene mod syd er indrettet med firemandsborde til gruppearbejde, men de studerende kan også trække hen til lange borde og modtage klasseundervisning.

previous next

Auditorier i totalmodernisering

Den største auditoriebygning på DTU’s campus i Kgs. Lyngby er blevet renoveret og opdateret med de mest moderne faciliteter til glæde for de mange studerende på det tekniske universitet

Byggefakta

DTU, bygning 303A
Anker Engelundsvej 101
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

Bygherre:
Danmarks Tekniske Universitet
Totalrådgiver:
Rørbæk & Møller Arkitekter ApS
Arkitekt:
Rørbæk & Møller Arkitekter ApS
Hovedentreprenør:
NHH A/S
Ingeniør:
Alectia A/S
Andre aktører:
Lightscapes ApS (lysdesigner)
Areal:
3285 kvm.
Byggesum: 
90 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2015 - juli 2016

Et af hovedelementerne i DTU’s store fornyelses- og byggeprogram Transforming DTU, der løber fra 2010-2021, er renoveringen og moderniseringen af alle universitets auditorier på campus i Kgs. Lyngby.

Bygning 303A, der ligger i om­­råd­ets tredje kvadrant ud til den centrale nord-syd-akse og hovedfærdsels­åre Asmussens Allé, er med sine seks auditorier og tre databarer den største audi­torie­bygning på DTU.

Bygningen har udvendigt fået opdateret og efterisoleret sin klimaskærm med nyt tag, hulmursisolering og nye store glaspartier i gavlene og ind til auditorierne, som skaber transparens og gennemsigtighed. En helt ny podieopbygning og nyt inventar i auditorierne gør det muligt at anvende de nyeste og mere interaktive læringsmetoder. Forbedring af lys, ventilation og akustik er også en væsentlig del af renoveringsprojektet, ligesom alle installationer er blevet udskiftet.

Funktionel foyer

Bygningen er bygget op omkring en meget stor foyer, der løber som en gennemgående gade i hele bygningens længde fra øst til vest. Det er tanken, at foyeren skal møbleres i forskellige zoner, så rummet kan understøtte undervisning, gruppearbejde og studieliv i de omkringliggende undervisningsrum. Auditorier og databarer i forskellige størrelser og udformninger er placeret på hver side af foyeren mod henholdsvis nord og syd.

– Oprindelig er der tale om en bygning, der lever meget på sin materialitet – det ubehandlede murværk, de sorte vinduespartier, de synlige søjler og dragere i beton, træet på væggene i auditorierne og skifergulvet i foyeren. Den grundtanke har vi forsøgt at holde os til, og derfor har vi stort set heller ikke nogen malede overflader, siger projekteringsleder Peter Villaume fra arkitektfirmaet Rørbæk & Møller.

Akustikbeklædning med lister

Bygningen er opdateret og forbedret ved hjælp af nogle ret enkle greb, bl.a. er ventilationsanlægget lagt ned i kælderen, hvilket har gjort det muligt at løfte rumhøjden med næsten 2 m i auditorierne. Det betød bl.a., at bjælkerne i loftet blev synlige, ligesom i foyeren, hvilket er med til at skabe mere rummelighed og sammenhæng.

– Der var tidligere en træbeklædt akustikvæg i auditorierne, som vi rev ned, men vi har genbrugt grundtanken ved at opsætte listebeklædte akustikvægge som element i auditorierne. Alle vægge mod foyeren er beklædt på den måde, og yderligere er tre af lokalerne blevet fuldt apteret på alle vægge med listerne. Vi har brugt væggene til diverse føringer og installationer og til at lave nicher til alle de radiatorer, der skulle gøres plads til som erstatning for den gamle luftvarme, fortæller Peter Villaume.

Listerne er i brandimprægneret og olieret egetræ i forskellige bredder med et “tilfældigt” modul, der har gjort det muligt at tilpasse listerne til stort set alle elementer, f.eks. loftsbjælkerne, uden at skulle skære i dem. I alt har hovedentreprenøren N.H. Hansen & Søn A/S opsat omkring 30 km lister, der er fisket sammen i stødene.

– Vi har i det hele taget gjort meget for at skjule og indpasse de tekniske installationer, ikke mindst i lofterne, der er godt forsynet med både LED-belysningsarmaturer, projektorer, CO2-målere og mikrofoner, siger Peter Villaume.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 4

Skole

Aabybro Skole

Skole med levende tagkonstruktion

Ungdomsbolig

Aurora

Ungdomsboliger i siloens tegn

Ungdomsbolig

Cortex Park

Cool og rå boliger for unge

Uddannelsescenter

DTU Biosustain, bygning 220

Forskudte planer til forskning

Uddannelsescenter

DTU, bygning 303A

Auditorier i totalmodernisering

Skole

Frederiksbjerg Skole

Skole som terrasseret monolit

Bolig

Frikvarteret

Landsby all inclusive

Hotel og konference

Hotel Fårup

Hotel i forklædning

Bolig

Langkærparken

Trætte boligblokke i Tilst fik nyt liv

Kontorhus

MultiFlex Office

Fremtiden er fleksibel

Kontorhus

Plaza II og III, Pandora

Havnens smykkeskrin

Offentlige kontorer

Retten i Aarhus

Historisk retsbygning respektfuldt renoveret

Offentlige kontorer

Retten i Svendborg

Retten er sat med havkig

Ungdomsbolig

Slagtehusene, 1. etape

Ungdomsboliger i historiske slagtehuse

Sport

Ørestad Skøjtehal

Funktionelt sportspalads