Vestbadet

:
juli 2007

Vestbadets centralt placerede indgangsområde er formet som et dobbelthøjt rum, hvorfra der er i stueplan er direkte forbindelse til reception, eksisterende omklædningsrum og til det nye velværeafsnit.

Syd for Vestbadets indgangsparti er anlagt en stor flisebelagt forplads, som er med til at markere det nye center. Her er opholdspladser, grønne beplantninger og en vandskulptur.

Sikkerheden overalt gør, at man kan nyde sit ophold i fx cafeteriaområdet, der også er omfattet af et televarslingsanlæg fra Høyrup & Clemmensen, som i nødsituationer automatisk aktiverer 100 højttalere med talebeskeder, der guider badegæsterne til svømmehallens udgange.

Tømrer- og snedkerentreprisen i byggeriet er som underleverance til Pihl forestået af Intern, der ud over de skrå lofter også har udført denne store ovenlyskonstruktion.

Den markante store indvendige ståltrappe er ligesom Vestbadets flugtveje via ståltrapper leveret og monteret af sundby trapper.

Det højteknologiske system fra Dominus sikrer såvel indeklima med ventilation og varme som vandbehandlingsanlægget. Alt styres via CTS-systemets computere og operatørskærme.

previous next

Fra svømmehal til velværecenter

Vestbadet i Brøndby har gennemgået en omfattende forvandling og udbygning, der placerer det i toppen af de mest attraktive bade- og kurcentre i Hovedstadsområdet

Byggefakta

Vestbadet
Nykær 26
2605 Brøndby
Danmark

Bygherre:
Rødovre og Brønshøj kommuner
Bygherrerådgiver:
Lilholm & Partnere ApS
Arkitekt:
Nøhr & Sigsgaard Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
E. Pihl & Søn A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
2800 kvm.
Byggesum: 
55 mio. kr.

Et af hovedstadens mest besøgte svømmehaller, Vestbadet i Brøndby, har gennemgået en forvandling, der placerer det blandt af de mest attraktive bade- og kurcentre i området.

Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma as, der har stået for størstedelen af de seneste års store svømmehalsbyggerier, har som vinder i totalentreprisekonkurrence med Pihl & Søn stået for udformningen af Vestbadet, oplyser arkitekt m.a.a. Niels Sigsgaard.

Nyt og gammelt

Projektet omfatter ombygning af servicebygning og tilbygning til Vestbadet med morskabsbassin, rutsjebane og småbørnsafdeling, velværeafdeling med varmtvandsbassin, spa, saunaer og kropsplejeafsnit samt klub-, møde- og administrationslokaler.

Hele byggesagsforløbet er fulgt og efterkontrolleret af bygherrerådgiveren Lilholm & Partnere ApS.

Den nye tilbygning er sammensat af to hovedelementer: For det første en let bygningsstruktur, der forbinder nyt med gammelt og skaber åbenhed mod såvel ankomstområdet mod syd som det smukke grønne anlæg med friluftsbadet mod nordøst. Det andet element er en mere indadvendt, geometrisk formet bygningstype, opført i tunge materialer.

Sikkerhed i top

BAC Service har forberedt den bærende beton i Vestbadets bassiner mod korrosion ved hjælp af katodisk beskyttelse, så rust ikke nedbryder stålarmering i mange årtier fremover. I armeret beton, hvor der er risiko for at armeringsstålet ruster i vandrette og lodrette støbeskel, anvendes katodisk beskyttelse. En elektrokemisk metode, der på en intelligent måde griber ind og modvirker jernets korrosionsproces. Katodisk beskyttelse af armeringsstål i beton er i praksis en ret ny teknik som nu har fået en god udbredelse i Danmark. Katodisk beskyttelse har været anvendt i det sidste sekel inden for skibs-, marine- og offshore-industrien.

Der er i alle forhold tænkt meget på gæsternes sikkerhed. Et talevarslingsanlæg er et livsvigtigt system, som bliver mere og mere udbredt i takt med, at der stilles stadig højere krav til sikkerheden i bygninger. Talevarslingsanlægget sikrer en hurtig og effektiv evakuering af bygningen i tilfælde af brand. Kravene til talevarsling er reguleret af det europæiske regelsæt EN60849, som i dag har sat standarden for talevarslingssystemer. Bygningsreglementet foreskriver, at talevarslingssystemer bør benyttes i rum, der er beregnet til mere end 50 personer.

Dette gælder bl.a. for svømmehallen Vestbadet i Brøndby, hvor Høyrup & Clemmensen har installeret et televarslingsanlæg, hvor højttalerne aktiveres automatisk i nødsituationer med talebeskeder, der guider badegæsterne hen til svømmehallens udgange.

- I Vestbadet har vi stået for el og sikringsentreprisen, herunder installation af et Bosch talevarslingsanlæg med 100 højttalere, oplyser Søren Østergaard fra Høyrup & Clemmensen.

Vestbadets flugtveje via ståltrapper er leveret og monteret af sundby trapper a/s, der også har bidraget med byggeriets store indvendige ståltrappe.

Avanceret overvågning

Den elektroniske overvågning og sikkerhed er udført med systemer fra Dominus Energisystemer ApS. Systemerne i Vestbadet styres via hovedstationen i energisystemet, der modtager information fra systemets forskellige understationer og behandler disse data. Det er således via hovedstationen, at al kontrol af energisystemerne foregår.

Hovedstationen modtager informationer fra de forskellige understationer, som er tilknyttet systemet, bearbejder dem og giver besked, hvis der optræder fejl.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 2

Butik

Bauhaus

Byggemarked bygger selv

Kontorhus

Bælthuset

Videnhus med omtanke

Domicil

Capinordic og Horwath

Vagtskifte i væksthuset

Sport

Gigantium Isarena

Skøjtehal med metallook

Domicil

Grontmij

Teknikernes lyse hus

Bolig

Horisonten

Horisontalt særpræg

Produktionsanlæg

IBF betonvarefabrik

Stramt og enkelt med et moderne udtryk

Ungdomsbolig

Kamtjatka

Around the block

Domicil

Kristelig Fagbevægelse

Fleksibel åbenhed til krop og sjæl

Kulturcenter

Kulturcenter Limfjord

Kultur får tyngde i Skive

Bilhus

Porsche Danmark Center Sjælland

Tidløst design gennem 60 år

Offentlige kontorer

Regionsrådssalen

Politikere i rundkreds

Butikscenter

Rosengårdcentret

Rosengårdcentret med ny "rød gade"

Museum

Struer Museum

B&O under pyramiden

Sport

Vestbadet

Fra svømmehal til velværecenter

Parkeringshus

Zeta Park

Tretårnet nytænkning

Domicil

Østjydsk Caravan

Camping ved motorvejen