Horisonten

:
juli 2007

Omgivet af golfbane og grønne områder og med metroen som navle- strengen til centrum er Horisonten med til at understrege Ørestad Citys position som en af de mest eftertragtede nye bydele i København. 

Horisontens særpræg understreges i den sydvendte facade af de markante skodder fra HB Trapper & Stål. Skodderne, der er udført i stål og mahognitræ, kan skydes ind foran hele altanens bredde og udmærker sig ved at give læ uden træk.

Byggeriets unikke udtryk understreges af, at der i byggeriets indgangsparti er lagt en ny belægning med såkaldte Grafik-sten fra IBF.

Til boligerne i Horisonten har HBS Skandinavien leveret de præfabrikerede badekabiner. Pladsen er særdeles veldisponeret uden at badeværelset føles lille.

previous next

Horisontalt særpræg

Med opførelsen af boligbyggeriet ”Horisonten” understreges de unikke arkitektoniske kvaliteter, som præger udformningen af Ørestad City

Byggefakta

Horisonten
C.F. Møllers allé
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Pension Danmark A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
MT Højgaard A/S, Rambøll Danmark A/S
Areal:
17400 kvm.
Byggesum: 
160 mio. kr.

Omgivet af golfbane og grønne områder og med metroen som navlestrengen til centrum er Ørestad City ved at indtage en position som en af de mest eftertragtede bydele i København.

Alene arkitekturen i området sprænger alle vante rammer og bidrager til indtrykket af en helt ny, spændende bydel. Som sådan er Ørestad City helt unik og noget af det mest attraktive, København nogensinde har haft. Her bor man tæt på naturen med både Amager og Kalvebod Fælled i gåafstand og samtidig få skridt fra metroen, der på få minutter sørger for transport til Københavns City.

Varieret udtryk

Seneste skud på stammen af nytænkte byggerier er ”Horisonten”, et blandet boligbyggeri med tilsammen 182 boliger i Ørestad City.

Nogle af facaderne er hvide, andre er beklædt med rødbrune eller sandfarvede teglsten. Nogle steder er der gulv-til-loft vinduer, mens der andre steder er der store, åbne altaner, hvor mahognibeklædte skodder skaber et levende og foranderligt mønster. Endelig er byggeriet opført med varierende højde på tagryggen.

De 80 ejerboliger og 102 lejerboliger er opført i henholdsvis otte og elleve etager inklusive stueetagen. Samlet set fremstår byggeriets arkitektoniske udtryk således særdeles varieret.

Horisonten er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema, der tidligere har slået stregerne til blandt andet Kobbertårnet i Københavns Nordhavn og desuden er involveret i skabelsen af flere andre projekter i Ørestad, bl.a. eget københavnerdomicil i Ørestad Nord, der samtidig skal indeholde boliger, erhverv og butikker.

Hårdttræ og stål

Boligerne i Horisonten ligger med Ørestad Citys nye store grønne fælles område ”Byparken” som nærmeste nabo og i gå-afstand til både Amager- og Kalvebod Fælled.

Byggeriet består af tre længer, der danner et stort, åbent gårdrum. Det er tanken, at gårdrummet sammen med den fælles tagterrasse skal danne rammen om det fælles sociale liv i bebyggelsen.

Lejlighederne er funktionelle og lyse med udsigt direkte ud over Byparken.

Bydelen er ikke mindst spændende, fordi den kombinerer bymæssige kvaliteter som ny, spændende arkitektur med nærhed til naturen.

Horisontens særpræg understreges i den sydvendte facade af markante skodder fra HB Trapper & Stål A/S. Skodderne, der er udført i stål og mahognitræ, kan skydes ind foran hele altanens bredde og udmærker sig ved at give læ uden træk, fortæller Carsten Vang fra HB Trapper & Stål. Han fortsætter:

- Vi er glade for at være med til at skabe et unikt præg på sådan en ejendom med helt individuelt fabrikerede produkter. Det er naturligvis resultatet af et godt samarbejde fra projektets start med såvel entreprenør som arkitekt, siger Carsten Vang.

Ud over de markante skodder har HB Trapper & Stål haft en omfattende leverance til byggeriet. Firmaet har således leveret og monteret samtlige stålaltaner på byggeriets gårdside med cumaru-hårdttræ som bundbelægning. HB Trapper & Stål har også leveret samtlige værn i glas og stål samt husets fælles tagterrasse i stål.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 2

Butik

Bauhaus

Byggemarked bygger selv

Kontorhus

Bælthuset

Videnhus med omtanke

Domicil

Capinordic og Horwath

Vagtskifte i væksthuset

Sport

Gigantium Isarena

Skøjtehal med metallook

Domicil

Grontmij

Teknikernes lyse hus

Bolig

Horisonten

Horisontalt særpræg

Produktionsanlæg

IBF betonvarefabrik

Stramt og enkelt med et moderne udtryk

Ungdomsbolig

Kamtjatka

Around the block

Domicil

Kristelig Fagbevægelse

Fleksibel åbenhed til krop og sjæl

Kulturcenter

Kulturcenter Limfjord

Kultur får tyngde i Skive

Bilhus

Porsche Danmark Center Sjælland

Tidløst design gennem 60 år

Offentlige kontorer

Regionsrådssalen

Politikere i rundkreds

Butikscenter

Rosengårdcentret

Rosengårdcentret med ny "rød gade"

Museum

Struer Museum

B&O under pyramiden

Sport

Vestbadet

Fra svømmehal til velværecenter

Parkeringshus

Zeta Park

Tretårnet nytænkning

Domicil

Østjydsk Caravan

Camping ved motorvejen