Østjydsk Caravan

:
juli 2007

Sådan tager Østjydsk Caravan sig ud for bilisterne langs E45.

Jyske Glasfacader har udført glas/alu-partier i fuld bygningshøjde i udstillingsarealerne.

L. Hammerich A/S har leveret lyse Troldtekt-træbetonlofter i mellemrummene mellem Spæncoms TTS-tagelementer og under det indskudte etagedæk.

Østjydsk Caravan præsenterer sit voluminøse sortiment på eksklusivt udseende stengulve.

previous next

Camping ved motorvejen

Caravanramme af sort granit hos -modeller står på naturstensgulve i glas og Østjydsk Caravan

Byggefakta

Østjydsk Caravan
Ørstedsvej 10
8660 Skanderborg
Danmark

Bygherre:
Østjydsk Caravan A/S
Bygherrerådgiver:
OBH Rådg. Ingeniører A/S
Arkitekt:
Sahl Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
A. Enggaard A/S
Ingeniør:
Nieland A/S
Areal:
5500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Efter etableringen af A. Enggaard A/S’ afdeling i Århus har det familieejede nordjyske selskab på få år bidt sig fast i Østjylland som totalentreprenør og projektudvikler. Ud mod E45 ved Stilling nord for Skanderborg har Enggaard i særlig grad været entreprenant med udvikling, opførelse og salg af erhvervsdomiciler.

Mere plads

Første projekt på motorvejens vestside blev omkring nytår afleveret til Østjydsk Caravan A/S, en af Danmarks største forhandlere af campingvogne og -udstyr. Efter at have købt sin kompagnon ud var indehaver Tonny Christiansen på udkig efter en mere passende placering til sin hastigt voksende forretning og henvendte sig derfor til A. Enggaard.

En sådan investering er der ikke bare fremtidssikring, men tillige umiddelbar driftsbesparelse i. I sit mere beskedne og trange domicil i Hasselager havde Østjydsk Caravan to mand fast beskæftiget med at flytte rundt på de voluminøse vogne for at gøre dem klar til levering.

Lang, vinklet facade

Nu er der 16.000 kvm udstillingsareal belagt med Cellock sten fra IBF på en 28.000 kvm grund. Nybygningen byder på 5.500 kvm fordelt på salgsudstilling, lager, administration og værksted. Bygningen ligger fuldt eksponeret med en lang, vinklet facade ud til motorvejen. Her vil kunderne ofte kigge forbi, ikke bare for at se de nyeste modeller, men tillige for at supplere beholdningen af alt det udstyr, som det moderne campingfolk kræver.

Enggaards samarbejdspartner, bl.a. i Stilling-området, er Sahl Arkitekter A/S i Viby, der i dette tilfælde fik en klart defineret opgave af bygherren.

- Det har handlet om at skaffe ikke bare kvadrat-, men i høj grad kubikmeter til at huse de store campingvogne. Bygningen rummer søjleløse udstillingslokaler med et tagspænd på 30 meter. Facademæssigt er der lagt vægt på glas/alu ud mod motorvejen og sorte sandwichelementer med granit i overfladen for at skabe harmoni med de øvrige erhvervsbyggerier i området, fortæller sagsarkitekt Peter Jakobsen, Sahl Arkitekter.

TTS med stort spænd

Leverandøren af beton, herunder TTS-tagelementerne med det store spænd, plus TT-plader, huldæk, vægge, isolerede facader, søjler og bjælker har været Spæncom A/S. Der er gjort lidt mere ud af finishen på undersiden af den industrielle tagkonstruktion med ovenlys og Palsgaard trækassetter med Troldtekt-lofter imellem TTS-elementerne. L. Hammerich A/S i Malling har leveret 1.200 kvm Troldtekt akustik af typen lys natur med fin struktur og affasede kanter.

Udstillingsvinduerne er udført af Jyske Glas-facader i Galten. Facadesystemet er Termecon RF 50, og der er anvendt tre typer glas fra Scanglas: Almindelig klar i bunden, soldæmpet SKN 154 Cool Light i det mellemste parti og emalitglas i top og brøstningsfelter. De almindelige vinduer ved kontorer m.m. er VELFAC.

Jyske Glas-facader har desuden monteret glasvægge omkring de indskudte salgskontorer, ligeledes med Scanglas, der nederst er dækket af mat folie.

Inden for hovedindgangen fører en bred trappe op til et indskudt dæk, der er indrettet til telte og udstyr med tilhørende salgskontorer. Gulvene i hele salgsarealet er stenbelagte med natursten iblandet fem procent sorte sten, udført af Vesla A/S. I kontorer er der Moland trægulve.

Der er gjort meget ud af belysningen med udstillingsspots, udført af Rokkedal A/S. Brandsikringsmæssigt er bygningen fuldsprinklet ved Brøndum A/S. I kontorer er der Moland trægulve.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 2

Butik

Bauhaus

Byggemarked bygger selv

Kontorhus

Bælthuset

Videnhus med omtanke

Domicil

Capinordic og Horwath

Vagtskifte i væksthuset

Sport

Gigantium Isarena

Skøjtehal med metallook

Domicil

Grontmij

Teknikernes lyse hus

Bolig

Horisonten

Horisontalt særpræg

Produktionsanlæg

IBF betonvarefabrik

Stramt og enkelt med et moderne udtryk

Ungdomsbolig

Kamtjatka

Around the block

Domicil

Kristelig Fagbevægelse

Fleksibel åbenhed til krop og sjæl

Kulturcenter

Kulturcenter Limfjord

Kultur får tyngde i Skive

Bilhus

Porsche Danmark Center Sjælland

Tidløst design gennem 60 år

Offentlige kontorer

Regionsrådssalen

Politikere i rundkreds

Butikscenter

Rosengårdcentret

Rosengårdcentret med ny "rød gade"

Museum

Struer Museum

B&O under pyramiden

Sport

Vestbadet

Fra svømmehal til velværecenter

Parkeringshus

Zeta Park

Tretårnet nytænkning

Domicil

Østjydsk Caravan

Camping ved motorvejen