Capinordic og Horwath

:
juli 2007

Århundreders møde: Søjler fra industrihusets oprindelige arkitektur indrammer den fint svungne trappe, tegnet af Skaarup & Jespersen. Trappen er etableret i en konstruktion af søjler og huldæk fra Spæncom. Loungestolen er den norskdesignede Webster fra Hansen & Sørensen.

Trappen støtter trafikken og kommunikationen i investeringsbanken Capinordic på 3. og 4. sal. I en afsluttende finish ligger den harmoniske møblering fra FM Møbler i Ringsted med bl.a. Montana-reoler i farven Sne.

Huset rummer flere virksomheder. Sammen med Horwath Revisorerne og Capinordic deler de kantinen i stueetagen. Indretningen er fra FM Møbler: Stole Bessi fra Hansen og Sørensen med hvid lak og sædepolster, vedsat Jørgen Posborgs bord 4-Meeting fra 4-Design.

 På husets 4. etage ligger det fælles servicecenter med bl.a. fine mødelokaler, møbleret med producenten Erik Jørgensens klassiske Partner stol ved Train borde i valnød fra Hansen & Sørensen.

 Horwath Revisorernes og Capinordics domicilrammer er præget af en harmonisk, næsten hyggelig møblering, der klæder de lyse rum. Foran den hvidlakerede Montana-reol ses sofaen Model 88 fra Hansen og Sørensen i sandfarvet læder. Designeren Søren Holst har også tegnet det lille bord i valnøddetræ.

Strandvejen 58 i Hellerup er den tidligere mineralvandsfabrik fra 1923, tegnet af arkitekten Svend Risom.

 Hovedentreprenøren Juul & Nielsen A/S mestrede selv apteringens tømrer- og snedkerfag, mens el-entreprisen med bl.a. et aktivitetsbaseret IBI-anlæg var udliciteret til Høyrup & Clemmensen a/s.

previous next

Vagtskifte i væksthuset

Revisorerne Horwath og investeringsbanken Capinordic har skabt et aktivt finanscenter på Strandvejen 58 i Hellerup

Byggefakta

Capinordic og Horwath
Strandvejen 58
2900 Hellerup
Danmark

Bygherre:
I/S Strandvejen 58
Bygherrerådgiver:
Juul & Nielsen A/S
Arkitekt:
Skaarup & Jespersen
Ingeniør:
Bach & Hansen Rådg. Ing.
Areal:
3000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Tårnværelset med den krystalklare udsigt til Sverige er stadig den samme uforglemmelige oplevelse på Strandvejen 58. Ellers er der ikke meget, der minder om ejendommens århundred lange historie.

Bortset fra altså, at huset i hele perioden har været ramme om danske erhvervsvirksomheder i gazelleklassen, folk med fart på: Nationalklenodiet Tuborg, teknologieventyret Oticon og nu hjemsted for en driftig investeringsbank, Capinordic samt et ungt dansk revisorteam i det internationale netværk, Horwath.

I fællesskab har de to indrettet et moderne finanscentrum på adressen. Det er sket i samarbejde med arkitekterne Skaarup & Jespersen A/S, og deres evne til at filtrere bygherrens ønsker og visioner til ufortyndet virkelighed. Hver indretning til sin tid, kunne man fristes til at sige, for Strandvejen 58 var langt fra et støvet museumsstykke fra en fjern fortid. Huset er fra 1923, opført som et af tidens første jernbetonarkitekturer for at rumme Tuborgs mineralvandsfabrik (arkitekt: Svend Risom). Efter Tuborgs rømning og fusion med Carlsberg blev huset i de tidlige 90'ere til en førende domicilindretning, da Oticon trådte nye stier for storrumskontorernes New Ways of Working med overskrifter som aktivitetsbaserede arbejdspladser og videndeling. Også dengang førte Skaarup & Jespersen pennen ved tegnebordet.

Nu, 15 år senere, er der nye mål for arkitekterne: Dagslys skal gennemstrømme huset, gerne fra alle sider, åbenheden skal balanceres med akustiske og diskretionsafledte hensyn, funktionsområder og etagernes kommunikation skal understøtte virksomhedernes daglige funktioner. Et domicil er ikke en passiv platform for aktivitet, det er et aktivt værktøj til løsning af opgaver. Hertil hører også tekniske løsninger fra et nyt årtusind med en udstrakt grad af automatik og "service-at-your-fingertips", men også indbyggede miljøhensyn.

Intelligent styring

De specialiserede el-installatører Høyrup & Clemmensen A/S fik til opgave at udføre el-installationerne i det gamle Tuborg-hus, da dette skulle renoveres for Horwarth Revisorerne. Opgaven gik ud på at implementere et komplet datanetværk, belysningsanlæg og en sikringsløsning i form af adgangskontrol, alarmsystem og brandanlæg. Med IBI-anlægget styres et stort antal bygningsfunktioner, således at brugerne oplever en væsentlig større komfort. Bygningens installation er mere fleksibel, og der kan opnås betydelige energibesparelser.

- Den interaktive lysstyring hjælper til at spare på driftsomkostningerne ved at sikre et korrekt lysniveau til den pågældende arbejdsopgave. Samtidig tager systemet højde for at lyset ændrer sig i løbet af dagen og efter årstiden, siger Anders Skomann fra Høyrup & Clemmensen. En kombineret sensor registrerer lys og tilstedeværelse i de enkelte lokaler. På den måde sker der en individuel tilpasning til den enkelte arbejdsplads.

Høyrup & Clemmensen optrådte som underentreprenører for Juul & Nielsen, der havde den store, samlende hovedentreprise med en betydelig egenproduktion af tømrer- og snedkerarbejde.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 2

Butik

Bauhaus

Byggemarked bygger selv

Kontorhus

Bælthuset

Videnhus med omtanke

Domicil

Capinordic og Horwath

Vagtskifte i væksthuset

Sport

Gigantium Isarena

Skøjtehal med metallook

Domicil

Grontmij

Teknikernes lyse hus

Bolig

Horisonten

Horisontalt særpræg

Produktionsanlæg

IBF betonvarefabrik

Stramt og enkelt med et moderne udtryk

Ungdomsbolig

Kamtjatka

Around the block

Domicil

Kristelig Fagbevægelse

Fleksibel åbenhed til krop og sjæl

Kulturcenter

Kulturcenter Limfjord

Kultur får tyngde i Skive

Bilhus

Porsche Danmark Center Sjælland

Tidløst design gennem 60 år

Offentlige kontorer

Regionsrådssalen

Politikere i rundkreds

Butikscenter

Rosengårdcentret

Rosengårdcentret med ny "rød gade"

Museum

Struer Museum

B&O under pyramiden

Sport

Vestbadet

Fra svømmehal til velværecenter

Parkeringshus

Zeta Park

Tretårnet nytænkning

Domicil

Østjydsk Caravan

Camping ved motorvejen