Capinordic og Horwath
Strandvejen 58
2900
Hellerup
Danmark
Tårnværelset med den krystalklare udsigt til Sverige er stadig den samme uforglemmelige oplevelse på Strandvejen 58. Ellers er der ikke meget, der minder om ejendommens århundred lange historie.
Bortset fra altså, at huset i hele perioden har været ramme om danske erhvervsvirksomheder i gazelleklassen, folk med fart på: Nationalklenodiet Tuborg, teknologieventyret Oticon og nu hjemsted for en driftig investeringsbank, Capinordic samt et ungt dansk revisorteam i det internationale netværk, Horwath.
I fællesskab har de to indrettet et moderne finanscentrum på adressen. Det er sket i samarbejde med arkitekterne Skaarup & Jespersen A/S, og deres evne til at filtrere bygherrens ønsker og visioner til ufortyndet virkelighed. Hver indretning til sin tid, kunne man fristes til at sige, for Strandvejen 58 var langt fra et støvet museumsstykke fra en fjern fortid. Huset er fra 1923, opført som et af tidens første jernbetonarkitekturer for at rumme Tuborgs mineralvandsfabrik (arkitekt: Svend Risom). Efter Tuborgs rømning og fusion med Carlsberg blev huset i de tidlige 90'ere til en førende domicilindretning, da Oticon trådte nye stier for storrumskontorernes New Ways of Working med overskrifter som aktivitetsbaserede arbejdspladser og videndeling. Også dengang førte Skaarup & Jespersen pennen ved tegnebordet.
Nu, 15 år senere, er der nye mål for arkitekterne: Dagslys skal gennemstrømme huset, gerne fra alle sider, åbenheden skal balanceres med akustiske og diskretionsafledte hensyn, funktionsområder og etagernes kommunikation skal understøtte virksomhedernes daglige funktioner. Et domicil er ikke en passiv platform for aktivitet, det er et aktivt værktøj til løsning af opgaver. Hertil hører også tekniske løsninger fra et nyt årtusind med en udstrakt grad af automatik og "service-at-your-fingertips", men også indbyggede miljøhensyn.
De specialiserede el-installatører Høyrup & Clemmensen A/S fik til opgave at udføre el-installationerne i det gamle Tuborg-hus, da dette skulle renoveres for Horwarth Revisorerne. Opgaven gik ud på at implementere et komplet datanetværk, belysningsanlæg og en sikringsløsning i form af adgangskontrol, alarmsystem og brandanlæg. Med IBI-anlægget styres et stort antal bygningsfunktioner, således at brugerne oplever en væsentlig større komfort. Bygningens installation er mere fleksibel, og der kan opnås betydelige energibesparelser.
- Den interaktive lysstyring hjælper til at spare på driftsomkostningerne ved at sikre et korrekt lysniveau til den pågældende arbejdsopgave. Samtidig tager systemet højde for at lyset ændrer sig i løbet af dagen og efter årstiden, siger Anders Skomann fra Høyrup & Clemmensen. En kombineret sensor registrerer lys og tilstedeværelse i de enkelte lokaler. På den måde sker der en individuel tilpasning til den enkelte arbejdsplads.
Høyrup & Clemmensen optrådte som underentreprenører for Juul & Nielsen, der havde den store, samlende hovedentreprise med en betydelig egenproduktion af tømrer- og snedkerarbejde.