Bælthuset

:
juli 2007

Med Bælthuset er arkitekterne Brahe & Partnere godt på vej til at sætte standarden for erhvervsbyggerier ved Fredericia.

Bælthuset signalerer tydeligt, at der er taget hensyn til husets gæster. Under den vandrette boks er der mulighed for at blive sat af i tørvejr og bevæge sig hen til et af husets fem lejemål.

Bælthuset fremtræder med facaderne fra Glasalu som en moderne bygning, der afspejler moderne virksomhedsværdier om transparens, synlighed, eksklusivitet og synergi.

For at opfylde bygherrens ønske om stor lysindfald og stor åbenhed har DEKO loft+væg bl.a. leveret og monteret Deko FG vægge, der giver lys, luft og lethed. Bemærk udsigten til den gamle Lillebæltsbro.

previous next

Videnhus med omtanke

Præmieret arkitektfirma sætter præg på Fredericias erhvervsimage med lette og transparente byggerier ud mod hovedfærdselsårerne

Byggefakta

Bælthuset
Toldbodvej 64, Snoghøj
7000 Fredericia
Danmark

Bygherre:
Bælthuset A/S
Arkitekt:
Brahe & Partnere A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
3200 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Arkitekterne Brahe & Partnere A/S er godt på vej til at sætte en ny standard for erhvervsbyggerier ved Fredericia. I 2002 fik Brahe & Partnere megen ros for udførelsen af et nyt kontordomicil til Price Waterhouse Coopers. Og nu har Brahe & Partnere gjort det igen med opførelsen af et viden-erhvervshus kaldet ”Bælthuset”, der ligesom Price Waterhouse Coopers har udsyn til Lillebæltsbroen.

Svævende boks

Bælthuset er placeret ved motorvej E20’s brohoved på Jylland mod Fyn. Huset er bygget op omkring to hovedkomponenter, en svævende vandret ”boks”, der rummer en stor del af bygningens kontorer, og en lodret skiltepylon, der rummer en hovedtrappen, toiletter og ventilationsrum.

”Boksen” er klædt på med matteret glas for at opnå en let fornemmelse i forhold til bygningskroppens størrelse. Skiltepylonen er klædt i en blank facadeplade og har fået gennemgående glasbånd i siderne, der slipper lys ud fra det bagvedliggende trapperum.

Husets afslutning mod Fyn er en glasboks med vandret lamelbeklædning, der dels giver en uovertruffen udsigt over Lillebælt, og samtidig signalerer åbenhed over for de forbipasserende på motorvejen.

Oven på den vandrette boks af kontorer er der udført en penthouse-etage, som er indrettet til blandt andet kantine og møderum. Mod syd er der etableret tilbagetrukne tagterrasser, der i samspil med kantinen præsenterer en eksklusiv udsigt mod den gamle Lillebæltsbro.

Som et afsluttende element har huset fået en mørk ramme, der starter ved skiltepylonen, fører hen over penthouse-etagen og knækker ned mod jorden ved bygningens vestlige afslutning.

Venlig udformning

Huset signalerer tydeligt, at der er taget hensyn til husets gæster. Under den vandrette boks er der mulighed for at blive sat af i tørvejr og bevæge sig hen til enten det store lejemål eller et af de andre fire lejemål, som er fordelt på husets resterende 1.200 kvm.

Samlet set fremstår Bælthuset som en moderne bygning, der afspejler moderne virksomhedsværdier om transparens, synlighed, eksklusivitet og synergi.

Grunden er beliggende direkte til motorvejen fra København til trekantområdet med direkte opkørsel fra Fredericia syd. Huset har et samlet areal på 3.200 kvm fordelt på et hovedlejemål på 2.000 kvm og resten på fire lejemål. Alle lejemål lejes ud til viden-erhverv. Huset er opført med en bærende konstruktion i beton og facader i glas og aluminium, leveret af Glasalu A/S.

For at opfylde bygherrens ønske om stor lysindfald og stor åbenhed har DEKO loft+væg leveret og monteret Deko FG vægge, der giver lys, luft og lethed. Af hensyn til at hindre lyd i at trænge igennem, er samlingerne mellem glassene udført med præfabrikerede silikonebånd.

Dørene er ligeledes leveret af DEKO som massive trædøre med dørplade-overparti monteret i smal alukarm. For at skabe fleksibilitet i rumopdeling har DEKO monteret Deko FV foldevægge, oplyser Ole Schmidt fra DEKO loft+væg.

Flittige arkitekter

Arkitektfirmaet startede 1976 i Århus. Grundlaget var udvikling af byggeelementer til typehus-industrien specielt beregnet til eksport. I 1980 flyttede tegnestuen til Fredericia. I 1993 blev tre medarbejdere optaget som medejere, og firmaet skiftede navn til Brahe & Partnere.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 2

Butik

Bauhaus

Byggemarked bygger selv

Kontorhus

Bælthuset

Videnhus med omtanke

Domicil

Capinordic og Horwath

Vagtskifte i væksthuset

Sport

Gigantium Isarena

Skøjtehal med metallook

Domicil

Grontmij

Teknikernes lyse hus

Bolig

Horisonten

Horisontalt særpræg

Produktionsanlæg

IBF betonvarefabrik

Stramt og enkelt med et moderne udtryk

Ungdomsbolig

Kamtjatka

Around the block

Domicil

Kristelig Fagbevægelse

Fleksibel åbenhed til krop og sjæl

Kulturcenter

Kulturcenter Limfjord

Kultur får tyngde i Skive

Bilhus

Porsche Danmark Center Sjælland

Tidløst design gennem 60 år

Offentlige kontorer

Regionsrådssalen

Politikere i rundkreds

Butikscenter

Rosengårdcentret

Rosengårdcentret med ny "rød gade"

Museum

Struer Museum

B&O under pyramiden

Sport

Vestbadet

Fra svømmehal til velværecenter

Parkeringshus

Zeta Park

Tretårnet nytænkning

Domicil

Østjydsk Caravan

Camping ved motorvejen