Porsche Danmark Center Sjælland

:
juli 2007

Designet af det nye domicil med aluminiumsplader og -bånd fra Norisol har nøje fulgt det globale Porsche-koncept, som uvægerligt giver associationer til sportsmodellernes tidløse design. 

Fra start til slut har sikkerheden og rengøringen på byggepladsen under opførelse af det nye domicil været i hænderne på Renex Gruppen.

Center Sjælland har ikke tilladt fotograferingen inden døre, men også udefra kan man gennem showroomet skimte det indskudte dæk fra Tinglev Elementfabrik og den sortlakerede trappe i glas og stål, som Sundby Trapper har leveret og monteret.

Konstruktionen af det nye bilhus har haft midtconsult som rådgivende ingeniør. Byggeriet har bl.a. fokuseret på kundevenlighed med masser af plads til kundernes biler.

previous next

Tidløst design gennem 60 år

Med strenge krav til globalt design har Porsche Danmark Center Sjælland opført det første gennemført designede Porsche-domicil i Danmark på Nørrebro i København

Byggefakta

Porsche Danmark Center Sjælland
Banevingen 6
2200 København N
Danmark

Bygherre:
Michael Larsen Automobiler A/S
Arkitekt:
Mannik & Storm A/S
Hovedentreprenør:
Skanska Danmark A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Areal:
7500 kvm.
P-anlæg:
60
Byggesum:
Ikke oplyst

Når bilmærket Porsche i dag er kendt af Gud og hvermand, skyldes det først og fremmest det tidløse design, der med sportsvognsudgaven blev kendt af alverden. Ikke mindst da filmstjernen James Dean i 1955 kørte sig ihjel i sin Silver Porsche 550 Spyder.

Legendarisk ikon

Det design, der gjorde Porsche til et ikon i bilernes verden, skabtes et årti før, da Porsches grundlægger, Ferdinand Porsche, i 1946 lod sønnen Ferry Porsche og datteren Louise Piech arbejde i virksomheden og sammen med deres far. De tog initiativ til at udvikle en sportsvogn på basis af Porsches velkendte folkevogn. Resultatet blev den legendariske Type 356, der i dag hører til verdens mest eftertragtede klassiske biler.

Designet holdt sig og er værnet om op igennem tiden af bilfabrikken.

I dag er Porsches design også gennemført i den arkitektoniske udformning for Porsches forhandlere verden over. Og for første gang ser man nu det imponerende design gennemført i Porsche Danmark Center Sjælland på Banevingen på Nørrebro i København.

Byggeriet er opført i partnering mellem Porsche, arkitekterne Mannik og Storm, midtconsult og Skanska.

Behov for udvidelse

Det nye domicil omfatter en butiksdel i to etager på i alt 2.200 kvm, et lager på 2.500 kvm og et værksted på 3.000 kvm.

Byggeriet er udført med baggrund i en 20 år gammel fabrikshal på 3.000 kvm, hvor der er etableret en indskudt etage. Der er opført en helt ny butiksdel, og i værkstedsafsnittet er etableret 30 servicepladser med lifte, hvoraf 23 er søjlefri lifte, udført med udsparing i gulv.

Værkstedets opgaver bliver at imødekomme det stadigt voksende marked. Alene stigningen i antallet af solgte nye Porscher i Danmark fra 2001-2007 viser næsten en femdobling.

Bygningen er desuden sikret med alarm og video samt randovervågning, oplyser ingeniør Mogens Svendsen fra midtconsult, der som rådgivende ingeniører har udført projektering og byggepladsopfølgning på betonkonstruktioner, vvs-installationer og el-installationer.

Unikke produkter

Domicilets udseende, der uvægerligt fører tanken hen på Porsches design for sportsvognene, er udført med omkring 3.000 kvm aluminiumsbeklædning, leveret og monteret af Norisol A/S.

Som følge af partneringmodellen for projektet har Norisol som leverandør til Skanska været med fra projekteringen af byggeriet. Ikke alene designet er unikt for Porsche, men også materialerne, der i beklædningen sker med trapez-plader fra Haironville, de samme som benyttes på Porsches domiciler verden over.

Trapezpladerne benyttes ikke alene udenpå domicilet, men også i de kunderelaterede faciliteter inden døre. Som et kuriosum kan nævnes, at selv toiletternes design er gennemført, sådan som Porsches design foreskriver det.

Norisol har ud over aluminium, alucobånd og glas i facaderne udført indvendige gips- og glasskillevægge.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 2

Butik

Bauhaus

Byggemarked bygger selv

Kontorhus

Bælthuset

Videnhus med omtanke

Domicil

Capinordic og Horwath

Vagtskifte i væksthuset

Sport

Gigantium Isarena

Skøjtehal med metallook

Domicil

Grontmij

Teknikernes lyse hus

Bolig

Horisonten

Horisontalt særpræg

Produktionsanlæg

IBF betonvarefabrik

Stramt og enkelt med et moderne udtryk

Ungdomsbolig

Kamtjatka

Around the block

Domicil

Kristelig Fagbevægelse

Fleksibel åbenhed til krop og sjæl

Kulturcenter

Kulturcenter Limfjord

Kultur får tyngde i Skive

Bilhus

Porsche Danmark Center Sjælland

Tidløst design gennem 60 år

Offentlige kontorer

Regionsrådssalen

Politikere i rundkreds

Butikscenter

Rosengårdcentret

Rosengårdcentret med ny "rød gade"

Museum

Struer Museum

B&O under pyramiden

Sport

Vestbadet

Fra svømmehal til velværecenter

Parkeringshus

Zeta Park

Tretårnet nytænkning

Domicil

Østjydsk Caravan

Camping ved motorvejen