ValHallen

:
august 2010

Inspiration til det imponerende loft må væere Nordlyset. Kombinationen af ovenlysvinduet og lysarmaturer sikrer i hvert fald optimail belysning på enhver årstid.

Idrætsanlægget i Hundige har fået tilføjet et nyt medlem. Den nye, imponerende lethal, derved indvielsen den 27. maj 2010 fik navnet 'ValHallen'.

Den særlige amfitrappe kan benyttes både som tilskuerplads og som separat lege- eller idrætsareal.

previous next

Et valhalla for idrætslivet

ValHallen i Hundige er en ganske speciel bygning, der falder i øjnene både på grund af dens størrelse og, ikke mindst, udformning

Byggefakta

ValHallen
Hedelunden 2
2670 Greve
Danmark

Bygherre:
Greve Kommune
Bygherrerådgiver:
Munksgaard plus Andersen Bygherrerådgivning A/S
Arkitekt:
Cebra a/s
Totalentreprenør:
NHH A/S
Ingeniør:
Hansen, Carlsen & Frølund A/S
Areal:
1640 kvm.
Byggesum: 
12 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2009 - maj 2010

Havde det ikke været for de forårsklædte omgivelser, kunne man let forledes til at tro, at det kunne være en af inuitternes snehytter, igloer, der var kommet alvorligt på afveje på idrætsanlægget ved Hundige Lille Skole i Greve.

Den nye lethal er netop inspireret af inuitternes specielle byggestil. Dog er valget af materialer her væsentligt mere langtidsholdbart end tilfældet er det længere nordpå. Samtidig har Greve Kommune fået et nyt idrætsanlæg til en overkommelig pris, der rummer uanede muligheder, uanset årstiden, for den idrætsglade ungdom i kommunen.

12-kantet iglo

Hallen er på 1.640 kvm, har en diameter på 45 meter og 12 meter i højden. Formen er 12-kantet, hvilket netop henleder tankerne på inuitternes iglooer, eller om man vil, et meget stort cirkustelt.

Hallen er udviklet af arkitektfirmaet Cebra a/s og detailprojekteret af Nova5 A/S i samarbejde med Greve Kommune og Munksgaard plus Andersen, der har været bygherrerådgivere for kommunen og således været med i projektet fra første færd.

Ved en indbudt licitation gik totalentreprisen til N.H. Hansen & Søn A/S, der har hovedsæde i Hellerup. Byggeriet blev påbegyndt 1. september 2009, og den 27. maj 2010 blev hallen indviet. Ved denne lejlighed blev det afsløret, at hallens officielle navn bliver – ValHallen.

Uanede muligheder

Hele ideen med ValHallen er, for en rimelig pris, at få et idrætsanlæg med nærmest uanede anvendelsesmuligheder. De 1.640 kvm er veldisponerede, og hallens indretning giver mulighed for at mange og forskelligartede aktiviteter kan afvikles nærmest samtidig, blot brugerne forstår at fordele pladsen imellem sig.

Fodbold, streetbasket, skaterhockey, klatring, teater, filmforevisning eller endda mindre koncerter. Betegnelsen idrætsanlæg viser sig hurtigt ikke helt at være fuldt dækkende for husets muligheder. Det har heller ikke været tanken i Greve Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, da projektet blev vedtaget i foråret 2009. Man ønskede netop et hus, der kunne rumme både det organiserede idræts- og foreningsliv og også det mere uorganiserede idrætsliv.

Pladsen er godt udnyttet

At pladsen er godt udnyttet kan der ikke herske tvivl om. Den rummer en 20 gange 40 meter lang fodboldbane, to sommerbaner på henholdsvis 175 og 185 kvm, en løbebane, der omkranser hele hallen, en basketbane, en amfitrappe, der kan benyttes som både tilskuerplads og legeplads. Endelig en såkaldt ‘dojo’, som fungerer både som et aflukket, og opvarmet, træningslokale og som platform. Det skal så understreges, at hensigten er, at den store fodboldbane kun skal kunne anvendes i vinterhalvåret. I sommertiden, hvor denne populære sport holder til uden døre, er det samme areal opdelt i de to sommerbaner.

Markeringer i gulvet viser de enkelte baners placering. Selve gulvet er en speciel konstruktion, som netop skal kunne holde til flittig brug af mange, meget forskellige aktiviteter.

Hele hallen er belagt med asfalt, hvorpå er placeret en solid overflade, Durflex 201, der ikke bare er solid, men som også er en godkendt overflade til rulleskøjteløb.

Ikke opvarmet

Udenfor er tilknyttet et overdækket areal i tilknytning til huset, der specielt i sommerhalvåret vil give plads for et stort udbud af aktiviteter, hvor husets fulde kapacitet, indvendig som udvendig, kan anvendes

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 3

Domicil

Abena

Det store A i Aabenraa

Sport

Arena Midt

Udfordrende arena

Domicil

Dahl Advokatfirma

Advokater omkring et atrium

Plejecenter og genoptræning

Dronning Anne-Marie Centret

Nænsom opdatering af plejecenter

Domicil

Elro Energi

Elegante vinger til let glashus

Bolig

Frederik 8.s Palæ

Empire og wi-fi

Domicil

G4S

Minimalisme i rødt og hvidt

Plejecenter og genoptræning

Glarbjerghus

Brudte facader i gule sten

Bolig

Lærkehaven

Energivenlige familieboliger med kant

Pengeinstitut

Middelfart Sparekasse

Sparekasse i unik geometri

Skole

Sophienborgskolen

Ny skolebygning i baghaven

Ungdomsbolig

Teknisk Kollegium Horsens

Kollegieboliger i stram stil

Skole

Tradium Murerfagskolen

Eleverne murede med

Sport

ValHallen

Et valhalla for idrætslivet

Domicil

Widex

Widex er landet