Iscenter Nord

:
marts 2015

For en byggesum på 40 mio. kr. er der skabt et moderne isstadion oven på resterne af det gamle med Trigon A/S som totalentreprenør.

Nedbrydningsfirmaet Kingo Karlsen A/S fik opgaven med at bryde en del af det gamle isstadion ned for at give plads til renovering og modernisering.

previous next

Moderne istid for hvide høge

Omfattende renovering har genrejst Iscenter Nord til moderne skøjtehal med mulighed for udvidelse til 4.000 tilskuere

Byggefakta

Iscenter Nord
Skøjtehallen 4
9000 Frederikshavn
Danmark

Bygherre:
Frederikshavn Kommune
Arkitekt:
Arkinord A/S
Totalentreprenør:
Trigon A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
1000 kvm.
Byggesum: 
40 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2012 - januar 2015

Danmarks ældste isstadion er blevet ført ind i nutiden med en omfattende renovering til 40 mio. kr., hvor resultatet er blevet en topmoderne skøjtehal med plads til 3.000 tilskuere, hvoraf de 800 er siddepladser. Iscenter Nord er samtidig hjemsted for den professionelle ishockeyklub Frederikshavn White Hawks, der spiller i Superisligaen og har vundet det danske mesterskab to gange i 1989 og 2000. Klubben har tillige vundet sølv fire gange og bronze fire gange.

Omfattende renovering

Helt tilbage i 1982 blev der konstateret råd i træværket, hvilket medførte en nødvendig beredskabsplan ved sne på taget, og det blev konstateret, at der skulle en renovering til på i alt ti mio. kroner, hvis træbuerne skulle bringes i orden. I stedet for en lappeløsning blev der satset på at finde midlerne til et gennemgribende renoveringsprojekt til 40 mio. kroner. Det lykkedes.

Renoveringen har omfattet nedbrydning af den eksisterende tagkonstruktion inklusiv tribuner, hængetribuner, cafeteria samt nedbrydning for at kunne gennemføre diverse ombygninger – herunder nedbrydning af tagkonstruktion og dele af facaden på den eksisterende tilbygning mod vest.

Herefter er der opført en ny bærende konstruktion inklusiv tag og facader, nye vinduer, indgangspartier og flugtveje. Desuden er der blevet opbygget nye tilskuertribuner. Samtidig er alle tekniske installationer blevet tilpasset og suppleret med nye installationer.

Desuden er omklædningsrum blevet genoprettet ligesom der er foretaget mindre ombygninger heraf. Endelig er der blevet tilbygget en ny etage og en ny bygning i to etager er opført mellem skøjtehallerne indeholdende teknikrum og cafeteria. Hallen har også fået en imponerende storskærm og lyd kombineret med 60 nye lyslamper.

Nedbrydende specialopgave

Der var enighed om, at det moderniserede iscenter skulle bygges oven på konstruktionerne af det gamle, og det var nedbrydningsfirmaet Kingo Karlsen A/S der i tæt samarbejde med Trigon A/S fik udført specialopgaven med at bryde en del af de gamle konstruktioner.

Firmaet fjernede overdelen, tagkonstruktionen og noget af væggene, men en del af betonvæggene skulle samtidig beholdes som bærende konstruktioner. Desuden skulle hele bunden på det gamle isstadion genanvendes, altså dækket, hvor al vandet til isen udlægges.

Det har set voldsomt ud, da hele hallen blev afdækket med køreplader og nedbrydningen gik i gang med gravemaskiner og nedtagning af spær, men alle nedbrydningsopgaver på bygningen blev udført uden skader på blivende konstruktioner.

- Der har været tale om et stykke godt planlagt og vel udført samarbejde om en noget speciel nedbrydningsopgave, siger afdelingsleder Klavs Bo Kamp fra Kingo Karlsen A/S.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 1

Bolig

Autismecenter Havkærparken

Rum i rum boligbebyggelse

Kontorhus

Gladsaxe Company House

Nye tider på Tobakken

Hotel og konference

Hotel WakeUp

Indfødt på stenbroen

Sport

Iscenter Nord

Moderne istid for hvide høge

Bolig

Istårn - etape 2

Den mellemste søster

Bolig

Ladegårdsparken

Markant opstrammer til boligområde med blakket ry

Bolig

Lilleskov

Genbrug ved nybyggeri

Sport

Marienlystcentret

Flotte rammer om Centre Court

Bolig

Melfarparken

Gamle boliger med nyt udtryk

Bolig

Radiorækkerne

Moderne townhouses i Ørestad

Hospital

Sygehus Sønderjylland

Nyt sygehus beredt på fremtidens krav og forventninger

Kulturcenter

Søstrehuset

Kulturen samlet i historisk kvindehus

Ungdomsbolig

Tingbjerg Kollegiet

Nænsom kollegierenovering

Bolig

Uglevænget

Lavenergiboliger af bedste kvalitet