Uglevænget

:
marts 2015

På Uglevænget i Ejby ved Køge er der dukket et nyt boligområde op med et antal rækkehuse med i alt 48 boliger i både et og i to plan. Et lavenergibyggeri der opfylder alle krav til boligbyggeri i 2020-planen.

Køkkenerne i alle boliger er indrettet med lyse og indbydende elementer, der understreger boligernes indbydende præg. Alle hvidevarer er selvfølgelig i bedste energiklasse.

Til alle boliger er der et udeareal, samt et lille udhus. I to-plansboligerne er der desuden en altan. Virksomheden Kompronent Aps. har leveret bygningnernes tagelementer såvel som den iøjnefaldende skiferbeklædning på facaderne.

Trapperne mellem etagerne i boligerne i to plan er leveret af virksomheden BV-Trappen A/S fra Snedsted. Trapperne er i dette byggeri et vigtig del af helheden, ikke kun funktionelt, men også designmæssigt og det har været afgørende, hvordan trappen tager sig ud i rummet.

previous next

Lavenergiboliger af bedste kvalitet

48 energirigtige, almene boliger på Uglevænget i Ejby nær Køge har set dagens lys og er nu taget i brug

Byggefakta

Uglevænget
Uglevænget
4623 Lille Skensved
Danmark

Bygherre:
Boligselskabet BoliGrøn
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Hovedentreprenør:
Dansk Tag & Facade ApS
Ingeniør:
Tri-Consult A/S
Areal:
2800 kvm.
Byggesum: 
25 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2011 - april 2014

Et nyt boligområde er skudt op i den lille by Ejby, der ligger få kilometer vest for Køge. I et boligområde, hvor vejene har fuglenavne, har Uglevænget nu føjet sig til. Her er opført et antal rækkehuse, hver med fem til seks boliger, tilsammen 48 boliger.

Området rummer således 26 boliger på 95 kvm i to plan, 14 boliger på 115 kvm også i to plan, samt syv boliger på 115 kvm i et plan. Alle boliger har egen have og altan, samt et lille udhus i direkte tilknytning til boligen.

Bygherre på Uglevænget er boligselskabet BoliGrøn, der har hovedsæde i den lille midtjyske by, Hammel. Et boligselskab, der lægger stor vægt på at skabe boliger af en ekstraordinær kvalitet, som beboerne, uanset hvilket samfundslag de tilhører, kan have glæde af.

Samtidig bestræber virksomheden at skabe miljøvenlige boliger, hvor den grønne tankegang er indarbejdet i boligerne, således at der bliver taget hensyn til både natur og miljø. Det være sig i materialevalget af de enkelte boliger, men også i deres indretning, således at beboerne i dagligdagen kan bidrage til at skåne miljøet, bevidst som ubevidst.

De nye boliger på Uglevænget er projekteret, så de opfylder 2020-kravene til byggeri. Byggeriet er tegnet af Arkitema Architects fra Aarhus, der også er landskabsarkitekter på projektet. Byggeriet er projekteret i samarbejde med Ambo Byg & Rådgivning Aps, mens KPC København A/S har forstået projektledelsen.

Byggeriet blev udbudt i en licitation, hvor Dansk Tag & Facade Aps. fik opgaven som hovedentreprenør. Byggeriet af den første etape blev påbegyndt i november 2013, mens anden etape blev sat i gang i april 2014

Et solidt grundlag

Netop ønsket om at skabe et kvalitetsbyggeri har også sat sit præg i valget af underentreprenører. Her har ikke kun prisen spillet ind men i lige så høj grad kvaliteten af de produkter, der skulle leveres.

Således blev det virksomheden Iso-Byg A/S fra Randers, der fik opgaven af levere de elementer, husene består af.

Iso-Bygs byggesystem er en nem og billig løsning til lavenergi-byggeri. Systemet består slet og ret af store eps-blokke, som bliver sat sammen som legoklodser. Blokkene fungerer som en blivende støbeforskalling. Når man har nået den ønskede etagehøjde, bliver hulrummet i blokken fyldt med beton, hvorved man får en stærk konstruktion.

Systemet betyder, at et byggeri hurtigt kan opføres med tyndere vægge, samtidig med at man opnår lavenergi. En 40 cm blok har således en u-værdi på 0,11.

- Systemet produceres i Danmark af Iso-Byg A/S, og vi er således lagerførende med de mest gængse størrelser, så vores kunder sikres hurtig levering, fortæller Ulrik Juul Andersen fra Iso-Byg A/S.

- I 2007 så det første hus bygget med Iso-Byg A/S dagens lys, og i dag har vi stor erfaring med systemet, således kan vi rådgive vores kunder bedst muligt, om hvordan man udnytter de mange fordele som systemet tilbyder. For eksempel fandt vi sammen med hovedentreprenøren hurtigt en arbejdsgang, der gjorde det let at montere underkonstruktionen til facaden inden vi støbte. Således kunne facademonteringen foregå samtidig med, at væggene blev rejst.

Iso-Byg A/S systemet er meget fleksibel, og byggehastigheden næsten på højde med præfabrikerede elementer.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 1

Bolig

Autismecenter Havkærparken

Rum i rum boligbebyggelse

Kontorhus

Gladsaxe Company House

Nye tider på Tobakken

Hotel og konference

Hotel WakeUp

Indfødt på stenbroen

Sport

Iscenter Nord

Moderne istid for hvide høge

Bolig

Istårn - etape 2

Den mellemste søster

Bolig

Ladegårdsparken

Markant opstrammer til boligområde med blakket ry

Bolig

Lilleskov

Genbrug ved nybyggeri

Sport

Marienlystcentret

Flotte rammer om Centre Court

Bolig

Melfarparken

Gamle boliger med nyt udtryk

Bolig

Radiorækkerne

Moderne townhouses i Ørestad

Hospital

Sygehus Sønderjylland

Nyt sygehus beredt på fremtidens krav og forventninger

Kulturcenter

Søstrehuset

Kulturen samlet i historisk kvindehus

Ungdomsbolig

Tingbjerg Kollegiet

Nænsom kollegierenovering

Bolig

Uglevænget

Lavenergiboliger af bedste kvalitet