Lilleskov

:
marts 2015

De grønne områder omkring bygningerne kommer ikke helt til deres ret i vintertiden, men når foråret kommer, kan beboerne glæde sig til et velindrettet haveanlæg, der er helt i pagt med det naturskønne område, hvor Lilleskov er placeret.

Boligerne er indrettet med fleksible vægge, så de kan indrettes individuelt i forhold til beboernes behov. Skjult i loftet har virksomheden V. Guldmann A/S insalleret et praktisk skinnesystem, der gør dagligdagen mere behagelig for både beboere og personale, men som, når det ikke er i brug, ligger diskret skjult i loftet.

Ligesom resten af Lilleskov er også fælleslokalerne indrettet lyst og rummeligt, så der på en og samme tid er en hyggelig atmosfære, men samtidig mulighed for at beboerne ubesværet kan komme rundt med deres kørestole.

previous next

Genbrug ved nybyggeri

Til den nye institution Lilleskov i Nyborg har man genanvendt mursten fra den gamle institution af samme navn

Byggefakta

Lilleskov
Grejsdalen 15-19
5800 Nyborg
Danmark

Bygherre:
Region Syddanmark
Totalrådgiver:
Casa Arkitekter A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Andre aktører:
V. Guldmann A/S
Areal:
4800 kvm.
Byggesum: 
82 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2013 - oktober 2014

Med byggeriet af 48 nye boliger i botilbuddet Lilleskov i Nyborg, kan bygherren, Region Syddanmark, glæde sig over, at endnu et skridt er taget på vejen til at sikre tidssvarende og velfungerende boliger til psykisk og fysisk funktionshæmmede borgere i regionen.

Første spadestik blev taget i august 2013 og i efteråret 2014 stod byggeriet færdigt. Region Syddanmark valgte at sende projektet i fagentreprise, hvor det blev Casa Arkitekter A/S fra Odense, der fik opgaven som arkitekt og totalrådgiver på byggeriet

Personale såvel som pårørende til de 48 beboere har haft mulighed for at bidrage til indretningen af de nye boliger på to værelser. Den væsentligste forbedring i forhold til det tidligere botilbud er uden tvivl, at hver bolig nu har eget badeværelse.

Boligerne er kendetegnet af en høj grad af fleksibilitet, som i fremtiden kommer både beboere og personale til gavn.

Mange af beboerne på Lilleskov har brug for teknisk plejeudstyr som lifte i boligen. Derfor har arkitekterne tidligt i processen ønsket at indarbejde udstyret i boligen, så det på en gang er meget fleksibelt og tager hensyn til såvel borgere som ansatte. V. Guldmann A/S har til dette byggeri indgået i et samarbejde med CASA arkitekter og Flexi Foldedøre om en helhedsløsning for indretningen af boligen. Løsningen blev et nyt skinnesystem, der er tænkt sammen med fleksible vægelementer og døre og integreret i loftet. En vigtig del af den unikke løsning er et nyt skinnekryds fremstillet af V. Guldmann A/S, der gør det muligt at få et rumdækkende loftliftsystem til at fungere sammen med tværgående vægelementer og CUBITUS foldedøre fra Flexi Foldedøre. Foldedøre, fleksible skillevægge fra Flexi Foldedøre og lifte fra V. Guldmann A/S kører i samme skjulte skinnesystem og giver derfor en optimal mulighed for fleksibilitet af boligens rum. En særlig arkitektonisk detalje er, at man på skinnen kan klikke en kantliste, som loftet ligger af på, hvorved skinnesystemet bliver fuldt integreret i det nedhængte gipsloft.

Rikke Ege fra V. Guldmann A/S fortæller, at det helt nye system er blevet godt modtaget og er også allerede installeret i en institution i Svendborg. Ikke alle borgere har brug for en lift, men med det integrerede system er loftet forberedt på et ændret behov og kan tilgodese den enkelte borgers behov. Til Lilleskov har V. Guldmann A/S leveret deres nyeste lift med integreret opladning i skinnerne og med mulighed for at køre liften ind i et skab.

Miljømæssigt korrekt

Der er lagt vægt på, at byggeriet er miljømæssigt og energimæssigt korrekt. Således er byggeriet gennemført med genbrug af mursten fra det gamle og nu afviklede byggeri.

Byggeriet har grønne tage, hvor der er monteret solceller, som således bidrager til det fremtidige strømforbrug.

Det er Ryslinge Tagdækning A/S fra Kværndrup, der har forestået tagentreprisen, herunder montering af 310 mm mineraluldsisolering og faldsikring. Tagdækning er udført med Derbicolor, der med en udnyttelse på 100 procent af genbrugte og organiske materialer under produktion sikrer, at det færdige produkt igen er helt genanvendeligt.

Det færdige tagarbejde er efterset af en kvalitetskonsulent, der efterfølgende har garanteret, at taget er fuldstændig i orden.

De græsbeplantede tage bidrager til, at regnvand behørigt optages og ledes tilbage til miljøet på bedste vis. Alt indvendigt malerarbejde er foretaget af Malerfirmaet Petersen & Andersen A/S.

Rekreativt område

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 1

Bolig

Autismecenter Havkærparken

Rum i rum boligbebyggelse

Kontorhus

Gladsaxe Company House

Nye tider på Tobakken

Hotel og konference

Hotel WakeUp

Indfødt på stenbroen

Sport

Iscenter Nord

Moderne istid for hvide høge

Bolig

Istårn - etape 2

Den mellemste søster

Bolig

Ladegårdsparken

Markant opstrammer til boligområde med blakket ry

Bolig

Lilleskov

Genbrug ved nybyggeri

Sport

Marienlystcentret

Flotte rammer om Centre Court

Bolig

Melfarparken

Gamle boliger med nyt udtryk

Bolig

Radiorækkerne

Moderne townhouses i Ørestad

Hospital

Sygehus Sønderjylland

Nyt sygehus beredt på fremtidens krav og forventninger

Kulturcenter

Søstrehuset

Kulturen samlet i historisk kvindehus

Ungdomsbolig

Tingbjerg Kollegiet

Nænsom kollegierenovering

Bolig

Uglevænget

Lavenergiboliger af bedste kvalitet