Radiorækkerne

:
marts 2015

Rækkehusene er på omkring 115 kvm og har hver sit lille forareal og sin egen lille sydvendte have. Foto: Claus Bjørn Larsen.

Husene er i tre etager med en meget god pladsudnyttelse, der blandt andet kan lade sig gøre på grund af de pladsoptimerede halvsvingstrapper fra BV Trappen.

previous next

Moderne townhouses i Ørestad

En moderne fortolkning af det traditionelle rækkehus og 70’ernes tæt-lav-byggeri, viser, at det kan lade sig gøre at bygge gode, bynære familieboliger til en fornuftig pris

Byggefakta

Radiorækkerne
Tom Kristensens Vej 9-179
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Tetris A/S
Totalrådgiver:
Danielsen Architecture A/S
Totalentreprenør:
Rasmus Friis A/S
Ingeniør:
Brian Jensen Rådgivende Ingeniører ApS
Areal:
10500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
marts 2010 - december 2014

Parcelhuse og rækkehuse i stil med ‘Kartoffelrækkerne’, der ligger i eller tæt på byen, er en meget attraktiv boform for mange mennesker, og priserne afspejler normalt i høj grad dette, ikke mindst i det nuværende københavnske boligmarked.

Derfor er det forfriskende at se et rimeligt prissat kvalitetsbyggeri som Radiorækkerne, der består af 86 rækkehuse beliggende i Ørestad Nord, tæt på Københavns Universitet og de grønne områder på Amager Fælled. Byggeriet er udviklet af Tetris A/S og tegnet af Danielsen Architecture, der også står som totalrådgiver, mens Tetris’ datterselskabet Rasmus Friis A/S har bygget.

Moderne familiebolig

- Ambitionen var at tegne en moderne familiebolig i et prisniveau omkring 3 mio. kroner, som var realistisk for den unge byfamilie, og så regnede vi baglæns på, hvad vi kunne bygge for de penge, fortæller Kasper Danielsen fra Danielsen Architecture.

- Før vi begyndte at tegne, definerede vi sammen med Tetris målgruppen, som er et ungt par omkring 30 med to indtægter og op til to børn. De bor typisk i en mindre andels- eller ejerlejlighed i et af brokvarterene. For dem er det livskvalitet at være tæt på byen, de cykler til arbejde, og har ikke nødvendigvis bil, og de vil hellere bruge byen frem for en have i et parcelhuskvarter. De har behov for to børneværelser, et forældresoveværelse, et opholds- og arbejdsrum, et spise/opholdsrum, og nogle udearealer med plads til cykler, barnevogn og til at grille. På den måde nåede vi frem til en løsning på ca. 115 kvm i tre plan, siger Kasper Danielsen.

De energivenlige boliger har grønne tage, og står med facader i fint nuancerede gule tegl, zinkkarnapper, der er forskudt fra hus til hus og etagehøje vinduer i ædeltræ.

Pladsoptimerede trapper

- De enkle løsninger og gode materialer går igen i de indvendige rum. Et vigtigt element, der får de optimerede etageplaner til at gå op, er de skræddersyede BV Flexi halvsvingstrapper fra BV Trappen, der kun er tre meter lange og med en vangebredde på kun henholdsvis 795 og 650 mm, forklarer direktør Morten K. Madsen fra firmaet.

De to trappeløb står ind over hinanden og er elegante med istemte trin i matlakeret eg og hvide vanger. BV Trappen har været med gennem hele byggeprocessen og har foretaget kontrolmålinger af hvert eneste trappehul for at sikre en perfekt tilpasning. Firmaet har også leveret 20 byggepladstrapper til byggeriet, der er blevet flyttet fra hus til hus efterhånden som byggeriet skred frem. Trapperne var udformet således, at malerne kunne male færdigt i trappehullet uden at trapperne skulle flyttes.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 1

Bolig

Autismecenter Havkærparken

Rum i rum boligbebyggelse

Kontorhus

Gladsaxe Company House

Nye tider på Tobakken

Hotel og konference

Hotel WakeUp

Indfødt på stenbroen

Sport

Iscenter Nord

Moderne istid for hvide høge

Bolig

Istårn - etape 2

Den mellemste søster

Bolig

Ladegårdsparken

Markant opstrammer til boligområde med blakket ry

Bolig

Lilleskov

Genbrug ved nybyggeri

Sport

Marienlystcentret

Flotte rammer om Centre Court

Bolig

Melfarparken

Gamle boliger med nyt udtryk

Bolig

Radiorækkerne

Moderne townhouses i Ørestad

Hospital

Sygehus Sønderjylland

Nyt sygehus beredt på fremtidens krav og forventninger

Kulturcenter

Søstrehuset

Kulturen samlet i historisk kvindehus

Ungdomsbolig

Tingbjerg Kollegiet

Nænsom kollegierenovering

Bolig

Uglevænget

Lavenergiboliger af bedste kvalitet