Marienlystcentret

:
marts 2015

Hver af de to nye haller rummer tre tennisbaner, ligesom der er rum og plads, så man kan bevæge sig rundt i hallerne når banerne er i brug.

Et iøjnefaldende indgangsparti til de to nye tennishaller, der falder naturligt ind i helheden i Marienlystcenteret i Odense.

Tennishallerne er beklædt med kraftige stålplader, leveret af Dansk Profilteknik A/S. Det er sidste gang at virksomheden optræder på en byggeplads under dette navn, for pr. 1. marts 2015 indgår man i en storfusion med otte andre virksomheder, herunder svenske Areco A/S, der i fremtiden bliver navnet på fusionvirksomheden.

En café, der fungerer som mødested for såvel idrætsudøvere som publikum er også blevet indrettet i Marienlystcenteret, der således får understreget sin status som et populært samlingssted for idrætsglade odenseanere i alle aldre.

previous next

Flotte rammer om Centre Court

Efter 10 års venten kan tennisglade odenseanere glæde sig over seks nye tennisbaner fordelt på to nye haller ved Marienlystcentret i Odense

Byggefakta

Marienlystcentret
Windelsvej 138
5000 Odense
Danmark

Bygherre:
Boldklubben Marienlyst
Totalrådgiver:
Creo Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Dansk Halbyggeri A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Areal:
2500 kvm.
Byggesum: 
34 mio. kr.
Byggeperiode:
december 2013 - oktober 2014

Et længe næret ønske blev kort før jul indfriet i Odense, nærmere bestemt Boldklubben Marienlyst. Den sidste lørdag i november 2014 var der indvielse af ikke mindre end to nye haller, der hver rummer tre tennisbaner.

Derudover er der også blevet plads til nye bade/omklædningsrum, cafeteria og reception. Udenfor er anlagt nye parkeringspladser og en fodboldbane. Alt i alt 2.500 kvm til en samlet pris af 37 mio. kr.

Hele byggeriet blev påbegyndt i december 2013 og stod færdigt i oktober 2014. Frem til indvielsen den 29. november har der hersket travlhed i de nye haller med at få alt gjort klar til indvielsen. Boldklubben Marienlyst var bygherre på projektet, der blev udbudt i fagentreprise.

Creo Arkitekter A/S fra Odense har både tegnet de nye haller og forestået opgaven som totalrådgiver.

Indbydende og velindrettet

Med de to tennishaller og i alt seks nye baner bliver mulighederne for at dyrke tennis væsentligt forbedret. Uanset om man er medlem af tennisklubben eller ikke. Ydermere bliver det i fremtiden muligt at dyrke sporten hele året rundt. Tidligere, da der kun var udendørs baner til rådighed, kunne sporten kun dyrkes i sommermånederne.

Hallerne er opført med stålbuer mens mellemgang og de øvrige nye faciliteter er muret byggeri.

Helhedsindtrykket er et indbydende, gedigent og lyst byggeri, der danner en god ramme om sportsaktiviteter, men også messer, udstillinger og lignende, som det forventes hallerne også skal lægge gulv til. Det er netop fordelen ved at bygge to haller. Det bliver muligt at afvikle forskellige arrangementer i hver sin hal.

Robust overflade

Selve hallerne har udvendigt fået en imponerende facade­beklædning, der har en nærmest indbygget garanti mod, at der bliver lavet buler, uanset hvor hårdt tennisspillerne indenfor måtte slå til bolden.

- Der er til hallerne valgt Sinus profil 35-plader i 0,75mm, hvilket faktisk er de kraftigste plader der kan leveres, fortæller Kim Christensen fra Dansk Profilteknik A/S.

- Vi har til de to haller leveret, hvad der svarer til 1.800 kvm.

Det gedigne materiale er monteret af Dansk Halbyggeri A/S i Galten og leveret gennem Bygma Bellinge. Pladerne er sat på stållåse og isoleret mellem disse.

Samtidig er leverancen til Marienlystcentret lidt af en milepæl for virksomheden Dansk Profilteknik A/S. Det er sidste gang, at Dansk Profilteknik A/S efter 27 år optræder som selvstændig virksomhed.

Med virkning fra 1. marts bliver virksomheden en del af den svenskejede koncern i Malmø under navnet Areco Profiles A/S, der er en sammenslutning af otte danske, svenske og polske virksomheder, hvoraf de tre er producenter af profilplader til tag og facader. Hertil kommer at der produceres højprofiler, C&Z åse og tagrender fra egen produktion.

Med denne fusion er det forventningen at kunne stå stærkere på et marked, hvor der er en konstant og knivskarp konkurrence om kunderne.

Store forventninger

Knivskarp er også konkurrencen indenfor elitesporten, ikke mindst på tennisbanen. Om Marienlystcentret i fremtiden kan lægge bane til nye topnavne i international tennissport kan kun fremtiden vise. Foreløbig kan man glæde sig over de nye rammer for ikke bare tennissporten, men også andre idrætsgrene, der med dette projekt også har fået forbedret sine muligheder for at udfolde sig.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 1

Bolig

Autismecenter Havkærparken

Rum i rum boligbebyggelse

Kontorhus

Gladsaxe Company House

Nye tider på Tobakken

Hotel og konference

Hotel WakeUp

Indfødt på stenbroen

Sport

Iscenter Nord

Moderne istid for hvide høge

Bolig

Istårn - etape 2

Den mellemste søster

Bolig

Ladegårdsparken

Markant opstrammer til boligområde med blakket ry

Bolig

Lilleskov

Genbrug ved nybyggeri

Sport

Marienlystcentret

Flotte rammer om Centre Court

Bolig

Melfarparken

Gamle boliger med nyt udtryk

Bolig

Radiorækkerne

Moderne townhouses i Ørestad

Hospital

Sygehus Sønderjylland

Nyt sygehus beredt på fremtidens krav og forventninger

Kulturcenter

Søstrehuset

Kulturen samlet i historisk kvindehus

Ungdomsbolig

Tingbjerg Kollegiet

Nænsom kollegierenovering

Bolig

Uglevænget

Lavenergiboliger af bedste kvalitet