Brøndby Stadion & Gymnasium

:
september 2007

Der ligner en fremtidsvision, når man nærmer sig Brøndby Stadion fra øst og sollyset reflekterer i de nye facader af skinnende aluminium. Og med det nyskabte stjernegymnasium lever det op til visionen for unge talenters fremtid. Kierstein Consulting ApS.

Michael Laudrup Lounge med 1.300 kvm speciallavet tæppe fra Ege Tæpper A/S, lagt af Maidstone Gulve & Tæpper A/S.

Baren FC Barcelona i Michael Laudrup Lounge.

Uden på den østlige tribune præsenterer Brøndby Stadion sig med den nye tilbygning og yderst til venstre gymnasiet i en helt ny klædedragt, udformet af Erik L. Hansen Arkitekt og Ingeniør.

Belægningen af gulvene i fitnesscentret er en gummibelægning i banevarer, der hedder Noraplan Stone, leveret af Freudenberg Building Systems.

Alle indvendige døre og karme er fra Swedoor-Jutlandia og sammen med lofter, skillevægge og glaspartier er de udført af NJ Montage A/S, der har forestået projektets tømrer- og snedkerentreprise.

Alt nyt murværk, som her ved gymnasiet, er udført af Brøndum Murerforretning.

Vinylen til gulvene i gymnasiets fysik- og kemilokaler er leveret af Maidstone Gulve & Tæpper, mens brandisolering og sikring ved alle installationer er fra Firesafe.

Marius Hansen Facader har stået for montagen af de markante aluminiumsfacader.

Stadions nye sauna og dampbad er fra Saga Trim, mens alt flisearbejde er udført af Brøndum Murerforretning.

previous next

Stjernegymnasium i fremtidslook

Med en udvidelse af Brøndby Stadion står Brøndby IF bag opførelsen af Danmarks første gymnasium for idræt, it og design

Byggefakta

Brøndby Stadion & Gymnasium
Brøndby Stadion 30
2605 Brøndby
Danmark

Bygherre:
Brøndby IF Fodbold A/S
Arkitekt:
Erik L. Hansen Ark. og Ing ApS
Ingeniør:
Grontmij A/S, Erik L. Hansen Ark. og Ing ApS, Kierstein Consulting ApS
Areal:
8200 kvm.
Byggesum: 
90 mio. kr.

Der virker som noget af en fremtidsvision, når man nærmer sig Brøndby Stadion fra øst og sollyset reflekterer i de nye facader af skinnende aluminium. Uvægerligt føres tanken hen på drømme om fremtiden. Og fortæller dermed ganske præcist om de fantastiske chancer, som nye idrætstalenter fra 15-års alderen netop nu har lejlighed til at udleve i de nye omgivelser.

- Målet for det seneste byggeri er også at understrege områdets rolle som et center for uddannelse og sundhed. Samtidig har det været bygherrens ønske at kunne tilbyde sponsorer en fascinerende oplevelse fra en ny, stor lounge, fortæller arkitekt Klaus Hansen fra Erik L. Hansen Ark. og Ing. ApS.

Forbundet med stadion

Arkitekt- og ingeniørfirmaet har haft det overordnede ansvar som bygherrens rådgiver og har efter nøje fastsatte krav om en logisk sammenhæng udformet nybyggeriet i forbindelse med stadion, hvor firmaet også stod for den forrige store udbygning i år 2000.

Resultatet viser vej for de aktiviteter, der er nødvendige for at sætte Danmark på verdenskortet i fremtidens kommercielle sport. Samtidig er Brøndby Kommune blevet hjemsted for det første gymnasium i Danmark, hvor fodbold, it og design dominerer skoleskemaet. Og uden nogen sammenligning er den helt store nyskabelse i byggeprojektet dette Danmarks første stjernegymnasium.

Teori med praksis

Gymnasiet ligger klos op ad Brøndby Stadion, og fodboldklubben figurerer alene som dominerende samarbejdspartner for gymnasiet, der er en selvejende institution. Byggeriet af gymnasiet er da også sket i forbindelse med en kraftig udvidelse af de eksisterende sponsorfaciliteter på Brøndby Stadion.

Brøndby IF har også valgt at opføre det nye byggeri i forbindelse med den østlige tribune på stadion for at tilføre daglige aktiviteter på dage, hvor der ikke spilles fodbold på stadionbanen.

Naboskabet med Brøndby IFs baner, Brøndbyhallen og Idrættens Hus er det bærende i projektet, og det private vestegnsgymnasium med op imod 300 elever fremstår som en nyskabelse, der sprænger de gamle traditionelle rammer for gymnasier herhjemme.

Hovedsatsningen for det private gymnasium er i første omgang fodboldtalenter fra hele landet, som går med drømme om en stjernekarriere hos Brøndby IF.

Med et skræddersyet skoleskema har de her mulighed for at udleve deres sportslige ambitioner samtidig med, at de tager en fuldgyldig matematisk studentereksamen med idræt som speciale.

Sponsorernes lounge

Gymnasieprojektet skal efter planen inddrage det lokale erhvervs- og kulturliv direkte i undervisningen af eleverne, og en væsentlig del af byggeprojektet er da også den nye kæmpestore VIP-lounge, kaldet ”Michael Laudrup Lounge”.

For at kunne indpasse skolearbejdet efter træningstidspunkter, kampe i ind- og udland m.v. baseres det nye gymnasium desuden på vidtgående brug af it. Alle elever får en bærbar computer, så de ikke er afhængige af at møde op i klasselokalet, men kan modtage undervisningen via internettet, når det er nødvendigt. Det reducerer såvel udgifterne til lærere som til undervisningslokaler.

Byggeriet på 8.200 kvadratmetre koster 90 millioner kroner. Det samlede projekt med VIP-lounge, publikumsfaciliteter, wellnessområde og gymnasium er dermed en af de hidtil største nye forretningsmæssige investeringer på Københavns Vestegn.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 3

Bolig og butik

AB Smedegården

Bynære boliger over butiksarkade

Bolig

Admiralens Gård

Fra Tøjhus til byrum

Bolig

Bryggens Have II

Lyst livsrum på Bryggen

Sport

Brøndby Stadion & Gymnasium

Stjernegymnasium i fremtidslook

Butikscenter

Butikscenter

Port til Den Hvide By

Bolig

Copenhagen Golf Park

Ved hul nr. 18

Bolig

Essex Park Vallensbæk Strand

Vallensbæks nye skyline

Bolig

Falkonér Plads

Moderne byggeri til blandet brug

Feriebolig

Gråsten Havnefront

Maritimt udtryk på unik beliggenhed

Produktionsanlæg

Hjem A/S

Hjemme hos Hjem

Hospital

Holbæk Sygehus

Sygehus opgraderet

Domicil

Kia & Jaguar Bilhus

Maskulint bilhus med rå linjer

Domicil

NRGi

Energisk facade

Domicil

SMC-Biler

Strunkt bilpalads

Bolig

Søborg Have

Fra klondike til boligenklave

Hotel og konference

Zleep Hotel

Nøgternt lufthavnshotel

Skole

Ørestad Gymnasium

Indblik og udsyn