Falkonér Plads

:
september 2007

Alle lejlighederne på Falkonér Plads har store altaner med en dybde på to meter, der gør dem meget anvendelige.

Tårnet spiller flot op til tårnet på Frederiksberg Brandstation. Ser man ned langs karréen er den opdelt i fire niveauer, og dermed skabes et spændende spil på den ellers massive murflade.

Husmer Glas og Facader har leveret alu-facader til såvel biograferne som til de to forretninger. - Det gælder alt i alt 300 kvm FW60+ facader, inklusive to automatiske skydedøre i forretningerne, fortæller Claus Husmer.

Falkonér Biografen rummer hele seks biografsale samt en foyer. Swedoor-Jutlandia.

previous next

Moderne byggeri til blandet brug

Midt på Frederiksberg ved den nye Falkonér Plads er skabt et åndehul, hvor beboerne i 114 ungdomsboliger og 17 ejerlejligheder kan nyde bylivet og byggeriets seks biografer

Byggefakta

Falkonér Plads
Falkonér Plads
2000 Frederiksberg
Danmark

Bygherre:
NCC Construction Danmark A/S
Arkitekt:
DesignGroup Architects A/S
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
Hamiconsult A/S
Areal:
7300 kvm.
Byggesum: 
70 mio. kr.

Seks biografer med plads til 760 mennesker, 17 ejerlejligheder på 2-5 værelser, 114 ungdomsboliger, 2.000 kvadratmeter butiksområde og et underjordisk parkeringsareal i tre etager.

Intet mindre skulle arkitekterne Christian Giese og Erik Holm Andersen fra DesignGroup Architects tilpasse området omkring den nye Falkoner Plads på Frederiksberg, da NCC Constructions A/S valgte dem som arkitekter på projektet.

Området er afgrænset på alle fire sider af henholdsvis Frederiksberg Centret, den nye Falkoner Plads samt Frederiksberg Gymnasium, Frederiksberg Brandstation samt af boligkarréer.

Optimal tilpasning

Byggeriet skulle således tilpasses såvel området, de markante fysiske afgrænsninger samt den omkringliggende arkitektur. Det nye byggeri skulle med andre ord stå som en del af en helhed, men med sit eget arkitektoniske udtryk.

- Det nye byggeri skulle indgå i en sammenhæng, fortæller Christian Giese, der er partner i DesignGroup Architects, og byggeriet skulle desuden danne afslutningen på den grønne kile, der går fra Falkoner plads op til Solbjerg Station.

Og man må sige, når man betragter helheden, at det nye 7.300 kvadratmeter store byggeri er tilpasset området optimalt, ligesom begrebet ”mixed use” for alvor kommer til sin ret i byggeriet på Frederiksberg.

- Det handler i høj grad om at skabe liv og atmosfære omkring vore boliger ikke mindst i byerne, forklarer Christian Giese.

Trapperummet adskiller

Nyder man byggeriet fra Falkoner Plads har Christian Giese og Erik Holm Andersen valgt at bryde den ellers meget lange, massive karré med et trapperum, der adskiller ungdomsboligdelen og biografdelen fra ejerlejlighedsdelen af byggeriet.

Faktisk er trappetrinene i det nederste trappeløb omdannet til mahognibænke, så biografens gæster kan nyde vejret, mens de venter på at filmen skal begynde.

For at give yderligere liv til byggeriet er den ellers meget lange karré opdelt i fire bygningsvolumener.

I den ene ende af den 6½ etager høje biografbygning med ovenliggende ungdomsboliger, herefter den 4½ etager høje biografbygning med ovenliggende ungdomsboliger. Hernæst når man frem til ejerlejlighedskomplekset og sidst – som en afslutning på byggeriet – ses tårnet, der på flot vis spiller op til brandstationens tårn, der ligger som nærmeste nabo.

- De mange niveauer og tætheden med de eksisterende bygninger skaber en stemning som i en fransk eller italiensk landsby, med små gader, lyder det fra Christian Giese, der har været i gang med projektet siden 2004, da planlægningsfasen gik i gang, og han er meget tilfreds med resultatet.

Samtidig er Christian Giese meget glad for det samarbejde, der har været omring byggeriet med såvel NCC som med stadsarkitekten.

Materialerne er vigtige

Materialevalget – ikke mindst valget af mursten har været vigtige for Design Group Architects i byggeriet, fordi der netop er meget store og markante flader, der skal spille op til de omkringliggende områder.

- Vi har valgt en lys gul sten fra Petersen Tegl, og den har vi matchet med mahognivinduesrammer og zink.

Udtrykket er således meget enkelt, rent og dynamisk.

Til ungdomsboligerne hører et stort udendørs og sydvendt fællesareal oven på den ene biografbygning, hvor der etableres siddeområder og masser af muligheder for afslappet fællesskab.

Hver af ejerlejlighederne har store altaner på to meters dybde, ligesom der også her etableres et fællesareal.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 3

Bolig og butik

AB Smedegården

Bynære boliger over butiksarkade

Bolig

Admiralens Gård

Fra Tøjhus til byrum

Bolig

Bryggens Have II

Lyst livsrum på Bryggen

Sport

Brøndby Stadion & Gymnasium

Stjernegymnasium i fremtidslook

Butikscenter

Butikscenter

Port til Den Hvide By

Bolig

Copenhagen Golf Park

Ved hul nr. 18

Bolig

Essex Park Vallensbæk Strand

Vallensbæks nye skyline

Bolig

Falkonér Plads

Moderne byggeri til blandet brug

Feriebolig

Gråsten Havnefront

Maritimt udtryk på unik beliggenhed

Produktionsanlæg

Hjem A/S

Hjemme hos Hjem

Hospital

Holbæk Sygehus

Sygehus opgraderet

Domicil

Kia & Jaguar Bilhus

Maskulint bilhus med rå linjer

Domicil

NRGi

Energisk facade

Domicil

SMC-Biler

Strunkt bilpalads

Bolig

Søborg Have

Fra klondike til boligenklave

Hotel og konference

Zleep Hotel

Nøgternt lufthavnshotel

Skole

Ørestad Gymnasium

Indblik og udsyn