Admiralens Gård

:
september 2007

Admiralens Gård er netop færdiggjort. Hvidt & Mølgaard har tegnet boligkarreen, så den knækker i en skæv vinkel, der giver sit eget præg på bebyggelsen og skaber et stort byrum.

Badeværelserne i Admiralens Gård er alle præfabrikerede og dog skræddersyede efter beboernes tilvalg af leverandøren HBS Skandinavien ApS, der oplever et boom i leverancer til byggebranchen.

Det er lykkedes at skabe store lysindfald i lejlighederne, hvor alt interiør får karakter i samspillet med de plankelignende gulve fra Everfloor.

Det giver hele byggeriet en solid karakter og elegance med anvendelse af den nærmest beige skalmuring, kyndigt udført af murerfirmaet J. Ole Pedersen A/S.

previous next

Fra Tøjhus til byrum

Med Sjælsø Gruppens seneste boligprojekt er Ny Tøjhusgrunden endeligt forvandlet fra brakmark til blomstrende beboelseskvarter

Byggefakta

Admiralens Gård
Weidekampsgade 29A-47
2300 København
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Bygherrerådgiver:
Aksel V. Jensen A/S
Arkitekt:
Hvidt & Mølgaard A/S
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Areal:
10260 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Ny Tøjhusgrunden først på Amager fra Langebro har haft en omtumlet tilværelse indtil den nu er udnyttet og skjult af kvalitetsbyggerier med boliger, indrammet af Havnestadens utallige lave bassiner.
Området blev først til i 1888, da man fyldte jord på et fladvandet område, så Forsvaret kunne få plads til bygninger og værksteder. De fleste bygninger blev revet ned under voldsomme lokale protester i 1970’erne, da de militære aktiviteter blev afviklet. Herefter var SAS-hotellet, teknisk skole og medborgerhuset Gimle de eneste aktiviteter på det store område, indtil grundpriserne røg i vejret i forbindelse med anlægget af Havnestad.

På Ny Tøjhusgrunden har projektudvikleren Sjælsø Gruppen nu bygget Admiralens Gård. Ejendommen består af 108 ejerboliger, der har en praktisk placering i gåafstand til det meste, der er værd at gå efter. Gåafstand kunne være et nøgleord for Admiralens Gårds placering på Weidekampsgade: Der er under 2 km til Rådhuspladsen og få minutters gang til såvel havnebassinet og kajen ved Islands Brygge som Amager Fælleds udstrakte natur.

Opblomstring

Det tidligere militærområde blomstrer nu op med nyanlagte kanaler og andre bolig-, service- og erhvervsprojekter, der giver liv og stemning. På en stor samlende flade af græs med kig til kanalens vand, er der placeret fællesfaciliteter som petanquebane, grillplads og legeplads til børnene.

Mellem grupper af beplantning er der mulighed for ophold på siddeplinte. Græstæppet er hævet et trin op fra den omkransende belægning af lyse fliser. Belægningen, som fortsætter i et trappeanlæg mod kanalen, danner overgang mellem boligkompleksets fællesarealer og stuelejlighedernes private terrasser, der er omkranset af bøgehække, som afskærmer, men samtidig har en højde, der giver udsyn ud over det grønne fællesareal og kanalen.

Admiralens Gård er tegnet af arkitekterne Hvidt & Mølgaard, der har bragt materialer som glas, stål og zink sammen i et moderne udtryk. Murene er lyse, vinduesrammerne grafitgrå og altanerne i glas med grafitmalede stålprofiler. Den nærmest beige skalmuring, som er udført af murerfirmaet J. Ole Pedersen AS, giver hele byggeriet en solid og elegant karakter. J. Ole Pedersen har lagt 280.000 mursten i byggeriet og behandlet dem alle med våd svamp til en lysnende struktur.

Huset fremstår kantet, med skarpe linjer og træk, der minder om ren funkis. Bl.a. med vinduer og altaner til to verdenshjørner. Under det hele findes parkeringskælder med p-plads til hver lejlighed.

Rummeligt byrum

Øverst er et tilbagetrukket penthouse beklædt med zinkplader. Penthousebygningen forskyder sig både horisontalt og vertikalt – alt efter lejlighedernes planløsninger og måden, dagslyset falder ind på. Her findes lejligheder i både en og to etager, hvorfra udsigten over byen er misundelsesværdig.

Arkitekterne har i deres løsning af opgaven tænkt meget i at hente lys ind i rummene. Naturligt farvet bliver lyset fra stuelejlighedernes private terrasser, der er omkranset af bøgehække, men alligevel har udsyn til det grønne fællesareal og kanalen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 3

Bolig og butik

AB Smedegården

Bynære boliger over butiksarkade

Bolig

Admiralens Gård

Fra Tøjhus til byrum

Bolig

Bryggens Have II

Lyst livsrum på Bryggen

Sport

Brøndby Stadion & Gymnasium

Stjernegymnasium i fremtidslook

Butikscenter

Butikscenter

Port til Den Hvide By

Bolig

Copenhagen Golf Park

Ved hul nr. 18

Bolig

Essex Park Vallensbæk Strand

Vallensbæks nye skyline

Bolig

Falkonér Plads

Moderne byggeri til blandet brug

Feriebolig

Gråsten Havnefront

Maritimt udtryk på unik beliggenhed

Produktionsanlæg

Hjem A/S

Hjemme hos Hjem

Hospital

Holbæk Sygehus

Sygehus opgraderet

Domicil

Kia & Jaguar Bilhus

Maskulint bilhus med rå linjer

Domicil

NRGi

Energisk facade

Domicil

SMC-Biler

Strunkt bilpalads

Bolig

Søborg Have

Fra klondike til boligenklave

Hotel og konference

Zleep Hotel

Nøgternt lufthavnshotel

Skole

Ørestad Gymnasium

Indblik og udsyn