Essex Park Vallensbæk Strand

:
september 2007

Næsten monumentalt rejser byggeriet sig over horisonten med de skulpturelle, mere lukkede flader mod nord. S.E. Beton har spillet en stor rolle som leverandør og samarbejdspartner i byggeriet af råhuset.

Essex Parks tre bygninger er formet med en kombination af lyse og mørke facadeelementer, der understreger bygningernes højde og skulpturelle fremtoning.

Dansk Eternit har leveret en type ekstra holdbare loftsplader til byggeriets udsatte områder, som fx altaner og som her i kældergange, med gennemfarvet hvid, kaldet ”perle”.

Rio-radiatorerne foran vinduet sørger for varme i de store, lyse stuer. Som gulve er valgt egeparket fra Timberman, og i kontrast står køkkenfaciliteterne næsten skulpturelt i stuen med stålvask og Börma blandingsbatterier.

previous next

Vallensbæks nye skyline

Markant og alligevel diskret løft af den arkitektoniske oplevelse af Vallensbæk med nye højhuse i Essex Park

Byggefakta

Essex Park Vallensbæk Strand
Krageøen
2665 Vallensbæk Strand
Danmark

Bygherre:
Essex Invest A/S
Arkitekt:
Nobel Arkitekter a/s
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
13500 kvm.
Byggesum: 
130 mio. kr.

Vallensbæk har fået en ny vestlig skyline. Når man i fremtiden nærmer sig fra fx Sydmotorvejen, vil tre enkle, lyse højhuse fremstå som et nyt fikspunkt for mennesker i området. Bebyggelsen består af tre ens bygninger, opført i 12 etagers højde og dermed også synlige i store dele af Vallensbæk Strand.

Rene linjer

Der er en vis diskretion over bygningerne, der i deres rene linjer og åbenlyse kvalitet løfter oplevelsen af områdets arkitektur. Opførelsen af Essex Park i Vallensbæk lever op til sit grevskabelige navn med såvel materialer som udførelse i en gennemført kvalitet.

Måske var det netop i den hensigt, at eneejeren, Peter Halvorsen, valgte det velklingende navn til sit selskab. Grevskabet Essex nordøst for London har på et mindst ti gange større areal et befolkningstal, der svarer til Storkøbenhavn, og er trods nærhed til metropolen kendt for at udtrykke veletableret livskvalitet.

Til gengæld er konceptet for Essex Park prismæssigt nede på jorden og sætter kvalitet for slutbrugerne i højsædet: Lyse, venlige boliger med masser af glas, der giver en behagelig gennemskuelighed, gennemført med god håndværkstradition i gedigne materialer.

Eftertragtet område

Essex Developments projekt gælder opførelse af 96 udlejningsboliger, 48 andelsboliger samt 48 ejerboliger, der udgør den 1. etape, som netop er færdiggjort. De tre bygninger er formet med en kombination af lyse og mørke facadeelementer, der understreger bygningernes højde og skulpturelle fremtoning.

Der bygges i alt 144 boliger med et samlet boligareal på 13.500 kvm. Bygningernes planløsning og konstruktion er orienteret mod syd med udsigt over Køge Bugt fra den øverste halvdel af boligerne. Hver bygning indeholder 48 boliger med 3- og 4-værelseslejligheder på mellem ca. 90 og 100 kvm.

De sydlige facader er udformet med en dobbelt glaskonstruktion, der med sin transparens danner en markant kontrast til betonfacadernes glatte og mere lukkede flader.
Projektet er placeret i et eftertragtet grønt område centralt i Vallensbæk med få minutters gang til både golfbane og centrum med gode indkøbsfaciliteter, offentlige transportmidler og under 1000 meter fra Vallensbæk Strand.

Stadigt flere højhuse

- Sagen har været lidt atypisk for så vidt angår højden på byggeriet. Vi ser en stigende tendens og efterspørgsel på højhusbyggeri, og dette er en glimrende reference for vor virksomhed at kunne fremvise et kvalitetselementhus i en skala, som er fornuftig til et eventuelt kommende byggeri for andre interesserede, siger den administrerende direktør for råhusleverandøren S.E. Beton, Torben Enggaard. Han fortæller videre:

- Byggeriet af Essex Park i Vallensbæk har været en særdeles spændende udfordring for S.E. Beton A/S. Vi har stået for leverancen af samtlige facader til byggeriet, hvilket har været et stort koordineringsarbejde i og med, at leveringstiden var knap.

- Det lykkedes, og vi overholdt tidsplanen til punkt og prikke. I det hele taget har vi haft et godt og konstruktivt samarbejde med NCC, der på sagen har udvist professionalisme og entreprenørånd, hvilket vi vægter højt hos vore kunder. Vi værdsætter, når vore kunder ved, hvad det vil sige at lave et ordentligt elementhus. Det hele har været koordineret og tilrettelagt, så uoverensstemmelser har været tilsidesat. Så vi er klar igen, hvis et lignende projekt skulle byde sig til i fremtiden, siger Torben Enggaard.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 3

Bolig og butik

AB Smedegården

Bynære boliger over butiksarkade

Bolig

Admiralens Gård

Fra Tøjhus til byrum

Bolig

Bryggens Have II

Lyst livsrum på Bryggen

Sport

Brøndby Stadion & Gymnasium

Stjernegymnasium i fremtidslook

Butikscenter

Butikscenter

Port til Den Hvide By

Bolig

Copenhagen Golf Park

Ved hul nr. 18

Bolig

Essex Park Vallensbæk Strand

Vallensbæks nye skyline

Bolig

Falkonér Plads

Moderne byggeri til blandet brug

Feriebolig

Gråsten Havnefront

Maritimt udtryk på unik beliggenhed

Produktionsanlæg

Hjem A/S

Hjemme hos Hjem

Hospital

Holbæk Sygehus

Sygehus opgraderet

Domicil

Kia & Jaguar Bilhus

Maskulint bilhus med rå linjer

Domicil

NRGi

Energisk facade

Domicil

SMC-Biler

Strunkt bilpalads

Bolig

Søborg Have

Fra klondike til boligenklave

Hotel og konference

Zleep Hotel

Nøgternt lufthavnshotel

Skole

Ørestad Gymnasium

Indblik og udsyn