Butikscenter

:
september 2007

I den eksisterende bygning har man repareret det gamle murværk, samtidig har man reetableret de gamle vindueshuller, så de i dag fremstår med sprossede vinduer, der matcher byggeriet. Det er med andre ord ført tilbage til det oprindelige.

Indkørslen til Den Hvide By ligger mellem retailcentrets to bygningskroppe, som dermed agerer port til den nye bydel i Køge. Netop for at understrege dette, er det oprindelige portnerhus bevaret og står på en central placering ved indgangen til bydelen. IBF Nørresundby.

Det nye byggeri er opført af betonelementer, men selvfølgelig ligeledes holdt i hvidt. SkanDek Tagelementfabrik A/S har leveret taget, DEKO har leveret det indvendige tømrer- og snedkerarbejde samt skillevægge, beklædningsvægge, lofter og døre og indvendige vinduer.

Det nye byggeri er opført af betonelementer, men selvfølgelig ligeledes holdt i hvidt. SkanDek Tagelementfabrik A/S har leveret taget, DEKO har leveret det indvendige tømrer- og snedkerarbejde samt skillevægge, beklædningsvægge, lofter og døre og indvendige vinduer.

previous next

Port til Den Hvide By

Butikscentret med 10 butikker ligger som port til Køges kommende, nye bydel, Den Hvide By

Byggefakta

Butikscenter
Theilgaards vej 1-15
4600 Køge
Danmark

Bygherre:
IBI Danmark A/S
Bygherrerådgiver:
Friis & Søborg A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
IBI Danmark A/S
Ingeniør:
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Areal:
6650 kvm.
Byggesum: 
30 mio. kr.

Som en port til Den Hvide By ligger det nye retailcenter i Køge – lige ud til Københavnsvej.
Den hvide by har huset en af områdets store erhvervsvirksomheder gennem tiderne, nemlig Codan Gummi A/S, der blev grundlagt i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor bygningerne blev opført som hvidkalkede murede fabrikshaller, forbundet af et netværk af veje.

Stærk udvikling

I dag er området i rivende udvikling, fra tidligere at være et lukket industriområde udelukkende for Codan Gummi, til at blive et åbent område for nye virksomheder.

IBI Danmark A/S er totalentreprenør på butikscenterprojektet, der rummer 6.650 kvadratmeter butikker med tilhørende kontorer, medarbejder- og lagerfaciliteter.
Halvdelen af bygningen er etableret i en ny bygning på 3.150 kvadratmeter, mens den resterende del af projektet består af en renovering af en eksisterende lagerbygning på 3.500 kvadratmeter ud mod Københavnsvej. Således har alle butikkerne en supergod eksponering fra Københavnsvej.

Utraditionel butiksdel

- I alt 10 butikker er der blevet plads til, og de spænder i areal fra 400 til 1.200 kvadratmeter. Blandt de nye lejere er hele syv køkkenforretninger samt bl.a. en Trip Trap-forretning og en Punkt 1, hedder det fra IBI Danmark A/S i Ikast.

Retailcentret stod klar til indflytning 1. februar.

Fra bygherres side er man meget tilfredse med udformningen – ikke mindst den gamle del af byggeriet udgør en utraditionel butiksdel, lyder det.

I den eksisterende bygning har man således repareret det gamle murværk, man har isoleret udvendigt og opsat gipsvægge, samtidig har man reetableret de gamle vindueshuller, så de i dag fremstår med sprossede vinduer, der matcher byggeriet.

Det er med andre ord ført tilbage til det oprindelige.

Det nye byggeri er opført af betonelementer, men selvfølgelig ligeledes holdt i hvidt.

SkanDek Tagelementfabrik A/S har leveret 3.044 kvadratmeter ståltagelementer til det nye byggeri – eller i alt 47 synlige, perforerede ståltrapezplader.

Taget spænder 18 meter, og der er foretaget udsparinger til ovenlyshuller. Taget er leveret færdigt, så det blot skal lukkes på stedet.

DEKO loft + væg har leveret det indvendige tømrer- og snedkerarbejde, den indvendige aptering, skillevægge, beklædningsvægge, lofter og døre samt indvendige vinduer i den nye del af byggeriet.

Vægge er rågipsvægge, lofterne er af typen Astro i 60x60 cm med god dæmpning til de sekundære afdelinger som kantiner, bogholderi med mere.

Dørene i det nye byggeri har alukarme og Sweedoor-dørblade.

- Dørene med alu-karmene er mere modstandsdygtige over for slid, fortæller Torben Rytter fra DEKO loft + væg, og han roser den gode dialog, man havde med IBI Danmark.

Absorberet butikscenter

Det har været såvel IBI Danmarks som Køge Kommunes og arkitekt Mikkel Westfall fra Årstidernes Arkitekters ambition, at det nye butikscenter skulle falde ind i den gamle arkitektur og på sin vis absorberes af Den Hvide By.

- Samtidig har det været en meget central ting, at indkørslen til Den Hvide By faktisk ligger mellem retailcentrets to bygningskroppe, som dermed agerer port til den nye bydel i Køge, fortæller arkitekt Mikkel Westfall.

Netop for at understrege dette, er det oprindelige portnerhus bevaret, og det står på en central placering ved indgangen til bydelen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 3

Bolig og butik

AB Smedegården

Bynære boliger over butiksarkade

Bolig

Admiralens Gård

Fra Tøjhus til byrum

Bolig

Bryggens Have II

Lyst livsrum på Bryggen

Sport

Brøndby Stadion & Gymnasium

Stjernegymnasium i fremtidslook

Butikscenter

Butikscenter

Port til Den Hvide By

Bolig

Copenhagen Golf Park

Ved hul nr. 18

Bolig

Essex Park Vallensbæk Strand

Vallensbæks nye skyline

Bolig

Falkonér Plads

Moderne byggeri til blandet brug

Feriebolig

Gråsten Havnefront

Maritimt udtryk på unik beliggenhed

Produktionsanlæg

Hjem A/S

Hjemme hos Hjem

Hospital

Holbæk Sygehus

Sygehus opgraderet

Domicil

Kia & Jaguar Bilhus

Maskulint bilhus med rå linjer

Domicil

NRGi

Energisk facade

Domicil

SMC-Biler

Strunkt bilpalads

Bolig

Søborg Have

Fra klondike til boligenklave

Hotel og konference

Zleep Hotel

Nøgternt lufthavnshotel

Skole

Ørestad Gymnasium

Indblik og udsyn