TV2 Teglholm

:
september 2007

TV2 Teglholms flotte ankomstområde modtager gæster i et inventar fra Jönsson Invent a/s: Reception og medievæg med højglanslak og stål.

Kontorhuset på Teglholm er oprindeligt tegnet af Design Group Architects (2000).

Holbæk Ny Maskinværksted havde ansvaret for husets stålforstærkning, afgørende for tagets enorme køleanlæg. Elefantristene er fra samme entreprenør.

TV2 mediehuset er imponerende i en åbenhed, der rummer mange budskaber med kommunikations effekt. TV2 logo i stål fra Jönsson Invent.

Mediehusets gulvbelægninger er en kombination af tæpper og trægulve, her Everfloor Ask Rustik, en flot sortering af lamelparket fra Everfloor A/S.

Et godt indeklima er vigtigt i det supertekniske hus med risiko for høje varmegrader. Ventilationen står Halton A/S for med kølebaflen CBC.

De administrative områder er alle flot udstyret med akustisk dæmpende tekstile belægninger fra egetæpper, Epoca compact og accent, lagt af Steca Entreprise.

Åbne administrative områder veksler med afgrænsede rum, der bevarer transparensen bag skillevægspartier i glas fra DEKO loft + væg p/s, type FG.

previous next

TV 2tal

Alle under et tag er ideen bag et nyt mediehus til TV2 med adresse på Teglholmen i Københavns sydhavn

Byggefakta

TV2 Teglholm
Teglholm Allé 16
2450 København SV
Danmark

Bygherre:
MP Pension
Arkitekt:
Hvidt & Mølgaard A/S
Hovedentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
ISC Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
12000 kvm.
Byggesum: 
240 mio. kr.

Som de fleste ved, består TV2 af flere kanaler som News, Zulu og Film. I rigets østlige provinser samles de aktiviteter nu i en enkelt bygning, nemlig et 12.000 kvm stort kontorhus, opført i 1999. Hertil kommer afdelinger fra flere adresser, og her vil TV2 få de mest opdaterede administrative såvel som tekniske faciliteter. Ombygningen er gennemført efter et projekt af arkitektfirmaet Hvidt & Mølgaard med ISC A/S som ingeniør: State-of-the-art produktionsfaciliteter, inklusive optagestudier samt teknik- og redigeringsrum ligger side om side med administrative områder af høj arkitektonisk kvalitet. Projektet bærer præg af et ønske om den totale kommunikation, så huset fremstår med en infrastruktur som en landsby i fem etager, hvor – så vidt det er muligt – alle kan se og kommunikere med hinanden. Huset, der oprindeligt er opført til rent administrative opgaver, er nu – i rollen som mediehus – bredfyldt med teknik.

Høje kølekrav

Det er også baggrunden for høje køle- og ventilationskrav og et skræddersyet projekt med et omfattende vandbaseret køleanlæg på taget og i særdeleshed en fint varieret ventilationsløsning fra Halton A/S. Den er gennemført med Haltons super individualiserede CBC-kølebafler, monteret i Dampa-loftet på samtlige etager, især i de administrative områder, men også i studierne. Ventilationen, baseret på de aktive CBC-kølebafler med integreret fraluftsventil, er en kombination af køling, varme og tilførsel af frisk luft. Med individuel kontrol fra den enkelte arbejdsplads leveres den optimale individuelle komfort med de bedst mulige niveauer for såvel frisk luft som temperatur. Med en balanceret induktionskontrol er det muligt at etablere det effektive luftskifte helt uden trækgener, understreger Halton A/S, der har udviklet løsningen specielt til opgaver med høje kølekrav.

Placeringen af det centrale køleanlæg på taget betød samtidig et behov for forstærkning af bygningens bærende konstruktioner. Den opgave fik Holbæk Ny Maskinværksted med et bærende stålprojekt med solide bjælkekonstruktioner som fundament for de enorme køleaggregater, der leverer en samlet effekt på imponerende 850 kW. På taget har Holbæk Ny Maskinværksted endvidere etableret teknikadgang på elefantriste af stål.

Flot håndværk

I et således akklimatiseret arbejdsmiljø kan TV2's medarbejdere – der forventes at blive omkring 600 af dem – indfinde sig på jobbet via en reception med disk og 300 kvm logovæg på højeste håndværksmæssige niveau. Det er Jönsson Invent – snedkervirksomheden – der her har været i gang med højglanslakeret mdf-plade, kombineret med glas og stål. Jönsson Invent har arbejdet efter tegninger af arkitekt MDD Hrund Winckler hos Hvidt & Mølgaard, der også slog stregerne til en betagende medievæg i det store panoptikon. Endelig er Jönsson Invent også i færd med at levere plantekummer og et komplet tekøkken til husets topetage.

Inde i huset bemærker man sig derefter den omhyggelige kombination af gulvbelægninger med mere end skyldigt hensyn til funktion, etik og æstetik.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 3

Bolig og butik

AB Smedegården

Bynære boliger over butiksarkade

Bolig

Admiralens Gård

Fra Tøjhus til byrum

Bolig

Bryggens Have II

Lyst livsrum på Bryggen

Sport

Brøndby Stadion & Gymnasium

Stjernegymnasium i fremtidslook

Butikscenter

Butikscenter

Port til Den Hvide By

Bolig

Copenhagen Golf Park

Ved hul nr. 18

Bolig

Essex Park Vallensbæk Strand

Vallensbæks nye skyline

Bolig

Falkonér Plads

Moderne byggeri til blandet brug

Feriebolig

Gråsten Havnefront

Maritimt udtryk på unik beliggenhed

Produktionsanlæg

Hjem A/S

Hjemme hos Hjem

Hospital

Holbæk Sygehus

Sygehus opgraderet

Domicil

Kia & Jaguar Bilhus

Maskulint bilhus med rå linjer

Domicil

NRGi

Energisk facade

Domicil

SMC-Biler

Strunkt bilpalads

Bolig

Søborg Have

Fra klondike til boligenklave

Hotel og konference

Zleep Hotel

Nøgternt lufthavnshotel

Skole

Ørestad Gymnasium

Indblik og udsyn