Copenhagen Golf Park

:
september 2007

Pihl & Søn er totalentreprenør på projektet, der omfatter 149 boliger i størrelser fra 75 til 172 kvm. Pihl – drevne betonstøbere – har selv stået for in situ-beton. Facadeelementerne har derimod DS Elcobyg haft ansvaret for i en stor leverance.

Domus Arkitekter skaber afveksling og musikalitet med varierende etagehøjder, rytmisk afvekslende materialitet i facaderne og to etagers høje port åbninger. Huldæk til etageadskillelsen er fra Spæncom, her underleverandør til DS Elcobyg.

Domus arkitekter har formet byggeriet og givet det et varieret og stærkt personligt udtryk.

Indretningen af de eksklusive boliger udnytter pladsen optimalt med bl.a. skydedøre til køkken og bad. Producenten er Skydoor ApS, et selskab i LKN Gruppen.

Alle boliger har altaner mod både gårdhave og golfbane eller frodige terrasser. Idegrundlaget kommer fra Domus arkitekter og bygherren Nordbornholms Byggeforretning og Carval Investors.

Ribe Jernindustri havde ansvar for produktion og levering af en kollektion af radiatorer, bl.a. Rio Lavkonvektorer i vinduespartier, suppleret med Rio Plan.

Royal Copenhagen Golf Centers driving range er blandt de nærmeste naboer. Driving start er udført med Heuga tæppefliser Superfloor S fra Tæppeland Erhverv.

previous next

Ved hul nr. 18

Fra Copenhagen Golf Park skal man kun tværs over vejen for at nå Hovedstadens nyeste og mest eksklusive tee-off

Byggefakta

Copenhagen Golf Park
Edvard Thomsensvej
2300 København
Danmark

Bygherre:
Nordbornholms Byggeforretning, Carval Investors
Bygherrerådgiver:
Torben Sejersen Rådg. Ing. A/S
Arkitekt:
Domus Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
E. Pihl & Søn A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
16000 kvm.
Byggesum: 
250 mio. kr.

Åbningen af Royal Copenhagen Golf Center er en begivenhed, de fleste golfspillere glæder sig til. Her kommer i 2009 en mesterskabsbane med internationale kvaliteter, som kan udfordre selv de største ikoner i den ædle sport. Men allerede nu kan golffolket komme tæt på golfbegivenhederne, hvis de flytter ind i en af de 149 stilige ejerboliger i Copenhagen Golf Park. Der er et bredt sortiment af formater i udvalg, helt nede fra 75 op til 172 kvm.

Evne til styring

Boligprojektet er realiseret i en totalentreprise fra Pihl & Søn, der her på ny har bevist sin evne til at styre en kompliceret byggeplads og samtidig bidrage med kompetente egenprodukter. En af de kendte er betonstøbningen in situ, der her blev bragt i betimelig anvendelse, da p-kælder og teknikområder under terræn blev etableret.

Da Copenhagen Golf Park opføres i flere etaper, har Pihl & Søn indledt et langt samarbejdsforløb med bygherren, Nordbornholms Byggeforretning og Carval Investors, i denne første etape, hvor Torben Sejersen var bygherrerådgiver.

DOMUS har i samarbejde med Københavns Kommune, Ørestadsselskabet samt Arkitema, Vandkunsten og Lundgaard-Tranberg deltaget i udviklingen af eksempelboligbebyggelser i Ørestad City. Det har ført til skitsering og projektering af Copenhagen Golf Park med den interessante placering helt ud mod Fælleden og Byparken.

Arkitekturen

Den eksisterende etape efterfølges af etaperne Copenhagen Golf Park Sunset, City og Urban. Den sidste er nu under ændring til en erhvervs- og kontordel. Det samlede projekt er blevet til på tegnebordene hos Domus Arkitekter i Lyngby. Her har opmærksomheden været fokuseret på at skabe et skarpt artikuleret projekt i vrimlen af arkitektonisk konkurrence i den nyslåede Ørestad. Copenhagen Golf Park lægger vægt på en karakteristisk personlighed og mange oplevelsesværdier, men ikke mindst på et afvekslende og varieret udtryk i de ikke ubetydelige bygningsstrukturer.

- Himmelstræbende og med varierende bygningshøjderfra 6 til 12 etager, der skaber spænding og bevægelse, kommenterer Domus Arkitekter, der også udnytter naboskabet til golfbanen ved at åbne facaden netop til den udsigt med portåbninger i dobbelt etagehøjde. Her skabes en næsten majestætisk ankomst til ejendommen, og udsigten foregår uhindret fra gårdhavens miljø til det vidtstrakte golfanlæg.

- Markante slidser i facaden sammen med forskudte, varierende vinduesåbninger med et brillant lysindfald skaber et levende og dynamisk arkitektonisk udtryk, vurderer Domus Arkitekter.

Lys beton

I den omkostningsbevidste afdeling har arkitekterne projekteret facaderne med en lys, homogen og afsyret beton, nem at montere som sandwichelementer inklusive isolering, uden efterbehandling eller skalmuring. Udtrykket virker i selskab med altaner med værn af klart glas og slanke vinduesrammer: Dialogen er tidssvarende og aktuel, praktisk og fornøjelig. Leverancen af betonelementer stod DS Elcobyg for med et bredt program af facadeelementer, kombineret med indvendige vægge og etagedæk som hulelementer, produceret af Spæncom i underleverance for DS Elcobyg. I alt leverede producenten 16.000 kvm dæk, mens egenproduktionen fra DS Elcobyg bestod af 13.800 kvm vægge og 5.500 kvm facadeelementer.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 3

Bolig og butik

AB Smedegården

Bynære boliger over butiksarkade

Bolig

Admiralens Gård

Fra Tøjhus til byrum

Bolig

Bryggens Have II

Lyst livsrum på Bryggen

Sport

Brøndby Stadion & Gymnasium

Stjernegymnasium i fremtidslook

Butikscenter

Butikscenter

Port til Den Hvide By

Bolig

Copenhagen Golf Park

Ved hul nr. 18

Bolig

Essex Park Vallensbæk Strand

Vallensbæks nye skyline

Bolig

Falkonér Plads

Moderne byggeri til blandet brug

Feriebolig

Gråsten Havnefront

Maritimt udtryk på unik beliggenhed

Produktionsanlæg

Hjem A/S

Hjemme hos Hjem

Hospital

Holbæk Sygehus

Sygehus opgraderet

Domicil

Kia & Jaguar Bilhus

Maskulint bilhus med rå linjer

Domicil

NRGi

Energisk facade

Domicil

SMC-Biler

Strunkt bilpalads

Bolig

Søborg Have

Fra klondike til boligenklave

Hotel og konference

Zleep Hotel

Nøgternt lufthavnshotel

Skole

Ørestad Gymnasium

Indblik og udsyn