SMC-Biler

:
september 2007

Bilhuset er et massivt gennemsigtigt byggeri med store glasfacader, hvor kasseprofilerne er eta-profiler, leveret og monteret af eiler thomsen alufacader. Dasolas A/S.

En del af facaden er opført i teglstenselementer, Hairon sinusplader i den særlige SMC-gule farve, monteret af ATL Montage ApS i Herning.

De store ledhejseporte i antracitgrå, der bl.a. er anvendt i bilhusets servicehal, er leveret af Evertech A/S i Hobro.

Fra indgangen føres kunden ind til udstillingens centrale torv. Rummets øvre del er præget af tværgående og bærende gitterspær i loftet fra Langkjær Stålbyg A/S.

Servicehallen rummer hele 19 lifte og er en markant udvidelse af kapaciteten – det italienske flisegulv er leveret af Steffensens Bygningsartikler A/S.

previous next

Strunkt bilpalads

SMC-Biler A/S i Esbjerg har fået et fremadstræbende og gennemsigtigt bilhus, der giver masser af rum til kunden

Byggefakta

SMC-Biler
Skagerrakvej 4
6715 Esbjerg
Danmark

Bygherre:
SMC-Biler A/S
Arkitekt:
C.C. Contractor A/S
Totalentreprenør:
C.C. Contractor A/S
Areal:
5500 kvm.
Byggesum: 
55 mio. kr.

Her er der et hus, der vil fortælle en historie, en butik i large-scale, der vil vise frem, et bilhus med selvtillid, der strunkt træder i karakter på Skagerrakvej i Esbjergs industrikvarter, nogle få stenkast fra mega-butiksområdet i Gjesing med forbruger-baskere som Bilka, Harald Nyborg, Jysk osv.

To bilhuse i et

Fra mere beskedne faciliteter er SMC i Esbjerg kommet i den absolutte superliga, når det gælder om at fremtræde som moderne bilhus med masser af plads – såvel til biler som til kunder.

Der er faktisk tale om to bilhuse i ét hus, for Volkswagen og Skoda har hver deres udstilling med egen indgang og egne salgsfolk, adskilt af et område med indlevering. Som en forlængelse af bygningen er der endnu et udstillingslokale med et større udvalg af nyere, brugte biler.

Der er tale om en massivt gennemsigtigt hus med store glasfacader, hvor kasseprofilerne er eta-profiler, leveret og monteret af eiler thomsen alufacader, mens de oplukkelige profiler er Schüco-profiler, S65. Facaden har fået en særlig dynamisk effekt ved at være opført med en hældning på 10 grader udad, hvilket giver en skarp signatur i udtrykket. Endelig er der som kronen på værket etableret en udkraget solafskærmning fra kanten af taget, som er med til at taget det værste af sollyset.

Større kapacitet

En del af facaden er opført i teglstenselementer, Hairon sinusplader i den særlige SMC-gule farve, monteret af ATL Montage ApS i Herning, der netop har sin kompetence inden for opsætning af facader i stål og tegl.

- Vi er utroligt glade for vort nye hus, som giver os et løft, så vi kan yde en meget bedre service. Kundeområderne er blevet meget større, og vi har fået hele 19 lifte i vor servicehal, som giver os en stor kapacitet, siger Thomas Løvgren, direktør for SMC-Biler A/S i Esbjerg.

Bilhuset råder således også over egen vaskehal, ligesom der er mulighed for natservice på værkstedet.

Fælles identitet

SMC-Biler A/S ejer en landsdækkende kæde af 12 bilforretninger, og selskabet er en del af Semler Gruppen, som under moderselskabet Semler Holding A/S yderligere består af Skandinavisk Motor Co. A/S, Semler Services A/S samt et antal associerede selskaber. SMC-Biler sælger og servicerer følgende fem bilmærker: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche.

SMC-Biler blev etableret som egentlig kæde den 1. januar 2004 med det formål at styrke salg og service på tværs af landet. Siden etableringen af den første detailforretning i Odense, har de enkelte forretninger været drevet som separate selskaber.

Med etableringen af SMC-Biler-kæden er der blevet skabt en fælles identitet, idet der er anvendt samme byggekoncept for de øvrige SMC-bilhuse i landet.

Fra torvet og ud

Karakteristisk er indgangen, der fører kunden ud til salgslokalets piazza, udstillingens centrale torv, kernen hvorfra bilerne er opstillet, flankeret af den let buede modtagelseskranke. Samtidig er der gjort en del ud af AV-teknologien, idet der ved indgangen er placeret en info-stander og ved kundeområderne er der ophængt fladskærms-tv samt opsat caféborde, hvor der er selvbetjening med en kaffeautomat, der kan sikre kunden en smagsoplevelse i form af flere forskellige kaffevarianter.

Rummet er præget af de tværgående og bærende gitterspær i loftet fra Langkjær Stålbyg A/S, der tillige har en nærmest skulpturel effekt, mens der til gulvbelægningen er anvendt klinker fra tyske Buchtal, leveret af Steffensens Bygningsartikler i Esbjerg.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 3

Bolig og butik

AB Smedegården

Bynære boliger over butiksarkade

Bolig

Admiralens Gård

Fra Tøjhus til byrum

Bolig

Bryggens Have II

Lyst livsrum på Bryggen

Sport

Brøndby Stadion & Gymnasium

Stjernegymnasium i fremtidslook

Butikscenter

Butikscenter

Port til Den Hvide By

Bolig

Copenhagen Golf Park

Ved hul nr. 18

Bolig

Essex Park Vallensbæk Strand

Vallensbæks nye skyline

Bolig

Falkonér Plads

Moderne byggeri til blandet brug

Feriebolig

Gråsten Havnefront

Maritimt udtryk på unik beliggenhed

Produktionsanlæg

Hjem A/S

Hjemme hos Hjem

Hospital

Holbæk Sygehus

Sygehus opgraderet

Domicil

Kia & Jaguar Bilhus

Maskulint bilhus med rå linjer

Domicil

NRGi

Energisk facade

Domicil

SMC-Biler

Strunkt bilpalads

Bolig

Søborg Have

Fra klondike til boligenklave

Hotel og konference

Zleep Hotel

Nøgternt lufthavnshotel

Skole

Ørestad Gymnasium

Indblik og udsyn