Lions Park Birkerød

:
juni 2016
Lions Park Birkerød - Fløjene

Den Selvejende Institution Lions Park Birkerød er blevet moderniseret med bl.a. tre nye fløje i to etager med plejeboliger – med Dansk Boligbyg A/S som totalentreprenør.

Lions Park Birkerød - Boligerne

Der er skabt 66 tidssvarende boliger i tre fløje. Alle har udgang til enten terrasse eller altan.

Lions Park Birkerød - Trapperne

Bløde naturfarver er bragt indendørs. I hver fløj er der en smuk trappe i birkefiner fra stueetage til 1. sal. Trappen bliver yderligere brugt som træningstrappe for beboerne.

previous next

Lions brøler højt i Birkerød

3. etape af Lions Park Plejecenter i Birkerød er næsten i mål. Samlet er der skabt 66 nye plejeboliger og et nyt aktivitetscenter

Byggefakta

Lions Park Birkerød
Bregnerødvej 87
3460 Birkerød
Danmark

Bygherre:
Den Selvejende Institution Lions Park Birkerød
Bygherrerådgiver:
Strange Consult ApS, Arkitekt Per Dybro
Arkitekt:
Sahl Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Boligbyg A/S
Ingeniør:
Almbjerg A/S
Areal:
8800 kvm.
Byggesum: 
182 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2012 - august 2016

Løvernes konge bor i Birkerød på Bregnerødvej. Man kan egentlig ikke høre det – eller for den sags skyld se det – når man ankommer til Lions Park i Birkerød. Her er 3. etape ved at være færdig af pleje­centret, som består af tre nyopførte identiske toetagersfløje med plejeboliger samt et nyt aktivitetscenter. Brølet er indenfor.

Her er der skabt 66 tidssvarende plejeboliger. Hver bolig er på 85 kvm inkl. fællesarealer. Boligernes rummelighed falder en i øjnene, når man træder ind ad døren til selve boligen. Der er et større tekøkken med flytbare skuffemoduler, integrerede skabe samt skabe på hjul, der kan benyttes som rumdelere, og naturligvis et badeværelse, der håndhæver diverse regler inden for plejesektoren. Her er ganske enkelt plads til en lille dagligstue samt et mindre soveværelse. Her er vinduespartier fra gulv og næsten til loft og udgang til terrasse i stueetagen eller altan på 1. sal.

Det er Den Selvejende Institution Lions Park Birkerød, der står bag moderniseringen. Det oprindelige byggeri blev opført i 1970. Med de nye fløje udvider Lions Park fra 63 til 81 plejeboliger.

De nye fløje og det nye aktivitetsområde er tegnet af Sahl Arkitekter. Hver fløj er opbygget omkring en fælles spisestue og et opholdsrum, der begge er umiddelbart forbundet med overdækkede terrasser, der inviterer til udeophold. De i alt 8.800 kvm nybyggeri fordeler sig bl.a. på 5.100 kvm plejeboliger, 400 kvm aktivitetscenter og 650 kvm forbindelsesgang.

Det nye byggeri tager udgangspunkt i den eksisterende helhedsplan og giver tillige en arkitektur, der tager hånd om alle byggeriets skalatrin og tilføjer en gennemgående rumlig artikulering.

Gemte på en hemmelighed

Ud over de tre fløje er her også demensafsnit og seniorboliger. Disse står, som de hele tiden har gjort. Det er de tre plejehjemsfløje, der er blevet revet ned og genopbygget, en ad gangen, i tre etaper, så genhusningen har været muligt i de nyopførte fløje.

Første fløj, G, stod færdig i august 2013, og den sidste blok, I, står klar til indflytning til september. Et år forsinket. Netop Fløj I viste sig at gemme på en hemmelighed. I det oprindelige projektmateriale var anført en kælder.

– Vi vidste dog godt, at der ikke var nogen. I stedet stod huset på pæle, og det kom bag på os. Vi skulle lave en ny kælder, og jordbundsforholdene var meget bløde. Så det tog os lige et par måneder ekstra i forhold til den oprindelige tidsplan at få anlagt et ordentligt fundament, fortæller projektleder Christian Skov fra Dansk Boligbyg A/S, der er totalentreprenør på byggeriet.

En anden grund til forsinkelsen var desuden, at der i løbet af hele byggeperioden kom skrappere krav fra Miljøstyrelsen vedrørende afskaffelse af PCB i forbindelse ned nedrivning og renoveringer. Krav, der ikke var under etape 1, men som skulle opfyldes i både etape 2 og 3.

– Men bygherre har hele tiden været ved godt mod, trods udfordringerne, lyder det fra Christian Skov.

Duet-facade

De tre nye fløje er holdt i et look, der passer til de eksisterende bygninger. Det er et elementbyggeri iklædt en facade­isolering, der efterfølgende er pudset op i hvidt. Altangangen på 1. sal er med et galvaniseret stålværn. Stålet går igen som afslutningen på byggeriet med en afsluttende kant foroven. 

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 3

Hospital

Det Nye Universitetshospital (DNU), S2

Markant og central bygning i Det Nye Universitetshospital

Hotel og konference

Glostrup Park Hotel

Hotel med ekspressivt kobbertag

Bolig

Havhuset, Strandlodden 3

Havhus med skyline

Kontorhus

Jyske Bank-kontorhus

Kubisk, fleksibel kontorbygning

Ungdomsbolig

Kousgaards Plads Ungdomsboliger

Svævende ungdomsboliger med fem facader

Bolig

Krøyers Plads, etape 2

Om at bo midt i historien

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Birkerød

Lions brøler højt i Birkerød

Produktionsanlæg

Løgumkloster Fjernvarme

Varmeværk med dynamisk facade

Bolig og kontor

Plaza

Nyt tårn på Aalborgs skyline

Hospital

Regionshospitalet Randers

Sammenbygning med røde tegl

Bolig

Robinielunden

Modulære lavenergiboliger

Produktionsanlæg

Scanflavour

Dynamisk fabriksbyggeri i stor skala

Bolig

Skibbroen

En plads ved kajen

Offentlige kontorer

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ordensmagten har fået ordnede forhold

Bolig

Teglværksbyen, etape 1

Teglværksbyen – en selvstændig kanalby på Teglholmen

Kontorhus

Turbinehuset

Storbyens kontorkollektiv