Syd- og Sønderjyllands Politi

:
juni 2016
Syd- og Sønderjyllands Politi - Kontorrum

De gamle cellekontorer er fjernet, vægge er revet ned og der er indrettet nye og større kontorer med lys og transparens.

Syd- og Sønderjyllands Politi - Kantinen

En af de helt store forbedringer er etableringen af en stor kantine, som i praksis fungerer som café og mødelokale.

Syd- og Sønderjyllands Politi - Køkkenet

En af de helt store forbedringer er et nyt produktionskøkken med moderne faciliteter. Køkkenet er indrettet med gulv- og vægfliser fra Evers A/S.

previous next

Ordensmagten har fået ordnede forhold

Den nedslidte politigård i Esbjerg har gennemgået en gennemgribende renovering, som har givet mere plads og lys

Byggefakta

Syd- og Sønderjyllands Politi
Kirkegade 76
6700 Esbjerg
Danmark

Bygherre:
Bygningsstyrelsen
Bygherrerådgiver:
Grontmij A/S, JJW Arkitekter A/S, Årstiderne Arkitekter A/S, Arkitema Architects K/S
Totalrådgiver:
Hansson & Knudsen A/S
Arkitekt:
Grønne & Jessen A/S
Ingeniør:
Alectia A/S
Areal:
8000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
december 2013 - april 2016

Esbjerg Politistation gennemgik i 2011 en udvendig energi- og facaderenovering med det formål at få et nyt og moderne udtryk. Ny mørk facadebeklædning i fibercement samt udvendig solafskærmning blev føjet på en del af bygningsmassen, der ligeledes blev efterisoleret.

Arbejdet med at forvandle Syd- og Sønderjyllands Politis station i Esbjerg til en moderne arbejdsplads gik i gang i foråret 2013, og i april 2016 kunne man så indtage en opgraderet station, som nu lever op til de krav, der stilles til moderne nybyggeri i forhold til akustik, indeklima, lys m.m.

– Renoveringen omfatter alle tre bygningskroppe – 1,2 og 3, som er placeret i hestesko med etager, som ikke flugtede hinanden, forklarer sagsarkitekt Leo Fyhring Jensen fra Grønne & Jessen A/S, Arkitekter M.A.A. Han har sammen med Morten Jelsbak Hansen fra Hansson & Knudsen A/S, der har haft projektet i totalentreprise, styret renoveringen, der er foregået etapevis under hensyntagen til, at stationen skulle være fuldt funktionsdygtigt i hele byggeperioden.

– Politiets arbejde var tidligere fordelt på flere adresser i byen. De er nu samlet, og der er skabt plads til langt flere medarbejdere ved at bryde ned og i stedet etablere større og mere åbne arbejdsmiljøer. De traditionelle cellekontorer er delvist forsvundet til fordel for mere fleksible arbejdsstationer, suppleret af mindre møderum, forklarer Leo Fyhring Jensen, der dog ikke har haft indflydelse på materialevalg, farvesætning og belysning.

Den opgave var lagt i hænderne på JJW Arkitekter, som har foreskrevet materialer med et lyst, nordisk, naturligt og moderne udtryk. Den tidligere ret mørke indretning er således blevet udskiftet med højkantsparket i ask, lyst linoleum, hvide Troltekt- og Ecophon-loftsplader, keramiske gulvklinker fra Evers A/S, glasvægge, hvidmalede vægge med kontrastfarver holdt i en naturinspireret skala, moderne belysningskoncepter med skinnesystemer og indbygningsarmaturer samt bygningsintegreret kunst.

Miljøsanering og tilgængelighed

Men forud for arbejdet med at skabe et optimeret og lyst arbejdsmiljø gik en miljøoprensning, hvor der blev fjernet en del PCB, blyholdig maling og en smule asbest, fortæller Morten Jelsbak Hansen, der også kan oplyse, at man rent konstruktionsmæssigt har været inde og ændre ved skillevægge, ligesom der er etableret nye eller udvidet eksisterende døråbninger i bærende skillevægge og foretaget en udvidelse af elevatorskakt.

– Vi har fjernet en del bærende vægge og erstattet dem med masser af stål, fortæller Morten Jelsbak Hansen, er bl.a. har været udfordret af de forskudte etager. Politistationens tre bygninger har hver tre, henholdsvis fire etager, hvor det kun var førstesalen, der hang sammen hele vejen rundt. Den etage fungerer efter renoveringen som en egentlig fordelingsetage. Der er generelt i renoveringen tænkt på bedre sammenhæng og tilgængelighed, bl.a. er der skabt en del handicapvenlige løsninger.

God akustik og flot kantine

Et centralt element i renoveringen er en ny kantine, placeret i den tidligere retsbygning. Her er der skabt et både indbydende og funktionelt miljø, som tjener som café/kantine og som mødelokale i forbindelse med større arrangementer.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 3

Hospital

Det Nye Universitetshospital (DNU), S2

Markant og central bygning i Det Nye Universitetshospital

Hotel og konference

Glostrup Park Hotel

Hotel med ekspressivt kobbertag

Bolig

Havhuset, Strandlodden 3

Havhus med skyline

Kontorhus

Jyske Bank-kontorhus

Kubisk, fleksibel kontorbygning

Ungdomsbolig

Kousgaards Plads Ungdomsboliger

Svævende ungdomsboliger med fem facader

Bolig

Krøyers Plads, etape 2

Om at bo midt i historien

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Birkerød

Lions brøler højt i Birkerød

Produktionsanlæg

Løgumkloster Fjernvarme

Varmeværk med dynamisk facade

Bolig og kontor

Plaza

Nyt tårn på Aalborgs skyline

Hospital

Regionshospitalet Randers

Sammenbygning med røde tegl

Bolig

Robinielunden

Modulære lavenergiboliger

Produktionsanlæg

Scanflavour

Dynamisk fabriksbyggeri i stor skala

Bolig

Skibbroen

En plads ved kajen

Offentlige kontorer

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ordensmagten har fået ordnede forhold

Bolig

Teglværksbyen, etape 1

Teglværksbyen – en selvstændig kanalby på Teglholmen

Kontorhus

Turbinehuset

Storbyens kontorkollektiv