Skibbroen

:
juni 2016
Skibbroen - Beliggenhed

Skibbroen er to beboelsesejendomme med i alt 184 boliger, der ligger helt ud til kajkanten på Havneholmen. 

Skibbroen - Bygningerne

Bygning A og B ligger som to åbne vinkler ud mod vandet. Sammen med en kommende erhvervsbygning vil de danne et stort, stjerneformet indre haverum.

Skibbroen - Lejlighederne

Med lejligheder lige fra 50 kvm og op til toetagers-penthouseboliger med tagterrasse på 180 kvm appellerer Skibbroen til et bredt udvalg af lejere.

previous next

En plads ved kajen

Med to markante boligbyggerier ud mod vandet er den sidste ledige byggegrund på den attraktive Havneholmen nær Københavns centrum snart fuldt bebygget

Byggefakta

Skibbroen
Tømmergravsgade 12-14
2450 København SV
Danmark

Bygherre:
Skanska Øresund A/S, Balder AB
Bygherrerådgiver:
Bascon A/S
Arkitekt:
Holscher Nordberg Architecture and Planning A/S
Totalentreprenør:
KPC København A/S
Ingeniør:
Sweco Danmark A/S
Andre aktører:
Bisgaard Landskabsarkitekter
Areal:
17574 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2014 - maj 2016

Havneholmen i København er med boligbyggerier ud mod havneløbet, Aller Medias hovedkvarter på nordspidsen og flere kontorbyggerier ind mod shoppingcenteret Fisketorvet efterhånden næsten fuldt udbygget.

På den sidste ledige byggegrund, syd for Fisketorvet og lige ved siden af den kommende metrostation Sluseholmen, som bliver en del af Sydhavnslinjen, opfører Skanska, med Holscher Nordberg Architecture and Planning som arkitekt, to byggerier. Det kommende zigzagformede erhvervsbyggeri CPH Highline, der kommer til at sno sig både i højden og i plan, får grønne tage og opholdsarealer i form af en grøn sti, der følger bygningens trappeform fra ottende etage og ned til fjerde etage tættest mod vandet.

Skibbroen er et netop fuldført boligbyggeri til udlejning, der består af to blokke – Bygning A og Bygning B – der ligger som to åbne V’er ud mod kajpladserne ved Tømmergraven, hvor husbåd­ene er ankret op skulder ved skulder og er med til at skabe et levende havnemiljø.
Mellem boligbyggerierne og de kommende kontorhuse etableres en stor have, som får en lidt mere privat og intim karakter, mens en promenade mod kajen bliver et mere offentligt rum.

Havnemiljø

– Holscher Nordberg Architecture and Planning har udarbejdet lokalplanen for hele den store matrikel for Skanska, som i sin tid købte grunden for at udvikle den til både erhverv og boliger. Hovedidéen er, at de vinklede bygninger tilsammen danner et stjerneformet, centralt uderum, forklarer Gitte Skibye Lorentzen, der er Senior Architect hos Holscher Nordberg Architecture and Planning.

– Haven er offentligt tilgængelig, men ligger på et højere niveau med fald på landskabet ned mod den fælles promenade. Det betyd­er også, at stueetagen i hele byggeriet og plateauet mellem bygning­erne ligger hævet i forhold til promenaden, så der bliver lidt mere afstand til den mest offentlige del af området. For at give plads til en såkaldt kvartersplads i den ene ende af havnepromenaden måtte vi inddrage nogle af de gamle bådskure, som lå på grunden. Det var ikke mindst ejerne af de mange husbåde kede af, så det har man kompenseret for ved at opføre en række træskure langs kanten af byggeriet ned mod kajpladserne. De er lavet helt enkelt med et havnepræget, tjæret udtryk og får langhåret græs på tagene, og de er med til at formidle en fin overgang mellem de store bygninger og så det gamle havnemiljø, siger Gitte Skibye Lorentzen.

Åbner sig mod vandet

– Husene er lavet, så de åbner sig mest muligt mod vandet, og det er også på de havnevendte facader, vi har valgt at placere de fleste altaner. Den måde, bygning­erne vinkler på, gør, at der opstår mange forskellige lejlighedstyper omkring hjørner og de skråt afskårne gavle. Det giver nogle forskydninger i placeringen af vinduer og altaner, som giver spil i facaderne. Yderligere er altanerne også forskudt i forhold til indkig, og det er sammen med karnapper med til at skabe nogle flotte facader. Vi valgte at bruge højstyrkebeton til altaner og karnapper, fordi det gør det muligt at lave dem meget spinkle og lette. Altanerne har glasfronter og skrå sider, der ligesom de skrå karnapper refererer til bygningernes knæk og skrå afskæringer, siger Gitte Skibye Lorentzen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 3

Hospital

Det Nye Universitetshospital (DNU), S2

Markant og central bygning i Det Nye Universitetshospital

Hotel og konference

Glostrup Park Hotel

Hotel med ekspressivt kobbertag

Bolig

Havhuset, Strandlodden 3

Havhus med skyline

Kontorhus

Jyske Bank-kontorhus

Kubisk, fleksibel kontorbygning

Ungdomsbolig

Kousgaards Plads Ungdomsboliger

Svævende ungdomsboliger med fem facader

Bolig

Krøyers Plads, etape 2

Om at bo midt i historien

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Birkerød

Lions brøler højt i Birkerød

Produktionsanlæg

Løgumkloster Fjernvarme

Varmeværk med dynamisk facade

Bolig og kontor

Plaza

Nyt tårn på Aalborgs skyline

Hospital

Regionshospitalet Randers

Sammenbygning med røde tegl

Bolig

Robinielunden

Modulære lavenergiboliger

Produktionsanlæg

Scanflavour

Dynamisk fabriksbyggeri i stor skala

Bolig

Skibbroen

En plads ved kajen

Offentlige kontorer

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ordensmagten har fået ordnede forhold

Bolig

Teglværksbyen, etape 1

Teglværksbyen – en selvstændig kanalby på Teglholmen

Kontorhus

Turbinehuset

Storbyens kontorkollektiv