Turbinehuset

:
juni 2016
Turbinehuset - Facaden

Turbinehuset i Adelgade fortsætter den klassiske byarkitektur med rødbrune mursten som en skærm på betonelementer og huldæk fra Contiga Tinglev A/S.

Turbinehuset - Indretningen

Flerbrugerhuset er projekteret, så det er nemt at udføre fleksibel indretning. Det spejles i installationerne, der er projekteret af ingeniørerne JL Engineering ApS.

Turbinehuset - Tekstile belægninger

Tekstile belægninger hos en af lejerne er udført som imponerende løberlængder på op til 50 m af Egetæppers kendte highline 1100.

previous next

Storbyens kontorkollektiv

At drive virk­som­hed i et kontorfællesskab med vægt på hjem­lighed og tilgængelighed er blevet populært. Det har Tetris taget konsekvensen af med Turbinehuset i Adelgade, København

Byggefakta

Turbinehuset
Adelgade 12
1304 København K
Danmark

Bygherre:
ATP Ejendomme A/S
Arkitekt:
Danielsen Architecture A/S
Totalentreprenør:
Einar Kornerup A/S
Ingeniør:
Hamiconsult A/S, JL Engineering A/S
Areal:
7000 kvm.
P-anlæg:
1230
Byggesum: 
100 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2014 - maj 2016

Turbinehuset er navnet på en ny kontorejendom i Københavns Adelgade 12. Husnummeret er nærmeste nabo til byens ældste elværk og den bygning, der engang husede dampturbinerne, hvorfra strømmen kom.

Det er ejendomsudvikleren Tetris med Tetrep Holding, der har set potentialet i denne type administrationsejendomme. Efter opførelsen i Adelgade er ATP Ejendomme trådt ind som investor.

I princippet kan enhver administrationsejendom omdannes til et flerbrugerhus, men udbyttet bliver langt større, når den funktion er tænkt ind i arkitektur og planlægning fra tidlig start.

– Det er tilfældet her, observerer installationsingeniør JL Engineerings ansvarshavende ingeniør på sagen, Jesper Christensen. At lejemålene er så fleksible som muligt med hensyn til størrelse og tekniske faciliteter, er målet, og det opnås bedst ved at projektere det ind i huset fra den tidligste fase.

JL Engineering har brugt sine kernekompetencer inden for installationsprojektering og optimering af bygningers installationer i tæt sammenhæng med planlægning af bygningens integrerede energidesign. Målet er at skabe det bedste forhold mellem energiforbrug, økonomi og komfort.

– Og så er der i et flerbrugerhus flere hensyn at tage til individuelle behov og ønsker, en opgave, som vi også har taget meget alvorligt i denne sag, lyder det fra Jesper Christensen, JL Engineering.

Klassisk typologi

Turbinehuset er disponeret som en kubisk form i seks etager med et centralt placeret atrium. I parterret er arealet forbeholdt service og butikker, mens etagerne udbydes til lejere med behov for kontor- og mødefaciliteter. Arkitekturen – med en skitseplan af Danielsen Architecture – tager sit afsæt i naboernes solide teglstensfacader og fortsætter denne typologi fra den klassiske, danske metropol.

Grundformen er kubisk med facadernes vinduer i vekslende rytme i facader, som øverst sætter punktum med en fint markeret “hat” i form af en zink-stern med rejste false.
Konstruktivt har totalentreprenøren Einar Kornerup A/S bygget et betonhus med et bredt udvalg af elementer fra flere leverandører, med Contiga Tinglev A/S som en af de førende med f.eks. ejendommens huldæk som etageadskillelse fra første til femte etage. Huldækkene er leveret i 1.200 og 2.400 mm bredde med alle de fordele, der følger af netop denne type element i form af kort byggetid, god lydisolering, brandsikkerhed, store frie spænd, forbedret energiøkonomi og lang holdbarhed.

Tekstil belægning

De første indretninger er bragt til ende med f.eks. en ledende, international finansbank som en føren­de beboer.

Her har f.eks. Egetæpper A/S haft en fin opgave med at udfær­dige tekstile gulvbelægninger i flere formater, f.eks. rekordlange tæppeløbere af Egetæppers kendte­ highline 1100 kvalitet i længder på op til 50 m!

– Det er en type opgave, som vi sætter stor pris på, fordi vi får afprøv­et nye formater og typer, som vi ikke ser hver dag i ordrebog­en, forklarer Egetæpper A/S, der bliver monteret af Frederiksbergvirksomheden Per og Tæpper ApS.

Turbinehuset fortsætter kontraktforhandlingerne og regner med at være fuldt udlejet efter sommerferien.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 3

Hospital

Det Nye Universitetshospital (DNU), S2

Markant og central bygning i Det Nye Universitetshospital

Hotel og konference

Glostrup Park Hotel

Hotel med ekspressivt kobbertag

Bolig

Havhuset, Strandlodden 3

Havhus med skyline

Kontorhus

Jyske Bank-kontorhus

Kubisk, fleksibel kontorbygning

Ungdomsbolig

Kousgaards Plads Ungdomsboliger

Svævende ungdomsboliger med fem facader

Bolig

Krøyers Plads, etape 2

Om at bo midt i historien

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Birkerød

Lions brøler højt i Birkerød

Produktionsanlæg

Løgumkloster Fjernvarme

Varmeværk med dynamisk facade

Bolig og kontor

Plaza

Nyt tårn på Aalborgs skyline

Hospital

Regionshospitalet Randers

Sammenbygning med røde tegl

Bolig

Robinielunden

Modulære lavenergiboliger

Produktionsanlæg

Scanflavour

Dynamisk fabriksbyggeri i stor skala

Bolig

Skibbroen

En plads ved kajen

Offentlige kontorer

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ordensmagten har fået ordnede forhold

Bolig

Teglværksbyen, etape 1

Teglværksbyen – en selvstændig kanalby på Teglholmen

Kontorhus

Turbinehuset

Storbyens kontorkollektiv