Skibstrup Affaldscenter

:
december 2012

Der er brugt konstruktioner af limtræ i stedet for stål i den nye bygning, som er tænkt ud fra principperne ‘vugge til vugge’.

Der er plads til genbrugspladsens tonstunge maskiner, der overnatter i den nye hal bag seks porte.

previous next

Harmoni bag facaden

Sider

Byggefakta

Skibstrup Affaldscenter
Gørlunde 4B
3140 Ålsgårde
Danmark

Bygherre:
Forsyning Helsingør A/S
Bygherrerådgiver:
Dines Jørgensen & Co. A/S
Arkitekt:
Vida A/s
Totalentreprenør:
Vida A/s
Ingeniør:
Dines Jørgensen & Co. A/S
Areal:
700 kvm.
Byggesum: 
10 mio. kr.
Byggeperiode:
december 2011 - juni 2012

- Hos Vida havde man nogle spændende tanker i forhold til at lave en bæredygtig, grøn lavenergi maskin- og mandskabshal. Og de tanker var jo i fuldt harmoni med det, vi i det daglige foretager os, siger Martin Søndergaard.

- Det giver en god profil for Forsyning Helsingør, at der er tænkt i bæredygtige tanker, tilføjer projektleder Erik Jensen fra Dines Jørgensen & Co.

Limtræ i stedet for stål

En væsentlig ændring har været at benytte sig af limtræ i konstruktionerne i stedet for stål. Når der anvendes limtræ i konstruktionerne, plantes der nye træer som bidrager positivt til det samlede C02-regnskab. Derfor har man skiftet fra stålkonstruktioner til konstruktioner af træ, de steder man kunne. Og det giver faktisk et smukt, blødt skær i maskinhallens loft som kontrast til de jern-tunge maskinkøretøjer, der her overnatter bag lås og slå. Også isoleringen i byggeriet er skabt af genanvendeligt materiale. Samtidig er mængden af isolering øget kraftigt for at undgå varmetab.

I hallen bag den ene port, finder man stedets ‘sandkasse’. Og det skyldes netop, at der er plads til en af de helt tunge maskiner, hvis jerndæk ellers ville få en almindelig belægning til at krakelere.

Gode billige point

Kaster vi lige et tilbageblik på det med arkitekturen, så er der dog leget lidt med indgangspartiet med et dobbelthøjt glasparti, hvor man kigger ind på en ståltrappe med ‘bløde’ runde stålgelændere og seks pendellamper hængende fra loftet, hvilket giver indgangen et lille tvist af noget særligt.

- Det er lidt sjovt, og det er løsninger, hvor vi har fået mest muligt ud af pengene. Det er jo ikke fordi, lamperne har været dyre – det er faktisk billige lamper, men det giver lidt ekstra i stedet for et kedeligt lysstofrør. Så her er der lidt billige point, griner Martin Søndergaard.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 5

Bolig

Åhusene

Grafiske blokke i genopstået bydel

Sport

Blue Water Dokken

Gammel dame i nye klæder

Ungdomsbolig

Campus odense

Dansende huse uden bagside

Zoologisk have

Den Arktiske Ring

Denne vej til Ishavet

Plejecenter og genoptræning

Enghuset

Tryg cirkel med egen indgang

Ungdomsbolig

Grundfos Kollegiet

Vertikale boliger ved vandet

Sport

Himmerland Golf & Spa Resort

Golf-mekka klar til internationale turneringer

Forskningscenter

Inano Center

Universitetsbyggeri peger nye veje

Ungdomsbolig

Kennedy Kollegiet

Fællesskab i farver

Ungdomsbolig

Kvadratet

Kom ind i kvadratet

Ungdomsbolig

Ringgården

Indrammede undgdomsboliger

Ungdomsbolig

Robert Jacobsen Kollegiet

Ungt, råt og enkelt i Ørestad Syd

Kontorhus

Skibstrup Affaldscenter

Harmoni bag facaden

Skole

Tec Hvidovre

På hjul ind i fremtiden

Produktionsanlæg

Topsil

Ny fabrik smyger sig om produktionen

Plejecenter og genoptræning

Ørestad Plejecenter

Fællesskab med rig plads til det individuelle