Helgolandsgade

:
marts 2008
Vestre Borgerdyd Skole med facade i en blandet nationalromantisk, klassicistisk til, tegnet af arkitekt Fr. Levy og opført i 1893.
Gårdsiden ændret markant med markante og rummelige altaner, udført af HB Trapper & Stål, kombineret med imponerende glasskydedøre. Adgangskontrol til ejendommen udført af El-team Fyn A/S.
De stilfulde køkkener i højglans er leveret af Voke-III og er ført helt til loft – med grebsfrie elementer og trip on-funktion. Bordpladerne i corian er leveret af KlicclaK A/S.
Vægge og gulv i badeværelserne er udført i en særlig type iransk marmor i et specialmål på hele 235 centimeter i længden, leveret af Friholmen Fliser.
Til alle lejlighedernes bordplader er anvendt materialet Corian, der ofte forveksles med granit, men i virkeligheden er en blanding af bauxit og akryl. Corian er derfor et 100% lukket materiale, der er let at vedligeholde. Materialet kan termoformes efter ønske, det kan være i forkanter eller som sving mellem to bordpladehøjder, og der kan opnås en flot finish på alle sider og kanter.
previous next

Fornemmelse for finesser

Den historiske Vestre Borgerdyd Skole er blevet omdannet til 16 New Yorker-lejligheder med sans for det ypperste

Byggefakta

Helgolandsgade
Helgolandsgade
København
Danmark

Bygherre:
Helgolandsgade 6 ApS
Bygherrerådgiver:
Tegnestuen B19 ApS, Sunke + Dydensborg
Arkitekt:
Tegnestuen B19 ApS
Totalentreprenør:
Fagentreprise
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Areal:
2700 kvm.
Byggesum: 
35 mio. kr.

Udefra falder den gamle Vestre Borgerdyd Skole som altid ind i bybilledet med lige langt til Frihedsstøtten på Vesterbrogade og det brogede liv i Istedgade. Skolens facade i en blanding af nationalromantik og klassicisme udtrykker stringent sjælfuldhed med den kraft som en livshistorie på over 100 år nu giver. Skolen blev i sin tid tegnet af arkitekt Fr. Levy og opført i 1893 med fire etager, men har gennem mange år været anvendt til andre formål end skole for børn.

Sjælfuld bygning

- Det har været en fascinerende opgave at kombinere en sjælfuld historisk bygning med en moderne arkitektur, der lever op til nutidige behov. Det forhold, at der er tale om en gammel skole, har betydet, at loftshøjden har været overvældende, og det har gjort lejlighederne meget rummelige og lyse, siger arkitekt Finn Nørkjær fra Tegnestue B19 ApS, der har sat stregerne på renoveringen af ejendommen.

Det er denne gamle skole, der er blevet kulisse omkring et moderne indre, præget af en moderne attitude og sans for det sublime.

Voke III i spil

Som udgangspunkt er rumopdelingen fordelt på de gamle klasseværelser, og de næsten fire meter fra gulv til loft giver en markant rummelighed – det indebærer nogle imponerende løsninger som f.eks. køkkenet. De stilfulde køkkener i højglans er leveret af Voke III. Køkkenerne er karakteristiske ved at udnytte den rumlige overflod og gå helt til loft – overskabe er blevet i underskabsstørrelse med en dybde på hele 70 cm. De anvendte bordplader er i Corian – et holdbart produkt på basis af 25% akryl og 75% bauxit. Det giver materialet et ydre som natursten, men det kan bearbejdes som træ og plast. Den aktuelle bordplade er leveret af KlicclaK A/S i farven Glacier White.

Beboerne har haft mulighed for at vælge en model i enten sort eller hvid højglans, og de grebsfrie elementer er forsynet med en trip on-funktion, så de med et let tryk selv åbner og lukker. Det er også Voke III, der har leveret inventar til badeværelserne og til garderoberne. Også gulvene er af udsøgt kvalitet – gulvplanker i sibirisk lærk, lud + olie. Naturligvis med gulvvarme, installeret af El-team Fyn A/S, der i øvrigt har haft Dansk Installations Teknik (DIT) og Fyns Installations Montage som underleverandører.

Vægt på design

At gå i bad er en oplevelser i sig selv. De fleste af badeværelsernes vægge og gulv er udført i en særlig type iransk marmor i et specialmål på hele 235 centimeter i længden, leveret af Friholmen Fliser. Specialfremstillede lamper leverer belysningen, toiletterne er fra Philippe Starck. Endvidere er der speciallakerede hvide Armaturer fra Vola.

Ved indgangen til trappen er der etableret en særlig designet glasdør, udført af HB Trapper. Trapperne, som også HB Trapper står bag, er udført i hvidmalet stål med en hvidmalet håndliste fræset ind i væggen. Håndlisten har skjult belysning, så den kommer til at fremstå som en lysstribe op langs trapperne i opgangen. Trapperne er udført af HB trapper.

Altaner skaber nyt rum

Facaden ud mod Helgolandsgade er fredet og er derfor præget af de sprossede vinduer med kit – en facade med personlighed. Til gengæld er gårdsiden ændret markant med markante og rummelig altaner, der skyder ud fra lejlighederne i sortmalet og galvaniseret stål, udført af HB Trapper. Et ekstra opholds- og frirum er skudt ud af bygningen og suppleret af øverste etage med 140 kvm fælles tagterrasse med fed udsigt, jacuzzi og landingsbane til grillfest.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 1

Domicil

Brightpoint

Skarpe volumener og skiftende facader

Domicil

Deloitte

Rummeligt atriumhus

Kontorhus

Energinet.dk

Svævende domicil til Energinet.dk

Bolig

Firkløverparken

Fleksible kvalitetsboliger i Firkløverparken

Museum

Fuglsang Kunstmuseum

Kunst, kultur og natur i ét

Domicil

Heden & Fjorden

Funktionalitet frem for alt

Offentlige kontorer

Hillerød Rådhus

Den moderne sognegård

Hospital

Højbakkegård

De store dyrs hospital

Domicil

J. Kruuse A/S

Effektivitet møder nordisk elegance

Bolig

Kidholm

Sydhavnens nye facader

Transportcenter

Leman

Transportcenter med hightech

Domicil

Lyreco Danmark

En velsmurt maskine

Butikscenter

Middelfartvej

Stærke kædebutikker og luksuriøs fitness

Domicil

NNIT

Åbent hus

Kulturcenter

Skuespilhuset

Et hjerte af sten

Sport

Sydthy Kurbad

Vestjysk forkælelse under stjernehimlen