Handicaporganisationernes Hus

:
januar 2013

Handicaporganisationernes Hus i Tåstrup skal betjene 19 nationale organisationer med 8000 medlemmer. Arkitektur: Cubo Arkitekter i samarbejde ned Tegnestuen Force4.

For at regulere solvarme og lysindfald er facaderne udstyret med lodret stående lameller, der skærmer ruderne af 3-lags termoglas fra bo-glas a/s.

En central partner i udviklingen af tilgængelighed var Geze Danmark, hvis innovation førte til dette ’fodtryk’ til betjening af elevatorerne.

Det nye hovedsæde til 23 organisationer. Foto: Dragør Luftfoto ApS

Domicilets gennemgående temaer, inspireret af ønsket om tilgængelighed, er udviklet i samarbejde med proceskonsulenterne Mtre A/S og arkitekt MAA Anne Sarto.

Geze Danmark var leverandør af opluksystemer til dørene i bygningens avancerede brandsikringsløsninger.

Gulve af højkantsparket, fuldlimet til gummikork er en akustikløsning fra Woodfloor A/S. Træet er certificeret af PEFC Danmark.

På taget ses teknikhuse til bl.a. ventilationsaggregater. De er opført med et byggesystem afhøjisolerende stålpaneler fra Kingspan Danmark A/S.

previous next

Det ligeværdige hus

Bæredygtighed er nu ved at være standard i dansk byggeri. Det næste mål hedder tilgængelighed, mener Danske Handicaporganisationer – vel at mærke for alle

Byggefakta

Handicaporganisationernes Hus
Blekinge Boulevard 2
2630 Tåstrup
Danmark

Bygherre:
Danske Handicaporganisationer
Bygherrerådgiver:
Gottlieb Paludan Arkitekter A/S, Mtre ApS, Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
Cubo Arkitekter A/S, Tegnestuen Force4 I/S
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Bo-Glas A/S, Woodfloor AS
Areal:
12500 kvm.
Byggesum: 
202 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2011 - november 2012

Videndeling er vor tids mantra. At man udveksler informationer med hinanden indenfor den enkelte organisation eller virksomhed er derfor en selvfølgelighed; at gøre det på tværs af organisationerne er mindre almindeligt. Blandt andet fordi de ikke deler hverdagens rammer. Det ændres der nu på i et nyt hovedsæde til Danske Handicaporganisationer.

Her flytter 23 selvstændige organisationer sammen for at udfordre, inspirere og støtte hverandre i den fælles sag: At skabe gode liv for alle med et handicap, fysisk eller psykisk, håndgribeligt eller et af dem, der ikke ses ved første øjekast.

Af samme grund er det nye domicil for Danske Handicaporganisationer et af den slags byggerier, der peger fremad: Mens miljømæssig bæredygtighed nu er ved at være en grundmuret standard i dansk byggeri, er blikket rettet mod næste benchmark – tilgængelighed. Og som bæredygtighed gælder alle facetter af indeklima og miljøets ressourcer, således handler tilgængelighed mere end noget andet om den absolutte ligeværdighed.

Eksempel: Det er umyndiggørende og ikke ligeværdigt, hvis man i en nødsituation ikke kan redde sig ud af bygningen ved egen hjælp, fordi man er kørestolsbruger.

Den observation kommer fra arkitekt MAA Anne Sarto fra rådgivningsfirmaet mtre, som i fem år har været tilknyttet projektet som bygherrerådgiver sammen med Gottlieb Paludan og Rambøll Danmark A/S. Hun oplyser at Handicaporganisationernes Hus i Høje Tåstrup skal være et forbillede for kommende kontorhuse med hensyn til tilgængelighed og dermed ligeværdighed for alle brugere.

mtre har, som procesrådgiver, hjulpet de forskellige organisationer med at udfordre og definere behovene til de nye fysiske rammer. Organisationernes behov er koordineret på tværs for at sikre et fælles hus med en overordnet fleksibilitet – og dette har dannet grundlaget for programmet for huset.

Danske Handicaporganisationer ser mange muligheder i at samle de forskellige medlemsorganisationer i et fælles hus hvor der tilbydes nye muligheder for samarbejde, videndeling og trivsel – i et hus som vil være et forbillede når det gælder tilgængelighed og ligeværd for alle brugere.

63 virksomheder

I rollen som bygherre inviterede Danske Handicaporganisationer til en prækvalifikation, hvor hele 63 virksomheder meldte sig for at give deres bud på et fælles domicil, et kontorhus med ligeværdighed og tilgængelighed integreret som et dna i alle materialer, komponenter, systemløsninger og arkitektur. Virksomhederne søgte prækvalifikation hver for sig og var hhv. arkitektvirksomheder, ingeniørvirksomheder og entreprenører. Processen kulminerede i en prækvalifikation af fem konkurrenceteams med rådgivere og udførende sammen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 6

Bolig og kontor

Danner

Botox til Grevinden

Domicil

DISA A/S

En sværvægter i Tåstrup

Shoppingcenter

Emporia

Kulørfyldt shoppecenter i Malmø

Lufthavn

Finger C

Logistisk puslespil i CPH

Domicil

FN-Byen

Hovedstadens Manhattan

Plejecenter og genoptræning

Fælledgården

Plejebyggeri med omtanke

Bolig

Golf Residence

Kasernens kejser

Kontorhus

Grøndalsvej

Grøn, grønnere, Grøndalsvej

Domicil

Handicaporganisationernes Hus

Det ligeværdige hus

Bolig

Karré 2

116 attraktive boliger på sikker grund

Plejecenter og genoptræning

Louiselund

En vifte af plejemuligheder

Bolig

Munkehatten

Boliger med sjæl

Sundhedscenter

Rønnebærhus

Fleksibelt legehus til ældre

Butikscenter

Salling Stormagasin

Ballade i butikken

Bolig

Slotsvænget

Beboere får egen indgang

Skole

Specialcenter Vonsild

Skulpturel specialskole

Domicil

Sydfyns Elforsyning

Energiforsyning i tråd med naturen

Domicil

Udbetaling Danmark

Den grønne trekant

Bolig

Østergårdsparken

Fremtiden integreret på taget