Munkehatten

:
januar 2013

Enkelt og indbydende. Det nye byggeri ved bostedet Munkehatten indeholder 35 praktisk indrettede lejligheder og et stort fællesrum.

Bygningen er opført i betonelementer, leveret af Contiga Tinglev A/S. Huset er konstrueret, så man undgår de lange lige gange. Det grønne linoleum på gulvene brydes af orange ved indgangen til boligerne.

Badeværelserne er store og rummelige og praktisk indrettet så der er plads til de hjælpemidler, beboerne har behov for.

previous next

Boliger med sjæl

Med et nybyggeri og en omfattende renovering er bostedet Munkehatten i det sydlige Odense blevet et attraktivt og tidssvarende boligtilbud

Byggefakta

Munkehatten
Munkehatten2-4
5000 Odense
Danmark

Bygherre:
Odense Kommune
Totalrådgiver:
Grontmij A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet TKT A/S
Areal:
4650 kvm.
Byggesum: 
80 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2011 - april 2012

Tiderne har ændret sig, siden bostedet Munkehatten i den sydlige ende af Odense blev etableret i 1988. Dengang som nu er Munkehatten bosted for fysisk og psykisk handicappede med et særligt plejebehov.

Men hvor man i 1988 mente, at behovet var dækket med et plejecenter, hvor beboerne havde egne værelser, ser man anderledes på det i dag. Beboerne skal have egne, separate boliger, med mulighed for at etablere de nødvendige hjælpemidler, så hverdagen kan fungere bedst muligt, både for beboere og for plejepersonale.

Den udvikling tog Odense Kommune konsekvensen af i foråret 2010, da en beslutning om en omfattende renovering af Munkehatten blev ført ud i livet.

En eksisterende bygning skulle nedrives og erstattes med en ny. Munkehattens øvrige bygninger skulle samtidig gennem en omfattende renovering.

Opgaven blev sendt i fagentreprise, hvor det blev virksomheden Grontmij A/S fra Odense, der fik opgaven som rådgivende ingeniør og totalrådgiver. I foråret 2010 gik arbejdet i gang med den nye bygning, der er tegnet af Arkitektfirmaet TKT A/S fra Odense.

Noget at se på

- På forhånd var vi lidt bekymrede for, hvordan beboerne ville reagere på byggeriet, der i perioder i høj grad vendte op og ned på dagligdagen, fortæller byggeleder Jan Reymond fra Grontmij A/S.

- Men vi har undervejs fået påfaldende få klager. Til gengæld har vi noteret os, at beboerne har fulgt hele processen med stor interesse og nysgerrighed. For dem har hele byggeriet været et både kærkomment og meget spændende afbræk i hverdagen.

I april 2012 var byggeriet af den nye bygning afsluttet, hvorefter man tog fat på renoveringen af de eksisterende bygninger.

Samtidig kunne 35 af de 45 beboere rykke indenfor i den nye bygning, der er på 4.650 kvm, fordelt på to etager samt en kælder.

Bygningen er indrettet med et meget stort fællesrum, centralt placeret i stueetagen. Et lyst og indbydende rum med store vinduespartier, hvor der er direkte adgang til udearealet og en stor terrasse.

Belysningen i fællesrummet falder i øjnene. I loftet er installeret mindre, runde lamper, vekslende med større lysarmaturer, der er kamoufleret som blå himmel med drivende skyer. En detalje, beboerne har været meget glade for.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 6

Bolig og kontor

Danner

Botox til Grevinden

Domicil

DISA A/S

En sværvægter i Tåstrup

Shoppingcenter

Emporia

Kulørfyldt shoppecenter i Malmø

Lufthavn

Finger C

Logistisk puslespil i CPH

Domicil

FN-Byen

Hovedstadens Manhattan

Plejecenter og genoptræning

Fælledgården

Plejebyggeri med omtanke

Bolig

Golf Residence

Kasernens kejser

Kontorhus

Grøndalsvej

Grøn, grønnere, Grøndalsvej

Domicil

Handicaporganisationernes Hus

Det ligeværdige hus

Bolig

Karré 2

116 attraktive boliger på sikker grund

Plejecenter og genoptræning

Louiselund

En vifte af plejemuligheder

Bolig

Munkehatten

Boliger med sjæl

Sundhedscenter

Rønnebærhus

Fleksibelt legehus til ældre

Butikscenter

Salling Stormagasin

Ballade i butikken

Bolig

Slotsvænget

Beboere får egen indgang

Skole

Specialcenter Vonsild

Skulpturel specialskole

Domicil

Sydfyns Elforsyning

Energiforsyning i tråd med naturen

Domicil

Udbetaling Danmark

Den grønne trekant

Bolig

Østergårdsparken

Fremtiden integreret på taget