Bauhaus Odense

:
maj 2011

5.000 ekstra kvm er skudt op ved Bauhaus i Odense, så nu er der 12.500 kvm varehus til kunderne. Facaderne er mineraluldsstålplader med 200 mm isolering.

Udvidelsen betyder, at Bauhaus får endnu flere varegrupper, bl.a. introducerer man sejlsportsudstyr.

El-installationerne er lavet af El-firma Kjeld Jacobsen, der også har lavet el-installationerne i seks andre Bauhaus-varehuse.

previous next

Bauhaus version mega II

For et år siden blev første spadestik taget på Risingsvej i Odense til en omfattende udvidelse af Bauhaus. Udvidelsen giver Bauhaus Odense status som Fyns største byggevarehus

Byggefakta

Bauhaus
Risingsvej 69
5000 Odense C
Danmark

Bygherre:
Bauhaus Danmark A/S
Arkitekt:
Hans-Jørn Lauritzen ApS
Totalentreprenør:
KPC Herning A/S
Ingeniør:
Hans-Jørn Lauritzen ApS
Andre aktører:
ATL Montage ApS
Areal:
12500 kvm.
Byggesum: 
120 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2010 - december 2010

Før var der 7.000 kvadratmeter – nu er der 12.500 kvadratmeter fyldt med værktøj, træ, VVS-artikler og meget mere. Tilbygningen stod færdig i december 2010, hvor dørene blev åbnet for kunderne til de nye lokaler.

Til trods for finanskrisen så er Bauhaus optimistiske og tør godt udvide varehusene rundt omkring i landet. Nu kan kæden bryste sig af at have det største byggevarehus på Fyn.

Bauhaus i Odense så dagens lys for 21 år siden og har for længst vist, at konceptet med alt under et tag til byggeri, have og bolig har sin berettigelse i byen. Byggevare­husets popularitet betyder, at kapacitetsproblemer i flere år har været en del af hverdagen, og det er blandt andet grunden til, at man har udvidet med 5.000 ekstra kvadratmeter. Nybygningen rummer 3.000 kvm butik, 1.093 kvm havecenter, et 676 kvm plantecenter samt varemodtagelse og administration på 287 kvm.

Plads til mere

Udbygningen følger den eksisterende arkitektur med karakteristiske røde striber, som er en del af Bauhaus-logoet. Facader og tag er opført med mineraluldsstålplader monteret af ATL Montage. Gulvbelægningen er af beton. Bygningen er rektangulær og er bygget for at skabe mere plads til varer, men samtidig bevare den oprindelige arkitektur, som alle Bauhaus varehuse følger.

Der har også ænge manglet p-pladser, og det er der nu blevet lavet om på. Første skridt til udvidelsen var købet af det gamle AMU-center, der lå over for Bauhaus. Bygningen er blevet revet ned for at gøre plads til at fordoble antallet af p-pladser og lave et lysreguleret vejanlæg, der gør det nemmere for kunderne at besøge såvel byggevarehuset som de øvrige butikker i området.

Samtidig med at den nye bygning er opstået, er den gamle del blevet gennemrenoveret, så hele varehuset fremstår som et nyt hus – nu med endnu flere varer og produkter og i et større omgivelser med masser af lys.

Samtlige el-installationer til belysning, styring af brandalarmer og styring af lys i flere zoner er installeret af El-firma Kjeld Jacobsen, der er erfarne med el-installatiner for Bauhaus-koncernen. Firmaet er netop begyndt på at installere el i det syvende Bauhaus-varehus. Bauhaus har i alt 15 byggevarehuse i Danmark.

Havecenter og friluftsliv

Udvidelsen har blandt andet givet plads til et større havecenter, der nu råder over et stort sortiment af planter. Samtidig har fokus været på at skabe mere plads til at fremvise produkter i en række udstillinger. Et andet område, der introduceres, er varer til sejlsport, som for eksempel sikkerhedsudstyr og plejemidler til både.

Ved lagerhallen har Tektra leveret fem turboporte. Det er specialporte, der kører hurtigt op og hurtigt ned, for at holde kulden ude af varehuset og give en bedre service for kunderne. Samtidig er de lavet af materiale, der er ekstra slidstærkt og ikke kræver megen vedligeholdelse, ligesom de har høj sikkerhed. Tektra leverer disse porte til alle Bauhaus-varehuse i hele Europa.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 1

Sport

Arena Holstebro

Kompakt og robust arena

Offentlige kontorer

Assens Rådhus

Rådhuset i sukkerfabrikken

Offentlige kontorer

Ballerup Rådhus

Ballerup Rådhus v. 2011

Butik

Bauhaus Odense

Bauhaus version mega II

Domicil

Dansk Plade Team

Med maskinerne i centrum

Sport

DGI Huset Herning

Vandkultur i farver

Domicil

Geodis Wilson

Logistikcenter i patchwork

Plejecenter og genoptræning

Lindehøj Centret

Ældreboliger i Horsens så lyset

Offentlige kontorer

Planlægning & Byggeri

Skulpturel energiarkitektur

Plejecenter og genoptræning

Plejecenter Ceres Allé

Moderne ældreboliger i syv etager

Domicil

Rambøll Danmark, Århus

Rambøll i ny opsætning

Skole

Silkeborg Gymnasium

Gymnasium udvider med lys og luft

Kirke

Thyborøn Kirke

Kirke i kvadrat