Trylleskoven II

:
oktober 2019
Trylleskoven II - torvet

Bebyggelsen består af et antal bygninger på mellem to og tre etager, centreret om et fælles torv og to hovedakser. Kørsel og parkering er henlagt til bebyggelsens østlige ende, så resten af området er bilfrit.

Trylleskoven II - fælleshuset

I den østlige del af bebyggelsen er opført et rummeligt fælleshus, med beboerlokale, køkken, værksteder, depotrum og viceværtkontor.

Trylleskoven II - lejlighed

Lejlighederne går fra små etværelses på ca. 40 kvm og til 115 kvm store familieboliger. Alle lejligheder er gennemlyste og med store vinduespartier fra gulv til loft.

Trylleskoven II - facade

Selv om der er tale om alment boligbyggeri med en begrænset økonomi, er det lykkedes at opføre husene i gode materialer. Der er anvendt tre farver tegl til facaderne, hver med sin kontrasterende farve på døre og vinduer.

previous next

Almene boliger i høj kvalitet

Det kan godt lade sig gøre at bygge inden for rammebeløbet og stadig skabe gedigne og funktionelle boliger, viser Trylleskoven II, der ligger i et naturområde ved Solrød Strand

Byggefakta

Trylleskoven II
Trylleskov Allé 12
2680 Solrød Strand
Danmark

Bygherre:
Domea
Bygherrerådgiver:
KHS arkitekter
Arkitekt:
TNT Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Dansk Boligbyg as
Ingeniør:
Oluf Jørgensen Rådg. Ing. A/S
Areal:
6336 kvm.
Byggesum: 
78 mio. kr.
Byggeperiode:
december 2017 - oktober 2019

I det gamle naturområde Trylleskoven ved Solrød Strand, på kanten af Greve mod nord, er man ved at etablere et helt nyt byområde. Bebyggelserne på det 37,7 hektar store areal placeres på ”øer”, der hæves lidt op over det omgivende landskab.

Enkelte bygninger kommer til at rage op i fire etager plus penthouse, og der er også udlagt 40 grunde til parcelhuse. Hovedparten af byggerierne bliver dog forskellige typer lavere etagebyggerier, tæt-lave byggerier og dobbelt- og rækkehuse. Også ejerforholdene bliver meget blandede. Der er således både ejerboliger, privat udlejning, andelsboliger og almene boligbyggerier.

Når området er færdigudviklet kommer det til at rumme omkring 750 boliger. Allerede nu er der åbnet en dagligvarebutik, og centralt i bydelen ligger den nye integrerede daginstitution Tryllehytten. Den nærliggende Munkekærskole er inden for nem cykelafstand. Der bliver etableret otte søer i området, og selve Trylleskoven er få minutters gang væk. Bydelen er desuden tæt på motorvej. Nærmeste S-station er Solrød Strand to kilometer væk, men der arbejdes på at anlagt en ny station i bydelen.

Minilandsby

Et af de nyeste byggerier i Trylleskoven er 71 almene boliger i projektet Trylleskoven II, der er opført i totalentreprise for Domea af Dansk Boligbyg A/S. Byggeriet er tegnet af TNT arkitekter A/S med Oluf Jørgensen A/S som ingeniør. Øen, som de otte bygninger ligger på, er oval i formen og hævet ca. en meter over det omgivende terræn.

– I forhold til det oprindelige skitseprojekt, har vi blandt andet henlagt al kørsel til den ene side af øen. Der er parkeringsplads til alle boliger, men selve boligområdet er bilfrit. Hovedgrebet har været at centrere bygningerne om et torv i midten. To bilfri gågader, der ligger vinkelret på hinanden, fungerer som hovedakser i byggeriet. Ind mod torvet har vi fire opgangshuse i op til tre etager, og så trapper vi ned til to etager ud mod periferien. Der er også tre mindre punkthuse, og mod nordøst har vi et fælleshus med tilhørende køkken, depotrum værksteder og viceværtkontor, fortæller sagsarkitekt Kaja Moe.

Tre farver tegl

Husene er helt enkle med kubiske former og rette vinkler, men der er kælet for detaljerne. De murede facader fremstår med tre forskellige farver tegl i varme, rødlige nuancer. De udvendige alukapper på døre og vinduer kommer også i tre forskellige farver – sort, rødbrun og lys grå, således at hver farve tegl er matchet op med en kontrasterende farve vinduer og døre.

Udvendige altangange og altaner i galvaniseret stål giver også spil i facaderne. Ud over etagespringene er der også forskydninger i plan i flere af bygningskroppene og mellem de enkelte blokke i bebyggelsen, som hele tiden åbner op for nye, tværgående kig gennem bebyggelsen.

– Vi har bygget inden for rammebeløbene for almene bygninger, og vi har haft en stram lokalplan at arbejde med, så det har været et stort arbejde at få det hele til at hænge sammen med kommunens ønske om at skabe et virkeligt kvalitetsbyggeri, fortæller partner i TNT arkitekter Eigil Madsen.

– Da vi bygger efter almennyttigloven, er de største boliger på 115 kvm og gennemsnittet på højst 90 kvm, men vi har også nogle helt små etværelsesboliger på ca. 40 kvm, som er egnet til f.eks. studerende eller flygtninge. De små boliger ligger i stueetagen med lejligheder i to etager ovenpå. Alle lejligheder er gennemlyste og med gode dagslysforhold, og de fleste har enten altan eller en lille terrasse i stueplan, forklarer Eigil Madsen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 5

Ungdomsbolig

Aarhus Kollegiet

Fællesskab i flere niveauer

Domicil

Candynavia

En rund og en firkant

Uddannelsescenter

College360

Komplekst skolebyggeri

Bolig

Havglimt

Havleje

Skole

Lindbjergskolen

Skole med aktivitetstorv

Sport

Nyt Helsingør Stadion

Førstedivisions stadion med plads til udvidelse

Bolig

Risskov Brynet – Område 1 og 2

Aarhus’ længste facade

Bolig

Rygaard Park, etape 1 og 2

Bygget til velvære

Plejecenter og genoptræning

Sankt Joseph

Ældreliv bag klostermure

Hospital

Sydvestjysk Sygehus

Bynært sygehus med nuanceret facade

Domicil

Tresu Group

Industribyggeri med klassisk betonfacade i stort format

Bolig

Trylleskoven II

Almene boliger i høj kvalitet

Offentlige kontorer

Vejen Rådhus

Rådhus i nye klæder