Tresu Group

:
oktober 2019
Tresu Group - ankomstparti

Ankomstpartiet i den administrative del af domicilet er enkelt, skarpt, lyst og indbydende med udvalgte fine detaljer i enkelheden.

Tresu Group - vinduesparti

De rene, lyse linjer og store vinduespartier giver et imødekommende, åbent og venligt arbejdsmiljø og ansigt ud mod besøgende i Tresu-domicilet.

Tresu Group - luftfoto

Ser man Tresu Groups nye domicil lidt fra oven, fremgår det, at der er tale om et fornuftigt og funktionelt byggeri med masser af plads omkring sig og gode logistiske forhold.

Tresu Group - facade

Kontrasten mellem kontorbygningens glatte, hvide betonfacade og den sorte, grovere betonfacade på produktions- og lagerhaller er klassisk for tidens betonbyggeri inden for større industriel skala. Confac A/S har været totalleverandør på betondelen.

previous next

Industribyggeri med klassisk betonfacade i stort format

Tresu Group har opført nye, optimale og strømlinede fysiske rammer i Kolding. 5.000 kvm hvid og sort betonfacade skaber kontrast mellem kontorer og haller

Byggefakta

Tresu Group A/S
Venusvej 44
6000 Kolding
Danmark

Bygherre:
Daugaard Pedersen A/S
Arkitekt:
Tegnestuen Mejeriet
Totalentreprenør:
Daugaard Pedersen A/S
Ingeniør:
Almbjerg A/S
Andre aktører:
Kåbe Mattan AB
Areal:
12000 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.
Byggeperiode:
december 2018 - august 2019

Grunden på Venusvej ejes af Daugaard Pedersen A/S, som også er totalentreprenør på byggeriet, hvor virksomheden Tresu Group A/S er lejer. Tresu Group har siden 1981 haft hovedsæde i Bjert med i alt syv lokationer til forskellige aktiviteter. Al indenlandsk aktivitet er nu samlet i de nye og optimale fysiske rammer i Kolding, til produktionen af bl.a. Flexo-trykmaskiner til emballageindustrien og specialløsninger til den grafiske industri. Hele 12.000 kvm er det blevet sig til, hvor de 8.500 kvm er afsat til produktion og lagerhaller, mens resten udgør administrative faciliteter. Virksomheden har desuden flere andre faciliteter i udlandet.

Betonfacader i stor skala

Skønt det nyopførte domicil i Kolding er et ganske traditionelt industribyggeri, er det lykkedes Daugaard Pedersen A/S i samarbejde med Tegnestuen Mejeriet at skabe et visuelt flot og overskueligt bygningskompleks, som udstråler funktionalitet og rene, klare linjer.

Den administrative bygningsdel er lavere end de store produktions- og lagerhaller og har på de tre frie facadesider et langt forløb af store vinduesbånd, som giver behageligt arbejdslys på kontorerne. Administrationsbygningens facader er i glat, hvid beton, som står i skarp kontrast til de bagvedliggende haller, som har facader i sort beton med fritlagte sten.

Confac A/S er totalleverandør på beton til projektet, og medstifter Erling Holm fortæller, at denne opgave passer perfekt til Confac, idet netop kolossale leverancer af beton-facadeelementer er deres spidskompetence.

– Vi har leveret alle betonelementer til huset, konstaterer Erling Holm, og fortsætter:

– Her udgør de 5.000 kvm facade langt hovedparten af opgaven. Det er netop de store formater i industribyggeri, som vi primært koncentrerer os om hos Confac, og denne opgave passede rigtig godt til os. Tresu-domicilet er et stort, gedigent og traditionelt betonbyggeri, hvor man har valgt en løsningsmodel, der muliggør at bygge i enormt format på et attraktivt budget. Resultatet er i høj grad rummeligt og funktionelt, men også virkelig flot og gennemtænkt. Kontrasten mellem administrationsbygningens hvide betonfacader i det glatte, fine look, op imod den grovere, sorte betonfacade på de tilstødende, bagvedliggende haller til produktion og lager, er klassisk ved et domicilbyggeri som dette. Det skaber klarhed over funktionerne og et godt overblik, samtidig med at det ser godt ud.

Forbedret logistik og funktionalitet

Tresu Group har indtaget det nyopførte domicil som et langtidslejemål. Deres højteknologiske maskinpark er nu samlet på Venusvej i Kolding, og man er kommet helt tæt på motorvejen, hvilket har givet en stor logistikmæssig forbedring for virksomhedens aktiviteter og også som attraktiv arbejdsplads for medarbejderne. I forhold til før, hvor funktionerne var spredt ud på syv forskellige lokationer, opnår man nu en betydelig forbedring i forhold til intern logistik.

Faciliteterne på Venusvej er opført af investor og totalentreprenør Daugaard Pedersen A/S, som købte erhvervsgrunden af Kolding Kommune, og som har stået for designet og indretningen af bygningskomplekset.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 5

Ungdomsbolig

Aarhus Kollegiet

Fællesskab i flere niveauer

Domicil

Candynavia

En rund og en firkant

Uddannelsescenter

College360

Komplekst skolebyggeri

Bolig

Havglimt

Havleje

Skole

Lindbjergskolen

Skole med aktivitetstorv

Sport

Nyt Helsingør Stadion

Førstedivisions stadion med plads til udvidelse

Bolig

Risskov Brynet – Område 1 og 2

Aarhus’ længste facade

Bolig

Rygaard Park, etape 1 og 2

Bygget til velvære

Plejecenter og genoptræning

Sankt Joseph

Ældreliv bag klostermure

Hospital

Sydvestjysk Sygehus

Bynært sygehus med nuanceret facade

Domicil

Tresu Group

Industribyggeri med klassisk betonfacade i stort format

Bolig

Trylleskoven II

Almene boliger i høj kvalitet

Offentlige kontorer

Vejen Rådhus

Rådhus i nye klæder