The Residence CPH

:
august 2020
The Residence CPH - tagterrasse

Aftrapningen af etagerne i den vestlige og sydlige fløj giver mulighed for store tagterrasser til de øverste lejligheder med fin udsigt.

The Residence CPH - taghuse

Taghusene er beklædt med lakerede sandwich-plader i aluminium leveret og monteret af AE Stålmontage A/S. Den gyldne farve er nøje afstemt med vinduerne og altanernes alubeklædning.

The Residence CPH - stue

De veludstyrede lejligheder har alle eksklusive egeparketgulve fra Maretti Trægulve.

The Residence CPH - portåbning

Det mest markante element på østfacaden er den tre etager store portåbning, der fører ind til gårdrummet. Etagerne ved siden af hen mod hjørnet krænger så at sige med ind og skaber en overraskende effekt.

The Residence CPH - gårdrum

Gårdrummet er præget af lyse belægninger og store højbede med beplantninger, der tager afsæt i eng- og strandnære plantearter.

The Residence CPH - facade

Boligblokken The Residence CPH indeholder 182 lejelejligheder og ligger smukt i det sydvestlige hjørne af Enghave Brygge ud til Københavns inderhavn.

previous next

Afdæmpet elegance ved vandet

Et nyt stort boligbyggeri på den sydlige del af Enghave Brygge i Københavns Sydhavn udnytter til fulde den enestående placering ved vandet i et af byens spændende nye byområder

Byggefakta

The Residence CPH
Linus Paulings Vej 2-26
2450 København S
Danmark

Bygherre:
NRE Construction A/S
Arkitekt:
Mangor & Nagel A/S
Ingeniør:
Hundsbæk & Henriksen A/S, Regnestuen ApS
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
21000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
januar 2018 - april 2020

Et af de mest attraktive områder i det moderne København er Sydhavnen. Fra syd og mod nord ligger områderne Sluseholmen, Teglholmen, Frederiks Brygge og Havneholmen som en perlerække af nye bydannelser ud mod havneløbet, der adskiller byen fra Amager mod øst. Gennem de sidste par årtier er bydelen udviklet fra gamle, nedslidte og forladte havne- og industriområder til levende områder med både erhverv, institutioner, rekreative områder og boliger. Når de nye dele af Sydhavnen er fuldt udbygget om nogle år, forventes området at rumme omkring 16.000 beboere og ca. 22.500 arbejdspladser. Den nye Sydhavnsmetro åbner efter planen i 2024.

Hvor Havneholmen næsten er færdigudviklet, og Teglholmen og Sluseholmen er godt på vej, halter Frederiks Brygge lidt bagefter. Det store område, der præges af H.C. Ørstedværket mod vest, skal i lighed med Sluseholmen og dele af Teglholmen i høj grad bebygges med ”boligøer” – karréstrukturer omgivet af kanaler på flere sider. I den nordlige del er arbejdet godt i gang. I den Sydlige del af Frederiks Brygge, der ejes af By & Havn, skal der efter planen opføres 110.000 kvm byggeri. Byggeriet kommer til at bestå af en erhvervsbebyggelse i den nordlige del af området samt fire boligøer med åbne boligkarréer omgivet af kanaler.

Lang lokalplansproces

Et af de første nye boligbyggerier i Enghave Brygge Syd er The Residence CPH, der ligger smukt på en hjørnegrund ud til Belvederekanalen mod vest og Frederiksholmsløbet mod syd. Området forbindes med Teglholmen mod syd med den nyåbnede Alfred Nobels Bro. Bygningen har form som en åben karréstruktur, er op til syv etager høj og rummer 181 lejeboliger.

– Inden vi kunne gå i gang med at bygge, var vi gennem en lang proces med Københavns Kommune. Den oprindelige bygning på grunden var stadig i drift, da man begyndte at bygge området, så i første omgang var delområdet ikke særlig præcist behandlet i den oprindelige lokalplan. Derfor skulle der udarbejdes et tillæg til lokalplanen, med alt hvad det indebærer af høringer med mere. Vi har dog ikke ændret i forhold til den gældende lokalplan for Enghave Brygge, men har forsøgt at få det hele til at passe med bestemmelserne i den, hvad angår etageantal, skift i rytme eller materialerne i facaderne osv., forklarer projektchef, arkitekt MAA Peter Foght-Sørensen fra Mangor & Nagel, der har været arkitekter på byggeriet.

Åben karréstruktur

I lighed med de fleste byggerier på Sluseholmen og Teglholmen har The Residence CPH grundlæggende en rektangulær karréstruktur, men bygningen er tilføjet skæve vinkler og knæk i planen, og mod syd åbner karréen sig mod havnebassinet. Bygningen kommer til at ligge på sin egen boligø, helt omgivet af kanaler og havneløbet. Sammen med den lyse farveholdning og en gennemtænkt detaljering giver grebene det store byggeri et lettere og mere spændstigt udtryk, end det ellers ofte ses i området, hvor bygningerne ofte er præget af mørke teglfarver og massive bygningskroppe.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 3

Bolig

Carlsbakken

Ny boligtrekant på Hillerøds campusområde

Skole

Dalby Skole og Gymnastikforening

Farverig skole bindes sammen

Bolig

Digterparken

Lejeboliger i lyst og luftigt teglbyggeri

Hospital

DNV Gødstrup Psykiatrisk

Psykiatrien er åben

Bolig

Frimærket

Frimærket i Herlev – en frankering på 145 millioner

Bolig

Greensquare Garden

Bæredygtige boliger nær Amager Strand

Bolig

Herning Sky

Høje Herning

Bolig

Karetmagerlunden

Bæredygtig byudvikling

Kulturcenter

Naturkraft

Kraftfuldt oplevelsescenter

Bolig

Studiohouse

Det nye Gellerup

Bolig

The Residence CPH

Afdæmpet elegance ved vandet