Digterparken

:
august 2020
Digterparken - luftfoto

Enklaven af nyopførte boliger i Digterparken fremtræder som en rolig og grøn oase i byen.

Digterparken - altaner

De galvaniserede altaner har imprægneret betonbund, stålramme og matteret glasværn. Altanerne er udført af Søgaard Stålbyg ApS i Højslev.

Digterparken - rækkehuse

Rækkehusbebyggelsen har stue og førstesal med intern trappe og er i samme gule tegl med rødt spil som de tre- og firetagers punkthuse. Hele bebyggelsen har fladt tag.

Digterparken - punkthuse

Digterparken er en lys, åben og tryg bebyggelse i grønne omgivelser, med 300 meters gåafstand til Varde centrum.

previous next

Lejeboliger i lyst og luftigt teglbyggeri

Digterparken er netop opført, centralt men uforstyrret placeret i Varde i en grøn park med minimal trafik

Byggefakta

Digterparken
Lerpøtvej 8
6800 Varde
Danmark

Bygherre:
Domea
Arkitekt:
TNT Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Dansk Boligbyg as
Ingeniør:
Oluf Jørgensen Rådg. Ing. A/S
Areal:
9600 kvm.
Byggesum: 
190 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2018 - juni 2020

Boligselskabet Domea Varde er både bygherre og udlejer af disse 103 attraktive, nyopførte, lyse og venlige almene boliger, som veksler i størrelse og omfatter både etagebyggeri og rækkehuse. Facaderne fremstår med lyst gullige, blødstrøgne Randerstegl med et fint, rødligt spil på grund af små forskelle i brændingen.

Skift i facader og højde

Bebyggelsen ligger i et fredeligt og grønt område og danner oplevelsesrige rumforløb med en snoet sti mellem boligblokkene og rækkehusene, der omfatter 103 familieboliger fordelt på to-, tre- og firrums boliger i størrelsen 66 til 115 kvm. Digterparken er tegnet af TNT Arkitekter og består af otte etagehuse i såvel tre som fire etager med elevator samt 16 stk. toplans rækkehuse. En af etageblokkene er drejet 90 grader i forhold til resten.

Dansk Boligbyg A/S er totalentreprenør på projektet, som er forløbet som planmæssigt og er afleveret til tiden. Den 7. juli i år er det to år siden, første spadestik blev taget. Projektleder Søren Lonnebjerg fortæller om byggeriet:

– Grunden er placeret mellem de omgivende villakvarterer og Varde centrum i en lille grøn oase, velegnet til både børnefamilier og seniorer. Byggeriet blev opført på byens gamle materialeplads. Der var lidt udfordringer med underliggende vandledninger, men disse blev løst. Faktisk var det årsag til, at man valgte at dreje et af punkthusene 90 grader, men dette medvirker blot til at fremme den variation i bebyggelsen, som i forvejen skabes af små skift i facaderne og højden på bygningerne.

– Det er blevet en varieret, lys og luftig bebyggelse med god tilgængelighed og fine, indbydende uderum, konstaterer Søren Lonnebjerg, og fortsætter:

– Bygningernes udtryk er enkelt, med flade, sortgrålige tage og facader, der skifter mellem skifer-sålbænke og gule teglsten med flot spil af røde nuancer. Skure og mindre anlæg er udført i sort træ. Der forefindes elevatorer i etagebygningerne. De fleste af boligerne i disse har store altaner, mens rækkehusboligerne er udstyret med egen, flisebelagt veranda. Der er afsat en p-plads til hver bolig, og til hver boligblok hører rum til cykler og barnevogne. Parkering af biler sker på en måde, så trafik inde i bebyggelsen begrænses så meget som muligt. Et fælles, belagt gårdareal giver plads og mulighed for leg og afslapning.

– Der er stor variation i boligerne. De otte etagehuse, hvoraf de to er sammenbyggede, så de fremstår som én boligblok, er opført således, at de tre af dem er i tre etager med stue, første og anden sal, og de fem er opført i fire etager. I treetagers bygningerne er der ni lejligheder, tre på hver etage. I firetagers bygningerne er der 12 lejligheder i hver bygning. De to rækkehusbebyggelser omfatter hver otte lejemål, med stue nederst, og hvor en intern trappe fører op på førstesalen med tre værelser. Bebyggelsen har Velfac-vinduer i varierende størrelse, forklarer Søren Lonnebjerg videre.

Søren Lonnebjerg fra Dansk Boligbyg fremhæver det åbne og lyse, grønne miljø, den centrale, men alligevel rolige og beskyttede beliggenhed, det flotte nuancespil i facadernes blødstrøgne tegl, og springet i bebyggelsens højde.

– Selve lejlighederne er rigtig fine, velindrettede og med lakerede egetræsparketgulve, betondæklofter, beton- og gipsvægge, malet savsmuldstapet (rotex), og præfabrikerede badekabiner, som kunne indsættes fikse og færdige i byggeriet, siger Søren Lonnebjerg.

Altaner med lys og plads

Søgaard Stålbyg ApS har udført de 6,2 kvm store, grå altaner i etagehusene.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 3

Bolig

Carlsbakken

Ny boligtrekant på Hillerøds campusområde

Skole

Dalby Skole og Gymnastikforening

Farverig skole bindes sammen

Bolig

Digterparken

Lejeboliger i lyst og luftigt teglbyggeri

Hospital

DNV Gødstrup Psykiatrisk

Psykiatrien er åben

Bolig

Frimærket

Frimærket i Herlev – en frankering på 145 millioner

Bolig

Greensquare Garden

Bæredygtige boliger nær Amager Strand

Bolig

Herning Sky

Høje Herning

Bolig

Karetmagerlunden

Bæredygtig byudvikling

Kulturcenter

Naturkraft

Kraftfuldt oplevelsescenter

Bolig

Studiohouse

Det nye Gellerup

Bolig

The Residence CPH

Afdæmpet elegance ved vandet