Carlsbakken

:
august 2020
Carlsbakken - luftfoto

Foto: Balder Danmark.

Carlsbakken - lejlighed

Der er 127 lejeboliger med 30 forskellige rumdisponeringer. De er alle med matlakerede gulve i ask.

Carlsbakken - tagterrasse

Der er kælet for detaljerne på den fælles 300 kvm tagterrasse. Bl.a. er ventilationssystemer skjult i lodrette træskjulere, der giver et skulpturelt islæt til terrassen.

Carlsbakken - gårdrum

Det intime gårdrum bugter sig og minder om et landskab, som Teletubbies kunne bo i.

Carlsbakken - legehuse

Legehusene er af træ. Man har bevidst valgt farvede plastichuse fra.

Carlsbakken - facade

Carlsbakken er med runde, bløde hjørner, der åbner byggeriet op mod de omkringliggende stræder.

previous next

Ny boligtrekant på Hillerøds campusområde

Carlsbakken omfavner 127 nye lejeboliger i Hillerød samlet i en trekantet karré med runde hjørner, grønne tagflader, fælles tagterrasse og et grønt gårdmiljø med springende niveauer

Byggefakta

Carlsbakken
Studiestræde 3 – 27
3400 Hillerød
Danmark

Bygherre:
Balder Hillerød ApS
Bygherrerådgiver:
Sjælsø Management A/S
Arkitekt:
Holscher Nordberg Architecture and Planning A/S
Totalentreprenør:
Raundahl & Moesby A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S
Areal:
10635 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
november 2018 - juni 2020

På campusområdet ved Hillerød Station er der næsten aldrig stille. Ikke kun fordi der er mange studerende, der har deres daglige færden på områdets mange skoler, Københavns Professionshøjskole, Erhvervsskolen og Teknisk Gymnasium, men også fordi området vokser som bydel med boliger, detailhandel, erhverv mv. Her er flere byggefelter i gang med at blive fyldt ud, og et af felterne er blevet til Carlsbakken med 127 lejeboliger.

Det er Freja ejendomme, Hillerød Kommune og DSB Ejendomsudvikling A/S, der står bag udviklingen af det gamle baneterræn ved Carlsbergvej øst for Hillerød Station. I lokalplanen er der lagt vægt på, at bydelen får en fleksibel bebyggelsesprocent, blandede funktioner og gode byrum. Samtidig har man valgt en arkitektur for området, der både sikrer fleksibilitet og sammenhæng på en gang. F.eks. skal alle byggefelter rumme en intern passage, og i gadeplan skal facaderne være murede. For at skabe karakter i området vil otte udvalgte hjørner have en afrundet form, der får byggerierne til at skille sig ud fra mængden.

Trekantet karré

Det er ejendomsselskabet Balder, der har opført Carlsbakken i tæt samarbejde med Sjælsø Management. Carlsbakken har den trekantede Professionshøjskole som nabo, og begge ligger ud mod Carlsbergvej. Bagved ligger Lanternen med sine 78 ungdomsboliger – også i en trekant.
Lejlighederne er tegnet af Holscher Nordberg arkitekter, der også står bag masterplanen for området. Arkitektfirmaet har vundet flere priser og tegnet adskillige boligbyggerier, der ikke følger en snorlige retning. Raundahl & Moesby har varetaget byggearbejdet som totalentreprise, og Moe A/S har varetaget ingeniørydelsen.

Og Carlsbakken er da også alt andet end snorlige, men er i sin overordnede form lig sine naboer. Carlsbakken er en trekantet karré i tre-fem etager med afrundede hjørner, altaner i anodiseret aluminium og glas, terrasser, karnapper, en fælles tagterrasse på 300 kvm og et fælles, lukket gårdmiljø. Boligerne veksler i størrelserne fra 62-109 kvm og med 30 forskellige rumdisponeringer. De runde hjørner giver et organisk og blødt udtryk i sin helhed samt nogle hjørnelejligheder med unikke planløsninger.

Rundt om Carlsbakken er der plantebede i cortenstål, der følger byggeriets organiske facon, og som giver et grønt miljø til stedets veje, der benævnes som stræder. Disse stræder er belagt med teglklinker og er kun for gående og cyklister.

Færdige facadestykker

Carlsbakken er opført på sokkel med røde rustikke facader i teglstenselementer både mod gaden og mod det lukkede gårdrum. Spæncom har produceret og leveret 7.561 kvm huldæk til etagebyggeriet – svarende til ca. 2.500 tons samt seks betonbjælker af type KBE.
At der netop er valgt en rød, rustik farve skyldes, at den røde tegl går igen i meget af Hillerøds byggeri og har en stærk historisk reference.

Teglstenselementerne danner samtidig et mønster i byggeriet, da stueetagen er med lodrette teglsten, der gentager sig rundt om vinduerne ud mod vejen, hvor de er vandrette mod gården. De øvrige etager er med vandrette teglstenselementer. På den måde har man fået understreget ejendommens ”base” og samtidig givet byggeriet karakter.

Teglstenselementerne er leveret af SHT A/S, der producerer elementerne på egen fabrik i Herning. Til Carlsbakken er der leveret 312 elementer til byggeriets facade. Elementerne vejer op til 15 tons pr. stk. og måler 9,5x4 meter, så der er blevet kørt 100 læs afsted fra Herning til Hillerød.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 3

Bolig

Carlsbakken

Ny boligtrekant på Hillerøds campusområde

Skole

Dalby Skole og Gymnastikforening

Farverig skole bindes sammen

Bolig

Digterparken

Lejeboliger i lyst og luftigt teglbyggeri

Hospital

DNV Gødstrup Psykiatrisk

Psykiatrien er åben

Bolig

Frimærket

Frimærket i Herlev – en frankering på 145 millioner

Bolig

Greensquare Garden

Bæredygtige boliger nær Amager Strand

Bolig

Herning Sky

Høje Herning

Bolig

Karetmagerlunden

Bæredygtig byudvikling

Kulturcenter

Naturkraft

Kraftfuldt oplevelsescenter

Bolig

Studiohouse

Det nye Gellerup

Bolig

The Residence CPH

Afdæmpet elegance ved vandet