Karetmagerlunden

:
august 2020
Karetmagerlunden - facade

– Der, hvor projektet er mest støjbelastet, er mod gaden, hvilket vi har løst med lydglas i boligerne mod vejen, fortæller ingeniør Helle Riis fra Rønslev ApS, som har været projektleder på projektet.

Karetmagerlunden - gangsti

Mod Emil Møllers Gade opføres to fireetagers bygninger. De øvrige bygninger stiger i højde, jo længere ind på grunden man kommer, til maksimalt seks etager.

Karetmagerlunden - altaner

De mobile partier med lameller på altanerne giver facaden et dynamisk og varieret udtryk.

Karetmagerlunden - stue

En mobil køkkenø giver en fleksibel indretning.

Karetmagerlunden - stangbebyggelse

Bebyggelsen er udformet som en stangbebyggelse i varierende udstrækning.

previous next

Bæredygtig byudvikling

Karetmagerlunden er seneste skud på stammen i Horsens’ transformation fra industriby til grøn by

Byggefakta

Karetmagerlunden
Emil Møller Gade 69
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
Horsens By Lejligheder ApS
Bygherrerådgiver:
Henning Chr. Andersen Consult ApS
Arkitekt:
Skala Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Dansk Boligbyg as
Ingeniør:
Rønslev
Areal:
5400 kvm.
Byggesum: 
110 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2018 - april 2020

Horsens by har gennem en årrække gennemgået en forvandling og har ændret karakter fra fængselsby til kulturby, fra provinsby til storby og fra industriby til en grøn by. Kombinationen af nærheden til skovene og de attraktive strande langs fjorden har sammen med byens stærke kulturliv, udsprunget af bl.a. transformationen af Horsens Fængsel og de unikke koncerter på Casa Arena, skabt en tilflytning af tusindvis af nye borgere og masser af nye virksomheder. Med fokus på en innovativ og bæredygtig udvikling, løfter Horsens sig med en ny og spændende identitet.

Kommunen har fokus på både byfortætning og byomdannelse som vigtige redskaber for at sikre en levende og bæredygtig byudvikling. Med en gennemgribende renovering har man tilført gågaden grønne elementer og spændende rum til ophold, samtidig med at der arbejdes på en masterplan for åbningen af åen som et rekreativt element i midtbyen.

Uddannelse i hjertet af Horsens

Med ønsket om at inspirere unge horsensianere til at tage en uddannelse og samtidig tiltrække studerende fra andre byer, opføres der ved Banegården, på den gamle slagterigrund centralt i Horsens, et nyt, stort uddannelsescenter. Fra sommeren 2021 flytter Via sine uddannelser og forskningscentre til den nye Campus, som bliver på i alt 27.000 kvadratmeter. Derudover kommer der et Innovationshus på ca. 5.000 kvadratmeter og Social- og Sundhedsskolen på ca. 4.500 kvadratmeter. Med VIA Horsens 28 forskellige uddannelser og ca. 3.700 studerende, samt Social- og Sundhedsskolens 600 studerende, vil midtbyen komme til at pulsere af nyt liv.

Mobilitet

Med den gode infrastruktur bliver det attraktivt at studere i Horsens – både for horsensianere og for mange udefra. Med en koncentration af byfunktioner skaber man en bæredygtig mobilitetsplan. Det gøres til et reelt alternativ at tage cyklen eller gå, hvilket ud over at gavne miljøet, understøtter livet i gaderne og derved byernes kulturliv og detailhandel.

Grønt i byen

Kun 200 m fra banegården og 600 m fra Horsens centrum ligger det ca. 50 hektar store fredede naturområde – Bygholm Park. Området hvor parken ligger har tidligere været en del af et stort sumpet delta, skabt af Bygholm Å, men parken fremstår nu som en grøn kile, der strækker sig langs den kultiverede å og ind i den tætte midtby.

Unikke kvarterer skyder op

I udviklingen af byen bygges der tættere – og opad. Der etableres fællesarealer frem for private haver, og der stilles krav om arkitektonisk kvalitet og gode rekreative faciliteter i samspil med landskabet. Ved omdannelsen af tidligere industri- og erhvervsområder, er der fokus på de lokale bydeles særlige kvaliteter og nærhed til naturen. Nye unikke bydele skyder op, og gennem en stor variation af områdekarakterer – fra bynære havnekarréer til parkbebyggelser – skabes en varieret by, som indbyder borgere og besøgende til at gå på opdagelse og udforske de mange spændende byrum.

Den gamle karetmagergrund

Få minutters afstand fra det nye uddannelsescenter, på den gamle karetmagergrund ved Emil Møllers Gade, har et nyt boligområde taget form. Planen er opførelse af seks bygninger i op til seks etager med en blanding af ejer- og lejeboliger med hovedvægt på lejeboliger. I alt opføres 148 lavenergi boliger fordelt over to etaper. Den første etape med tre bygninger og 59 lejligheder stod færdig til indflytning i april i år. De fleste boliger er allerede lejet ud.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 3

Bolig

Carlsbakken

Ny boligtrekant på Hillerøds campusområde

Skole

Dalby Skole og Gymnastikforening

Farverig skole bindes sammen

Bolig

Digterparken

Lejeboliger i lyst og luftigt teglbyggeri

Hospital

DNV Gødstrup Psykiatrisk

Psykiatrien er åben

Bolig

Frimærket

Frimærket i Herlev – en frankering på 145 millioner

Bolig

Greensquare Garden

Bæredygtige boliger nær Amager Strand

Bolig

Herning Sky

Høje Herning

Bolig

Karetmagerlunden

Bæredygtig byudvikling

Kulturcenter

Naturkraft

Kraftfuldt oplevelsescenter

Bolig

Studiohouse

Det nye Gellerup

Bolig

The Residence CPH

Afdæmpet elegance ved vandet