Studiohouse

:
august 2020
Studiohouse - gårdrum

Bebyggelsen har form som en firesidet karré, som slynger sig om et grønt gårdrum med plads til fællesskab. Bagmurselementer, lejlighedsskel, betontrapper og altangangselementer med søjler er leveret af Leth Beton A/S

Studiohouse - stue

Man har valgt lyse laminerede parketgulve i egetræ leveret af Norge Gulve.

Studiohouse - facade

Som modspil til de oprindelige boligblokkes rå betonstrukturer, har man i Studiohouse valgt at arbejde med en mere forfinet og detaljeret teglfacade.

previous next

Det nye Gellerup

Transformationen af den vestlige Aarhusforstad Brabrand er i fuld gang

Byggefakta

Studiohouse
Gudrunsvej 3
8220 Brabrand
Danmark

Bygherre:
Calum Ejendomsselskab A/S
Arkitekt:
Rambøll Danmark A/S
Totalentreprenør:
HP Byg A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
8500 kvm.
Byggesum: 
250 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2019 - maj 2020

Den stringente byplan med de ensartede, modernistiske boligblokke fra 1960’erne, brydes af nye spændende typologier. Individuelle arkitektoniske udtryk og en ændret beboersammensætning får området til at pulsere af nyt liv.

Infrastruktur og diversitet

Et nyt attraktivt sti- og vejanlæg skaber en god forbindelse til midtbyen, de omkringliggende kvarterer og de rekreative friarealer ved Brabrandsøen og Haslebakker. Familieboliger, ældrevenlige boliger og studieboliger blandes med ønsket om en bydel med diversitet i beboersammensætningen.

Caféliv og shopping

Med etableringen af Karen Blixens Boulevard, der som en levende og central bygade,  strækker sig fra det eksotiske Bazar Vest mod nord til shoppingcentret City Vest i syd, skærpes lysten til at gå på opdagelse og udforske området. Nye caféer, butikker, hyggelige pladser og torve gør denne gade til et centerområde, som bryder og samtidig sammenbinder bydelen i en ny spændende planstruktur.

Frugtlunde og verdenshaver

En 40.000 kvm stor bypark med søer og grønne områder danner en grøn kile fra den sydlige del af Gellerupparken og op igennem bebyggelsen Toveshøj og forbinder Skjoldhøjkilen med Brabrand Ådal. Frugtlunde, verdenshaver, nye legepladser, grillpladser, klatretårne og udendørs fitness- og sportsfaciliteter gør byparken attraktiv for beboere og besøgende i alle aldre.

Ungdomsliv

Senest er bebyggelsen Studiohouse blevet opført. Bebyggelsen stod færdig til indflytning fra 1. juni i år med 165 nye lejeboliger til unge og studerende. I bebyggelsen findes både 1, 2 og 3-værelsers lejligheder i størrelser på mellem 41 og 80 kvm. Alle studieboligerne har eget køkken/bad, samt depotrum på tagetagen. Mange af lejlighederne er delevenlige og har egne altaner eller terrasser.

Plads til fest og farver

Lejlighederne er indrettet i robuste og vedligeholdelsesvenlige materialer. F.eks. har man valgt lyse laminerede parketgulve i egetræ, som har en slidstærk overflade og nemt kan skiftes, hvis der opstår en skade.

– Planken er sammensat af en MDF-kerne med laminat, som giver et varmt udtryk med spil i overfladen, fortæller Claus Norge, som er indehaver af Norge Gulve, der har leveret gulve til byggeriet.

Klassisk form

Bebyggelsen har form som en firesidet karré, som slynger sig om et grønt gårdrum med plads til fællesskab. Karakteristisk er de udvendige antracitgrå og gyldne aluminiumsrammer omkring vinduer og døre, som matcher altanværnene.

Som modspil til de oprindelige boligblokkes rå betonstrukturer, har man i Studiohouse valgt at arbejde med en mere forfinet og detaljeret teglfacade. De langstrakte facader er opdelt således, at de afspejler skellet mellem de enkelte opgange ved et skift i farven på
teglstenen. Herved tilføres den enkelte opgang sin egen identitet, samtidig med at der skabes en variation i facadekompositionen. I stueplan, hvor man som gående har større opmærksomhed på detaljen, har man arbejdet med et spil i facaden ved at vende stenene.

Med en tilbagetrækning af murfacaden i flugt med overkanten på døre og vinduespartier, brydes den op til fem etager høje facade, samtidig med at de øvrige etager får et let og elegant udtryk.

Arkitektoniske detaljer

Overgangen mellem den lyse og den mørke tegl understreges af nicher til tagnedløb. Disse nicher giver samtidig en skyggeeffekt, som understreger rytmen i farveskiftet i facaden.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 3

Bolig

Carlsbakken

Ny boligtrekant på Hillerøds campusområde

Skole

Dalby Skole og Gymnastikforening

Farverig skole bindes sammen

Bolig

Digterparken

Lejeboliger i lyst og luftigt teglbyggeri

Hospital

DNV Gødstrup Psykiatrisk

Psykiatrien er åben

Bolig

Frimærket

Frimærket i Herlev – en frankering på 145 millioner

Bolig

Greensquare Garden

Bæredygtige boliger nær Amager Strand

Bolig

Herning Sky

Høje Herning

Bolig

Karetmagerlunden

Bæredygtig byudvikling

Kulturcenter

Naturkraft

Kraftfuldt oplevelsescenter

Bolig

Studiohouse

Det nye Gellerup

Bolig

The Residence CPH

Afdæmpet elegance ved vandet