Første foldevægge med officiel brandsikkerhed

Den nye DEKO FV Fire foldevæg er den første på det danske marked med EI-bevis på, at den kan modstå brand i mindst 30 minutter.

EI-certificeringer er et stigende krav fra myndigheder og bygherrer, der vil have papir på sikkerheden i alle dele af deres byggerier. Den nye DEKO FV Fire foldevæg er den første på det danske marked med EI-bevis på, at den kan modstå brand i mindst 30 minutter.

Danmarks største leverandør af folde- og mobilvægge, DEKO loft + væg pls, sætter nu ekstra brand i konkurrencen om at kunne levere de sikreste vægge på markedet. Den nye DEKO FV Fire foldevæg er nemlig den første på det danske marked, som har den officielle europæiske EI brand klassificering.

De nye officielt godkendte vægge leveres af DEKOs AB Consult afdeling, der er specialister i folde- og mobilvægge.Med den nye EI-certificering styrker DEKO sin position som markedets førende udbyder af foldevægge. I forvejen er DEKOs program af faste og flytbare vægge samt døre brand klassificerede efter EI-normerne.

Først med officiel brandcertificering

De foldevægge, man hidtil har kunnet købe på det danske marked – både fra DEKO og andre leverandører – har kun været ”tilnærmelser”. Ingen af dem har haft et officielt papir på, at de er brandsikre og lever op til EU's EI-krav om brandsikkerhed.

Da flere og flere bygherrer og myndigheder stiller krav om, at væggene i deres projekter skal have certifikater og være klassificerede, har DEKO taget skridtet og fået godkendt sine FV foldevægge efter EI-retningslinjerne.

- Selvom vores hidtidige foldevægge har været delvis brandmodstandsdygtige, har de som konkurrenternes tilsvarende produkter manglet det officielle EU-stempel,” siger teknisk salgskonsulent Mogens Christensen fra AB Consult.

- Vi lytter hele tiden til vores kunder og holder øje med, hvad markedet efterlyser. Derfor har vi nu gennemført EI-klassifikationen som de eneste i Danmark. Det giver DEKO en fordelagtig position i den hårde konkurrence,” fortsætter Mogens Christensen.

I dag kan DEKO som den eneste leverandør tilbyde foldevægge med papir og dokumentation på brand sikkerheden og den rigtige EI brand klassificering. Kerneproduktet er DEKO FV Fire EI 30, der kan modstå brand i mindst 30 minutter.

Andre DEKO produkter som f.eks. faste vægge og mobilvægge har også EI-certificeringer. De fås i varianter med længere beskyttelsestid op til 45, 60 eller 120 minutter.

De nye brand klassificerede foldevægge fra DEKO, AB Consult, har gennemgået omfattende afprøvninger på godkendte testinstitutter, inden de som de første har fået den eftertragtede EI-godkendelse og klassifikation.

Efterspørgsel i både Danmark og udlandet

Samtidig med brand klassifikationen har DEKO gjort sine DEKO FV foldevægge endnu mere elegante med bl.a. et nyt design af aluminiumprofilerne. De er nu indfældede i hvert vægmodul.

Foldevægge som DEKO FV bruges i mange forskellige byggerier som f.eks. FN Byen i Københavns Nordhavn, Lyngby Idrætsby, Marselisborg Gymnasium eller Fremtidens Plejecenter i Albertslund.

- Vi har kontakt med de første kunder til de nye brandsikre DEKO FV Fire vægge. Vi mærker en stærk efterspørgsel efter EI-klassificerede produkter fra både den offentlige og den private sektor. Kan man få officielt godkendte produkter som DEKO FV Fire, går kunderne naturligvis efter dem, forklarer Mogens Christensen.

Med den nye EI-certificering forventer DEKO at sikre sig yderligere markedsandele i Danmark, ligesom godkendelsen også kan have en positiv afsmitning på salget til eksportmarkederne.