Arkitektonisk brand-sikring i 2015-udgave

Design, funktion og bæredygtighed er de tre parametre, der oftest ses i overskrifterne på nutidens arkitekturprojekter. Også når det gælder brandsikring.

Det har Novoferm, førende tysk producent af stål – og branddøre, porte og logistiksystemer, taget konsekvensen af med sit seneste produktprogram indenfor indvendige branddøre og brandhæmmende rammepartier i glas: NovoFire.

Det er løsninger, som henvender sig bredt til projektmarkedets administrationsbygninger, industri – og institutionsbyggeriet. Branddørene har en rammekonstruktion af aluminium eller stål, isat brandhæmmende glas, der kan være både med og uden sprosser. De enkelt – eller dobbeltfløjede døre tilpasses projektets individuelle mål. Brandhæmmende modulopbyggede rammepartier i glas anvendes ofte til adskillelse mellem kontorer og gangarealer. Stålprofilerne leveres med en tykkelse helt nede på 2 mm, mens alu-profilerne har en tykkelse på 4 mm. Alle døre har todelt forstærkede og justerbare hængsler.

NovoFire imødekommer de europæiske normer indenfor brandsikring, alle testet i henhold til EN1634. Produkterne klassificeres som EI30, EI60 eller EI90. I karmprofilerne monteres brandhæmmende silikater, der under opvarmning frigiver vand, som virker nedkølende.

Novoferm er også klar med et bredt program af industrielle porte, logistiksystemer samt slusehuse.

Foto: Novoferm er klar med 2015 udgaven af NovoFire, slanke og individuelt dimensionerede branddøre og brandpartier.