Nye Thermomur-serier fra Jackon

Igennem de sidste 35 år har Jackon arbejdet med at udvikle og perfektionere byggesystemet Thermomur i tæt samarbejde med den profesionelle bruger.

Igennem de sidste 35 år har Jackon arbejdet med at udvikle og perfektionere byggesystemet Thermomur i tæt samarbejde med den profesionelle bruger. Dette forår lanceres 2 nye serier: Thermomur 250x og Thermomur 450.

Nye fordele og brugsområder

Jackon Thermomur er et sokkel- og byggesystem i Jackopor (EPS). Lette blokke stables op på hinanden, armeres og fyldes med beton. Byggeprosessen er effektiv og forudsigelig, og resultatet er en solid og færdig isoleret mur. Med forårets lanceringer består byggesystemet nu af seks smarte serier med forskellige fordele og brugsområder.

Den nye Thermomur 250x-serien med plastregler er en videreudvikling af den originale Thermomur 250 med regler i EPS. I modsætning til sin forgænger, kan 250x-serien bruges til bærende vægge og skillevægge mellem lejligheder og til garagevægge med tilbagefylding. Ved at vælge Thermomur 250x til bærende vægge og skillevægge vil man spare værdifuld plads i boligenog væggen vil kunne leve op til kravene både til lydisolering og brandsikkerhed.

- Med en massiv betonkerne på 15 cm får Thermomur 250x bedre lyddømpende egenskaber end forgængeren, og har desuden brandklasse REI 60, siger udviklingschef i Jackon, Eivind Olsen. - Plastreglerne gør blokken stærkere og mere stabil. Fordelen med skruefeste i plastreglerne er noget alle, som kender Thermomur sætter stor pris på. Det forenkler monteringen og sparer et betydelig antal arbejdstimer på byggepladsen.

450 er udviklet specielt til dansk byggeri

- De forskellige Thermomur-serier udfylder hver sin funktion, og de nye serier skal opfylde behov, vi ved findes ude på byggepladserne. De vil gøre hverdagen for dem, som bruger systemet, enklere og mere effektiv.

Olsen fortæller at ændringer i bygningsreglementet er udgangspunktet, når eksisterende produkter skal forbedres og nye skal skabes, og at Thermomur 450 er udviklet for at tilfredsstille strenge isoleringskrav i det danske marked. - Med U-værdi på 0,11 vil den også være interessant for norske og svenske entreprenører, som er specielt optaget af energibesparelse, siger udviklingschefen. - Thermomur 450 er et nyt alternativ til lavenergiboliger.

Lette løsninger

Thermomur  450 og Thermomur 250x, vil i lighed med den markedsledende 350-serie, have et bredt udvalg af blokke til forskellige konstruktioner. Sammen med det brede sortiment af tilbehør, forenkler og effektiviserer dette byggeprosessen yderligere. De nye serier leveres med både standardblokke, hjørne-, top- og halvblokke, afslutningslister og andet nødvendigt tilbehør.