DSV Road

:
Februar 2010

Den nye administrationsbygning er bygget i forlængelse af en eksisterende og markeres fint med trappeanlægget og den store glasfacade til receptionen.

Der er adgang til den store tagterrasse fra alle møderum og multirummet. Herfra er der en smuk udsigt over landskabet.

Kontoretagerne med plads til op mod 100 ansatte er indrettet med stor vægt på de ansattes komfort. De to kontoretager er forbundet af en fin trappe med glasvægge i brandglas, leveret af DEKO loft+væg p/s.

Det nye receptionsområde i bygningen er en trippelhøje foyer, der byder flot velkommen hos DSV. På væggene er der gjort meget ud af den akustiske regulering af rummet.

previous next

Maskulint ydre og komfortabelt indre

DSV Road A/S i Horsens udvider sin administration for anden gang, og receptionen flyttes atter til en flottere foyer og medarbejderne får endnu bedre komfort

Byggefakta

DSV Road
Nokiavej 30
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
DSV Road A/S
Bygherrerådgiver:
Skala Arkitekter A/S
Arkitekt:
Skala Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
E. Pihl & Søn A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
4800 kvm.
Byggesum: 
65 mio. kr.

DSV Road A/S vest for Horsens har siden åbningen i 1999 været med i en rivende udvikling, der har betydet, at der nu står i alt seks etaper administration, lager og højlager. DSV har også en division med Air & Sea og Solutions, og har lokaliteter i 60 lande verden over. Arkitekten er forsat den samme, der med sans for byggeri med logistik og transport formår at fastholde en sammenhæng mellem de mange knopskydninger. Skala Arkitekter A/S i Horsens har mange kompetencer inden for transport og logistik og har fulgt udviklingen inden for området.

Ny administration

Arkitekt Kurt Ankjær har erfaret, at transportfirmaerne afspejler tiden og derfor også udvikler sig med nye prioriteringer og valg. Den nye administrationsbygning er dermed også et resultat af et øget fokus på rammernes betydning, og hvilke faciliteter, der tilbydes. Bygningen er en videreudvikling af de eksisterende bygningers udtryk og materialevalg, og dog fremstår den klart som den nye, fremadrettede bygning.

Kurt Ankjær fortæller om projektet:
- Ved tilføjelsen af et nyt administrationsafsnit, indfries ønsket om en samlet og optimeret administration. Denne samlede administration skaber lyse og rummelige forhold som tilgodeser de ansatte i dagligdagen og giver plads til pauser udenfor kontormiljøet. En væsentlig parameter i projektet har været at samle parkering for ansatte og besøgende, således at afstanden fra bil til foyer minimeres. Fra foyeren er der direkte kig til det store fælles opholdsrum, hvor der er rum for en pause eller det uformelle møde. Gangbroerne på tværs af foyeren binder kontorlandskaberne i den eksisterende og nye del naturligt sammen. Den nye del af administrationen rummer en penthouseetage..

Nye indgangsforhold

Administrationsbygningen er separeret fra lastbiltrafikken og virker også meget imødekommende i sin proportionering og materialevalg. Med den anden udvidelse af administrationen er hovedindgangen placeret mindre direkte, men til gengæld er der bygget ekstra parkeringsområder i to etager lige foran indgangen. Det voksende antal ansatte har betydet en lang afstand fra den yderste parkering til kontoret, og det er der hermed dæmmet op for. Via en flot betonrampe kan man nu køre direkte op til indgangen. Under indgangsniveau ligger teknikrum og lignende sammen med den overdækkede parkering. Den nye bygning er bygget direkte videre på den eksisterende og i samme højde, bortset fra at den nye administration har fået en tilbagetrukket penthouseetage, hvor møde- og konferencefaciliteter er samlet. Nybygningen har et lidt mere stramt og maskulint udtryk, hvor glaspartierne spiller en mere markant rolle.

Bedre interne forbindelser

Indgangen er meget entydig ved den store hovedtrappe, der fører til den trippelhøje foyer i glas. Fra dette rum er der direkte forbindelse mellem den eksisterende og nye administration i to etager, men også et nyt opholdsrum, der forbinder alle tre kontorfløje. Her kan medarbejderne mødes væk fra telefonerne og i øvrigt følge læsseaktiviteterne i ’baggården’. 140 medarbejdere flytter i første omgang ind i de nye lokaler, bl.a. ansatte fra Århusafdelingen af DSV Road A/S.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 5

Bolig

A-huset

Utopiske boliger til iPod-generationen

Domicil

ALK-Abelló A/S, Skovhuset

Til frokost i skoven

Bilhus

Audi Fredericia

Audi accelerer med nyt koncept

Butikscenter

Bazar Vest

Bazar Vest i større skala

Skole

BGI Akademiet

Efterskole med kubistisk knopskydning

Bilhus

BMW

BMW i Lyngby i Barcelona-linjer

Bolig

Bølgen

Vejles bølgende vartegn

Bolig

Den Franske Have

Stram hvid funkis på Østerbro

Transportcenter

DSV Road

Maskulint ydre og komfortabelt indre

Butik

Føtex Food Odder

Appetitlig indgang til Føtex

Hospital

Gentofte Hospital

Hospitalsarkitektur efter spindelvævsfilosofi

Offentlige kontorer

Jobcenter Haderslev

Jobcenter uden skrankepaver

Skole

Munkegårdsskolen

Munkegårdsskolen går under jorden

Kontorhus

Novi 6

Tæt lukning af IT-park

Transportcenter

Scania Biler

Haller til de største lastbiler

Domicil

Vejlands Allé

Kølig elegance i skifer

Kontorhus

Vitus Bering Innovation Park

Grønt væksthus med skru