BMW

:
Februar 2010

Jan Nygaards nye BMW-filial i Lyngby er holdt i stringente, enkle linjer efter BMW’s designmanual. Store markante glaspartier er kendetegnet for BMW-filialen i Lyngby. Vinduespartierne er leveret af Bent Pedersen Lunde A/S.

Den gamle eksisterende bygning, der er bibeholdt, er smukt smeltet sammen med den nye. En del af den gamle bliver brugt til salg af brugte biler. Vestergaard & Nielsen A/S har stået for indvendig Paroc Panel Systemer til at inddele den eksisterende bygning i nye rum samt brandinddækning af stålkonstruktioner udført med Promat.

På 1. sal er der endvidere møderum, kontorer og kantine. Kontorerne er lukkede med DEKO FG glasvægssystem med pinolhængte døre leveret af DEKO loft + væg p/s.

I udstillingslokalet er der lavet en ’vej’ til bilerne, Bagved ligger receptionen og en minilounge til kunderne. Gulvbelægningen adskiller de to områder. Lofter, vægge, træværk er blevet malet af malermester Danlev Pedersen A/S.

Den sorte farve går igen indvendig på MINI kun afbrudt af et par neonfarver. De sorte fliser er leveret af Klinke Kompagniet ApS. Flise- og klinkearbejde er udført af Brdr. Amelung ApS.

Ovenlys bag miniloungen i udstillingsrummet sikrer et optimalt lys. Leveret af Bent Pedersen Lunde A/S. Autoriserede Elinstallatør Torben Fogh ApS har lagt nye installationer ind i hele bygningen, og der er brugt et hav af kabler og paraboler til fladskærme, højttalere, AV-udstyr og arbejdsstationer på værkstederne.

Bilhuset indeholder også et hovedværksted med 15 lifte opdelt i mindre sektioner. Det er Jacobsen & Co. A/S, der har stået for al ventilation, vand og varme i henhold til arbejdsmiljøkrav og miljøkrav.

I kælderen er der plads til opbevaring af dæk.

previous next

BMW i Lyngby i Barcelona-linjer

BMW-forhandler Jan Nygaard A/S har med sit nye bilhus i Lyngby fået en strømlinet filial med store vandrette og lodrette flader a la Barcelona Pavillonen

Byggefakta

BMW
Firskovvej 31-33
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

Bygherre:
Jensen & Nygaard Ejendomme K/S
Arkitekt:
Mannik & Storm A/S
Totalentreprenør:
EK Entreprise A/S
Ingeniør:
Sixhøj Rådgivende Ingeniører
Areal:
5350 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst

Der er lang vej fra Barcelona til Lyngby. Og så alligevel ikke. I hvert fald ikke, når man kaster et blik på den nye salgsfilial for BMW – Jan Nygaard, der netop ligger i Lyngby. Salgsfilialen bærer nemlig tydelig præg af arkitekten Mies van der Rohes strømlinede Barcelona Pavillon fra 1929. Og det er helt bevidst.

Fra BMW i München har man nemlig valgt Barcelona Pavillonen som hovedinspirationskilde til deres salgsfilialer verden over. Der har altså fra start været et klar regelsæt for arkitektfirmaet Mannik & Storm A/S, der har pudset de stringente linjer til.

- Vi har ikke haft noget imod de spilleregler, der har været. Slet ikke når de stammer fra et så tidløst værk som Barcelona Pavillonen. Det er ligesom en dogmefilm, hvor noget skal gøres på en bestemt måde, og de bindinger der har været, har været en god udfordring for os, forklarer Ulrik Storm fra Mannik & Storm A/S.

Fra flytteforretning til bilhus

Og filialen i Lyngby er da også blevet strømlinet med store vandrette og lodrette flader og store vindues­partier a la Barcelona Pavillonen. Filialen er en kombination af ombygningen af Lyngby Flytteforretning, som har fået en ny tilbygning koblet på. Sammensmeltningen ses dog slet ikke udefra, hvor huset fremstår som en helt ny bygning i et klassisk look. Men faktisk er halvdelen af den gamle flytteforretning revet ned – ca. 1.000 kvm. 2.100 kvm er bibeholdt, og så er der tilføjet yderligere 1.750 kvm ny tilbygning. Totalentreprenør EK Entreprise A/S har udført al jord, kloak og betonarbejde samt planlagt, styret og koordineret projektet. For Mannik & Storm A/S har det været en udfordring at få de eksisterende rammer til at smelte sammen med de nye.

Ekstra pilotering

- Det skyldes ikke mindst, at grundforholdene har været vanskelige, fortæller Ulrik Storm.

- På grund af dårlige jordbundsforhold, har det været nødvendigt at foretage ekstra pilotering af grunden og i forhold til gulvkonstruktionen i den nye tilbygning. Og så skulle de eksisterende rammer jo ændres til de nye forhold. Hallerne er blevet genbrugt, og et nedsænket område skulle laves om til en tre meter dyb kælder, forklarer Jan Boes fra Sixhøj Rådgivende Ingeniører.

Nybyggeriet er endvidere opført på pælekonstruktion.

Mødes på p-pladsen

En af nyskabelserne for kunderne bliver, at de bliver modtaget af en såkaldt pladsmand allerede på p-pladsen. Og på sigt skal nummerpladegenkendelse via kameraer og software gøre personalet endnu mere forberedte på kundernes biler, så al unødig spildtid fjernes, og kunden kan køre af sted i en lejebil inden for ét minut.

Det rå møder det elegante

Til filialen hører også afdelingen MINI Rolls Royce på 150 kvm. Afdelingen er placeret forrest på grunden separat i en allerede eksisterende bygning, der så har fået en makeover i form af en ny facade, der er blevet beklædt med sorte keramiske fliser. Atter et fastlagt koncept i farvevalg, hvor den sorte ’boks’ indvendig har fået tilført få enkelte neonfarver. Det giver en forskel i stemningen mellem de to bygninger og en klar kontrast, hvor det rå look møder det mere elegante og klassiske lyse hovedsæde. I det hele taget er det de sorte og hvide farver, der dominerer. Lofter, vægge, træværk i begge bygninger er blevet malet af malermester Danlev Pedersen A/S.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 5

Bolig

A-huset

Utopiske boliger til iPod-generationen

Domicil

ALK-Abelló A/S, Skovhuset

Til frokost i skoven

Bilhus

Audi Fredericia

Audi accelerer med nyt koncept

Butikscenter

Bazar Vest

Bazar Vest i større skala

Skole

BGI Akademiet

Efterskole med kubistisk knopskydning

Bilhus

BMW

BMW i Lyngby i Barcelona-linjer

Bolig

Bølgen

Vejles bølgende vartegn

Bolig

Den Franske Have

Stram hvid funkis på Østerbro

Transportcenter

DSV Road

Maskulint ydre og komfortabelt indre

Butik

Føtex Food Odder

Appetitlig indgang til Føtex

Hospital

Gentofte Hospital

Hospitalsarkitektur efter spindelvævsfilosofi

Offentlige kontorer

Jobcenter Haderslev

Jobcenter uden skrankepaver

Skole

Munkegårdsskolen

Munkegårdsskolen går under jorden

Kontorhus

Novi 6

Tæt lukning af IT-park

Transportcenter

Scania Biler

Haller til de største lastbiler

Domicil

Vejlands Allé

Kølig elegance i skifer

Kontorhus

Vitus Bering Innovation Park

Grønt væksthus med skru