ALK-Abelló A/S, Skovhuset

:
Februar 2010

Skovhuset i Hørsholm danner ramme om ALK-Abellós nye kantine og administration. Bygningen har fået en meget åben glasfacade, men for at dæmpe lysindfaldet, er der udvendig monteret ubehandlede cedertræslameller.

Kigger man om husets hjørner og langs facaden skifter huset udtryk fra en åben glasfacade til en lukket facade. Det skyldes trælamellerne, der får huset til at syne lukket langs facaden.

Bag receptionen er der en lysgård, hvor lys og glastag danner motiver på de lyse facader.

En fiks lille detalje langs kontorfløjen i stuen er, at der langs facaden er gennemsyn fra kontor til kontor adskilt af søjler og glas.

Der er udsigt til skov og sø fra kantinen, hvor akustikplader fra Saint-Gobain Ecophon sørger for god lyd.

I kernen af bygningen på de to øverste etager er et tekøkken med ophold. Trehøje Døre A/S har leveret både enkelt og dobbeltdøre i glas.

previous next

Til frokost i skoven

Der er dømt picnic i skoven, når medarbejderne hos ALK-Abelló i Hørsholm indtager deres frokost i den nye kantine, der sammen med administrationen er placeret i den nyopførte bygning Skovhuset

Byggefakta

ALK-Abelló A/S, Skovhuset
Bøge Allé 1
2970 Hørsholm
Danmark

Bygherre:
ALK-Abelló A/S
Arkitekt:
Jørn Langvad Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Einar Kornerup A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Algren & Bruun ApS
Areal:
3600 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.

Skovhuset klæder området ganske godt. Den nye bygning matcher til naturen omkring med et væld af træer, sø og duftende skovbund. Det er som at være i skoven, hvilket der ikke er noget mærkeligt i, da Skovhuset er opført midt i et skovområde. Skovhuset danner ramme om virksomheden ALK-Abellós kantine og administration. Bygningen har en placering, som giver den mest optimale landskabelige oplevelse for gæster og brugere.

Har modtaget præmie

Skovhuset er trukket tilbage – nærmest lidt ind i skoven – i forhold til vejen. Det giver mulighed for p-pladser foran Skovhuset. Bygningen er opført i en A-form, der gør, at huset er bredest ned mod søen, hvor der er kantineudsigt. A-formen giver en lysgård i midten af bygningen, som er husets centrum, med kantine den ene vej og kontor- og mødelokaler til den anden, så funktionerne er adskilt. Skovhuset har netop modtaget Rudersdals Kommunes Arkitekturpris 2009.

Beklædt med cedertræslameller

Skovhuset har fået en meget åben glasfacade, hvor lyset kan strømme ind. Men for at dæmpe lysindfaldet, er der udvendigt monteret ubehandlede cedertræslameller, der fungerer som en kombination af et arkitektonisk udtryk og solafskærmning.

- De lodrette cedertræslameller symboliserer og spejler skovens stammer, og formidler overgangen fra natur til civilisation. Der vil være et flot lysspil henover dagen, såvel inde som ude, og de er samtidig med til at blødgøre facaden på glashuset, forklarer arkitekt Jørn Langvad.

Netop området har været en udfordring, da det hører til Arboretet i Hørsholm, som er kendetegnet ved den største samling af træer og buske i Danmark.

- Vi har skullet rydde skov til bygningen, men kun i begrænset omfang af respekt for området, fortæller Jesper Neerup fra entreprenørfirmaet Einar Kornerup.

Fra åbent til lukket

Kigger man om husets hjørner og langs facaden, skifter huset udtryk fra en åben glasfacade, når man kigger på facadefronten, til en lukket facade, når man kigger langs facaden. Det skyldes trælamellerne, der får huset til at syne lukket langs facaden.

Udover lamellerne er der udvendig solafskærmning på sydsiden. Selve taget er fladt og udført med specialskåret isolering efterfulgt af tagpap Derbigum SP4 med 15 års forsikringsdække. Det er Amager Tagdækning ApS, der har udført taget.

Indgangspartiet er en automatisk karruseldør i glas. Foran ligger granitchaussésten i et bueforbandt mønster. Over karruseldøren er et glasudhæng, hvor facadens cedertræslameller er ført med ud over glasset. Det giver en virkning, som om huset har en klap, der er lukket op.

Frit gennemsyn

Fra vejen og ned til Skovhuset er der lavet et stisystem, som Jørn Langvad karakteriserer som bygningens navlestreng. Stisystemet er overdækket og strækker sig over vejen og ind i skoven til ALK-Abellós øvrige bygninger. På den måde kan medarbejderne komme tørskoet gennem skoven, når de skal i kantinen. En lille hyggelig tur på blot tre minutter.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 5

Bolig

A-huset

Utopiske boliger til iPod-generationen

Domicil

ALK-Abelló A/S, Skovhuset

Til frokost i skoven

Bilhus

Audi Fredericia

Audi accelerer med nyt koncept

Butikscenter

Bazar Vest

Bazar Vest i større skala

Skole

BGI Akademiet

Efterskole med kubistisk knopskydning

Bilhus

BMW

BMW i Lyngby i Barcelona-linjer

Bolig

Bølgen

Vejles bølgende vartegn

Bolig

Den Franske Have

Stram hvid funkis på Østerbro

Transportcenter

DSV Road

Maskulint ydre og komfortabelt indre

Butik

Føtex Food Odder

Appetitlig indgang til Føtex

Hospital

Gentofte Hospital

Hospitalsarkitektur efter spindelvævsfilosofi

Offentlige kontorer

Jobcenter Haderslev

Jobcenter uden skrankepaver

Skole

Munkegårdsskolen

Munkegårdsskolen går under jorden

Kontorhus

Novi 6

Tæt lukning af IT-park

Transportcenter

Scania Biler

Haller til de største lastbiler

Domicil

Vejlands Allé

Kølig elegance i skifer

Kontorhus

Vitus Bering Innovation Park

Grønt væksthus med skru