Royal Stage

:
marts 2020
Royal Stage - stålkonstruktion

Langkjær Staalbyg har leveret og monteret i alt 350 tons stålkonstruktioner, bestående af bl.a. gitterdrager med frit spænd på 57 meter for at kunne opnå et stort frit gulvareal til arenaen.

Royal Stage - foyer

Selv om Royal Stage smelter sammen med Frederiksborgcentret, så har det nye byggeri også sin egen foyer.

Royal Stage - teleskoptribuner

Royal Stage er med fire teleskoptribuner leveret og monteret af De To Denmark A/S.

Royal Stage - skybokse

På 2.sal er der ni skybokse med direkte udsigt til arenaen, som virksomheder kan leje for en årrække. I boksene er der skydevinduer mod arenaen, så man kan trække lyden helt ind i boksene.

Royal Stage - scene

Almbjerg A/S, Rådgivende Ingeniørfirma har varetaget bygherrerådgivningen af Royal Stage.

Royal Stage - facade

Royal Stage opleves som en del af Frederiksborgcentret og ikke en selvstændig bygning, men dog alligevel med sin egen arkitektoniske identitet.

Royal Stage - lounge

Der er indrettet 300 kvm Volkswagen Hillerød Lounge på 1. sal, der kan bruges til møder og arrangementer.

previous next

Fleksibel multihal med sovepladser på toppen

Royal Stage ligger i direkte forbindelse med Frederiksborgcentret i Hillerød. Den nye multihal har sit eget sportsvandrehjem og åbner op for flere og større kultur- og sportsarrangementer i byen.

Byggefakta

Royal Stage
Milnersvej 39
3400 Hillerød
Danmark

Bygherre:
Fonden For Frederiksborgcentret
Bygherrerådgiver:
Almbjerg A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S, Arkitektfirmaet 3 x Skak
Totalentreprenør:
C.C. Contractor A/S
Ingeniør:
ÅF Buildings Denmark
Andre aktører:
Mutopia ApS
Areal:
8800 kvm.
Byggesum: 
176 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2017 - december 2020

Royal Stage i Hillerød kunne 7. januar i år endelig klippen snoren til den nye multihal. For publikum betød det en åbningskoncert d. 18. januar med Rasmus Seebach, Burhan G og Rasmus Bjerg.

At snoren først blev klippet i år skyldtes, at den nye multihal måtte en tur på bænken efter et kraftigt benspænd. For der hvor arenaen skulle ligge, ja der lå nærmest en sø. Store mængder grundvand fossede ind i udgravningen til den kommende hal og satte en stopper for byggeriet og betød, at arenaen blev omtrent ni måneder forsinket. Man havde gravet otte meter ned, og vandet stod fire meter dybt.

I alt blev der fjernet 429.000 kubikmeter vand, som er ledt ud i kloakken og over i Pøle Å. Byggeriets nok største udfordring, hvis man spørger de implicerede.

– Der var begrænsninger for, hvor meget vand, åen kunne tage på en gang, så vi skulle også afvente tilladelse til at lede vandet ud. Løbende foretog vi boringer rundt omkring vandstanden for at holde øje med, at grundvandsstanden ville arte sig som forventet, forklarer direktør Allan Almbjerg fra Almbjerg A/S, Rådgivende Ingeniørfirma, som har varetaget bygherrerådgivningen.

Ud over boringer, så skulle grundvandets kvalitet også måles for at sikre, at man ikke ledte forurenet vand ud i åen.

– Vandmængderne har helt klart været den største udfordring, og var med til helt at stoppe byggeriet i en periode, fortæller Allan Almbjerg.

Jordforholdene ændrede dog ikke på funderingsmetoden, som blev bibeholdt. Fra start var der projekteret med både pælefundering og direkte fundering, da Hillerød er kendt for sit bløde jordlag. Den direkte fundering er anvendt i den del af byggeriet, hvor der er gravet ud til kælder. Her har man ud over pæle brugt en dobbelt konstruktion med to bundplader for at sikre en vandtæt konstruktion.

Arena bygget til sidst

Selve byggeriet af arenaen har været adskilt fra byggeriet af de øvrige nye faciliteter, der bl.a. tæller en helt ny administrationsgang for Frederiksborgcentret samt Nordsjællands Håndbold, foyer, træningscenter for sportsklubber, VIP-faciliteter, sportsvandrehjem, depot og backstageområde. Først har man bygget i en vinkelform til de nævnte faciliteter op til 2. sal og lagt låg på. Et byggeri, der smelter sammen med Frederiksborgcentret. Dernæst gik man i gang med selve arenaen. Man skulle nemlig bruge halgulv areal til at krane til vinkelbygningen, og derfor foregik byggeriet i to steps.

Hele byggeriet er opført i beton og stålkonstruktioner, og facaden er øverst beklædt med Paroc isoleringspaneler i ”guld” i smalle bånd. Nederst er der vinduesbånd langs facaden, der vender ind mod Frederiksborgcentret. Det nye byggeri danner samtidig en markant ryg ud mod vejen.
Langkjær Staalbyg har været medprojekterende på byggeriet og har produceret, leveret og monteret i alt 350 tons stålkonstruktioner, bestående af bl.a. gitterdrager med frit spænd på 57 meter for at kunne opnå et stort frit gulvareal. Der er derudover anvendt stål til gangbroer under loftet og ventilationsbæringer i tagkonstruktion.

For at sikre bedst muligt akustik har man valgt perforerede trapezplader til taget og et bredt akustikbånd hele vejen rundt inde i arenaen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 1

Hospital

Akutsygehus Fase 2, Sygehus Sønderjylland

Fjerde gang er harmoniens gang for akutsygehus

Kontorhus

Boxit

Signaturbyggeri med et twist

Kontorhus

Cowi, Nobelparken

Cowi kontorkompleks afslutter Nobelparken

Bolig

Holbæk Fjordtårn

Mellem hav og by

Bolig

Karolinehaven

Det rolige element

Hospital

Kvinde-Barn Hus, Regionshospital Nordjylland

Timet og tilrettelagt sygehusbyggeri

Bolig

Magnolieholm

Holmgang

Plejecenter og genoptræning

Plejecenter Solhøj

Nybygget plejecenter skal give ældre et værdigt liv

Forlystelsescenter

Racehall CPH

Søjlefri gokartbane med Ferrari-rød indgang

Sport

Royal Stage

Fleksibel multihal med sovepladser på toppen

Bolig

Skademosen

Trærester bliver til boliger

Skole

Skolen i Bymidten

1800-tallet møder nutiden i skolebyggeri

Bolig

Skøjtehaven

Boliger bygger bro

Bolig

Østerlunden Byggefelt 1-4

Nyt liv til den gamle COOP-grund i Odense