Magnolieholm

:
marts 2020
Magnolieholm - grønne arealer

Magnolieholm præsenterer sig som bolighuse, skulder ved skulder. Typologisk er det en karré med vekslende murværk. Ide: Gröning Arkitekter A/S.

Magnolieholm - altaner

Facadernes udtryk præges også af de forskellige altaner, der leverer fine uderum. Søgaard Stålbyg A/S har stået for udførelse på fabrikken i Højslev og montage på pladsen.

Magnolieholm - altanerne

Der er flere typer altaner, som bl.a. adskiller sig ved deres værnløsninger: Nogle med glas andre med ståltremmer.

Magnolieholm - facader

Variation i højde og i facadeudtryk er nøglen til at opløse skalalen. Kanalejendommen ligger omkranset af vand på tre sider.

Magnolieholm - gårdrum

Magnolieholm har et rigt gårdsrumsmiljø med bl.a. væksthuse af glas, hvor beboerne kan samles.

Magnolieholm - badeværelse

Indtryk fra de moderne boligers badeværelser, der er udført i industriel præfabrikation af Badelement A/S på fabrikken i Polen: Storformats keramik 300 x 600 mm.

previous next

Holmgang

Hovedstadens grundareal vokser, mens nye holme udvider kystarealerne i både nord og syd. I det verdenshjørne ligger Magnolieholms 168 nye boliger

Byggefakta

Magnolieholm
Monica Zetterlundsvej 3-29
2450 København SV
Danmark

Bygherre:
Danica Ejendomsselskab ApS
Arkitekt:
Gröning Arkitekter
Totalentreprenør:
KPC København A/S
Ingeniør:
ÅF Buildings Denmark
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
17600 kvm.
Byggesum: 
275 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2017 - januar 2020

Sluseholmens boligøer er for længst gået over i historien som en prægtig præstation, både målt på visioner og praktiske resultater. Det nye er, at boligerne i denne sydvestlige del af havnen fortsætter med at skyde op i et kystlandskab af holme og øer. Det sker, fordi nyt land fortsat indvindes gennem udveksling af opfyldsmaterialer fra parallelle byggeprojekter på andre adresser i Hovedstaden.

Magnolieholm er sådan et nyt land.

Holmen er den første af tre nye i kvarteret Sluseholm på den grund, der tidligere var adresse for engrosmarkedet Metro. Sluseholmens typologi og struktur fastholdes of videreudvikles i Magnolieholm-projektet fra Gröning Arkitekter, der danner team med ÅF Buildings Denmark, det tidliere Midtconsult. Projektets rationale er en karré, der omslutter et gårdrum. Men – som det ofte repeteres i Sluseholmens mange boligejendomme – så er det muligt at nedskalere bygningens dimensioner ved at inddele facadebeklædningen i vertikalt orienterede afsnit. Arkitektonisk opstår en rækkehus-illusion, og byggeteknisk er det en hurtig og sikker konstruktionsmetode, baseret på bærende beton og stål.

I projektet Magnolieholm er det et særkende, at arkitekturen ikke alene skaber variation med vekslende etagehøjder og murværkets adskilte kapitler. Det er også ved at bringe bygningskomponenter som vinduer og døre i spil som en dressing-up af facadens sprog gennem variation og et vertikalt formsprog. Det samme sker med det centrale gårdrums portåbninger, der, ud over at åbne forbindelse ud til omverden, også indgår i et matematisk grid, der opløser den ellers monumentale ejendoms skala. Set fra vandsiden og ind mod vestfacaden fremstår den moderne boligejendom med sine vertikale snit, søjledannelser og rytmiske recesser næsten nyklassicistisk i sit formsprog.

Altanerne

Et sidste element, som tilsvarende tjener to formål, er ejendommens præfabrikerede altaner fra Søgaard Stålbyg: Altanerne er attraktive uderum, men også et arkitektonisk element, som bidrager til facadernes varierede karakter. Det indtryk forstærkes af, at flere typer værn er anvendt med glasfyldninger og tremmer som de to førende varianter. Søgaard Stålbyg har tilsvarende leveret ”mørke” og ”lyse” farvevalg, tilpasset murværkets toner fra sort og grå over gul og lys til farvespillende i røde nuancer med hvidlakerede altaner som et kontrasterende indspark.

– Den rigtige altan betyder øget livskvalitet for beboeren og ekstra værdi til boligen, lyder en vurdering fra Søgaard Stålbyg. De ekstra kvadratmeter fra altanen kan gøre en stor forskel i mange år; det er derfor vigtigt med professionel rådgivning og udførelse.

Søgaard Stålbyg bringer sine kompetencer i spil fra arbejdet med bærende stål i byggeriets konstruktive udfordringer og altaner i totalentreprise. Det er således efter konsultation med Søgaard Stålbyg, at altanprojektet får sin endelige udformning med totale leverancer af stål, glas og træ, inklusive de relevante overfladebehandlinger.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 1

Hospital

Akutsygehus Fase 2, Sygehus Sønderjylland

Fjerde gang er harmoniens gang for akutsygehus

Kontorhus

Boxit

Signaturbyggeri med et twist

Kontorhus

Cowi, Nobelparken

Cowi kontorkompleks afslutter Nobelparken

Bolig

Holbæk Fjordtårn

Mellem hav og by

Bolig

Karolinehaven

Det rolige element

Hospital

Kvinde-Barn Hus, Regionshospital Nordjylland

Timet og tilrettelagt sygehusbyggeri

Bolig

Magnolieholm

Holmgang

Plejecenter og genoptræning

Plejecenter Solhøj

Nybygget plejecenter skal give ældre et værdigt liv

Forlystelsescenter

Racehall CPH

Søjlefri gokartbane med Ferrari-rød indgang

Sport

Royal Stage

Fleksibel multihal med sovepladser på toppen

Bolig

Skademosen

Trærester bliver til boliger

Skole

Skolen i Bymidten

1800-tallet møder nutiden i skolebyggeri

Bolig

Skøjtehaven

Boliger bygger bro

Bolig

Østerlunden Byggefelt 1-4

Nyt liv til den gamle COOP-grund i Odense