OUH Patienthotel

:
marts 2011

Den ellipseformede bygning, i glas og stål, har fået tre nye etager i toppen, så der er plads til endnu flere patienter. Glasalu A/S har leveret glasfacaderne.

Det er ikke kun i toppen, at patienhotellet er vokset. Stueetagen er også vokset udad og har gennemgået en stor ombygning med nyt køkken og en ny stor spisesal.

Glasvæggene i stueplan, som her ved indgangen, har været en udfordring for DEKO loft + væg p/s, fordi de buer og derfor måtte specialfremstilles til opgaven.

Den øverste etage er nu 8. etage. Hver etage har sit eget informations- og receptionsområde.

previous next

Plads til patienterne

Det markante patienthotel ved Odense Universitets Hospital er vokset med tre etager og 3.000 kvadratmeter

Byggefakta

Patienthotellet, Odense Universitetshospital
Sdr. Boulevard 29
5000 Odense C
Danmark

Bygherre:
Region Syddanmark
Arkitekt:
Creo Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
Grontmij / Carl Bro A/S
Areal:
3000 kvm.
Byggesum: 
53 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2009 - august 2010

Kranerne har vejet over Patienthotellet på Odense Universitetshospital i et år, men nu er hotellet klar til at udnytte de ekstra 3.000 kvadratmeter i de tre nye etager, der er bygget oven på den eksisterende, og meget iøjnefaldende, glasbygning.

Hotellet, der er også kaldes Skibet på grund af den ellipseformede facon, er vokset opad med tre etager og værelser til ekstra 100 gæster, men der er også blevet bygget udad med blandt andet et nyt køkken og en større restaurant i stueetagen, så den kan bespise 150 gæster mod 90 tidligere. Desuden er der i kælderen bygget nye bade- og omklædningsrum til personalet.

Udgiften til byggeriet er på 53 millioner kroner, og det har kunnet lade sig gøre uden videre, at bygge opad i højden, fordi Patienthotellet allerede ved opførelsen i 1997 blev forberedt til en udvidelse i højden.

Byggeri med specielt stillads

Det er NCC, der har stået for opførelsen af de nye etager, som falder helt sammen med de eksisterende facader og design. Netop NCC vandt opgaven som hovedentreprenør på udbygningen, fordi de har stor erfaring i hospitalsbyggeri. Man måtte tage hensyn til brugerne af hotellet, så NCC tilrettelagde byggeprocessen, så der blev taget højde for, at bygningen skulle være i brug, mens arbejdet med at udvide var i gang. Det har blandt andet betydet, at NCC anvendte et andet stilladssystem, der ikke dækkede for vinduerne. De nye etager – 6., 7. og 8. sal – er blevet bygget, uden at NCC’s bygningshåndværkere har skullet ind i bygningen og på den vis forstyrre roen.

Patienthotellet ved Odense Universitetshospital har eksisteret siden 1997 og er nærmest blevet et vartegn for hospitalet. Det skyldes den meget specielle arkitektur. Hotellet er ellipseformet og beklædt med glas, som giver bygningen et meget markant udtryk foran det eksisterende hospital. Netop den ellipseformede bygning har givet udfordringer for Deko loft + væg p/s, der har leveret løsninger til tilbygningen. Der er leveret og monteret Deko FG Fire EW 30 og uklassificerede fuldglasvægge i stueplan. På de tre øverste etager er der monteret F-30 GV-system.

- Det har været en meget spændende opgave. Især glasvæggene i stueplan har været en udfordring, fordi de buer. Vi skulle lave væggene i flere omgange, fordi der var delafleveringer på projektet, så det har været en udfordring at være med til. Men en spændende udfordring, siger Ebbe Brøns, salgskonsulent i Deko loft + væg p/s.

Alle døre i de nye arealer er leveret af Swedoor/Jeld-Wen. Udbygningen har også betydet en speciel opgave for Peikko Danmark, der har leveret både stålsøjler og Deltabjælker til udvidelsen. Bjælkerne ligger parallelt med facaderne, og for at lette montagen på byggepladsen er bjælkerne leveret med påsvejsede støbeforskallingsprofiler med samme krumme udformning som facaderne.

- Det er en god og effektiv detalje, som folkene på byggepladsen har bidt mærke i. Peikko har leveret 520 meter Deltabjælker til projektet, siger Jonas Høg fra Peikko Danmark.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 5

Domicil

C. Reinhardt

Hjertet i centrum

Forskningscenter

Center for Protein Research

Proteinforskning i fleksible rammer

Domicil

Danva

Domicil i vandets tegn

Sport

Ejby Aktivtetscenter

Fra bedaget hal til moderne aktivitetscenter

Domicil

EnergiMidt

Klædt i dynamisk solcellearkitektur

Domicil

Eurowind Energy

Vinddomicil med vinger

Skole

Frederiksborg Gymnasium & Hf

Kunsten rykker i nye lokaler

Domicil

Gentofte Skøjtehaller

Arkitektur i minusgrader

Sport

Jyske Bank Boxen

En venue, der vil noget

Skole

Kirkebakkeskolen

Når folk og rum følges ad

Kulturcenter

Kulturværftet

Kulturværftet har lagt til kaj

Domicil

Lemvigh-Müller

Eminencen i Herlev

Sport

Lyseng Idrætscenter

Rustik multihal med orange skær

Transportcenter

MAN Last & Bus

Tysk grundighed med dansk effektivitet

Bolig og kontor

MunkePorten

Facadekunst i Hillerød

Sport

Nordkraft, DGI

Fra rå industri til moderne idrætsmekka

Pengeinstitut

Nykredit Roskilde

Finanshus med højt til loftet

Hospital

OUH Patienthotel

Plads til patienterne

Kulturcenter

Skuespilhuset

Teatrets hus. Version 5