OUH Patienthotel

:
marts 2011

Den ellipseformede bygning, i glas og stål, har fået tre nye etager i toppen, så der er plads til endnu flere patienter. Glasalu A/S har leveret glasfacaderne.

Det er ikke kun i toppen, at patienhotellet er vokset. Stueetagen er også vokset udad og har gennemgået en stor ombygning med nyt køkken og en ny stor spisesal.

Glasvæggene i stueplan, som her ved indgangen, har været en udfordring for DEKO loft + væg p/s, fordi de buer og derfor måtte specialfremstilles til opgaven.

Den øverste etage er nu 8. etage. Hver etage har sit eget informations- og receptionsområde.

previous next

Plads til patienterne

Sider

Byggefakta

Patienthotellet, Odense Universitetshospital
Sdr. Boulevard 29
5000 Odense C
Danmark

Bygherre:
Region Syddanmark
Arkitekt:
Creo Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
Grontmij / Carl Bro A/S
Areal:
3000 kvm.
Byggesum: 
53 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2009 - august 2010

Mange udfordringer

Glasalu A/S er en velkendt virksomhed inden for glas- og aluminiumsprojekter og har leveret glasfacaderne til de nye etager på patienthotellet. Det oprindelige glas var udgået, og derfor var det en stor udfordring for Glasalu at finde en glastype, som matchede det nuværende glas. Det anvendte glas er af typen SGG Cool-lite PB 120 og Emalit SGG 44700 ved indgangen. Overgangen fra det eksisterende glas og til det nuværende glas er blevet identisk. Profilsystemet på den eksisterende bygning var en traditionel curtain Wall, men Glasalu A/S har brugt Hansen CellGlazing, som er markant ved de små elegante celle-glaslister og integrerede opluk.

Den største udfordring var overgangen fra traditionel facade til typen Hansen CellGlazing, men det er ifølge Glasalu blevet løst på en elegant og holdbar facon.

- Der er udført specialløsning mht. drænløsningen af profilerne, ved usynlig sammenkobling mellem eksisterende facader og Hansen CellGlazing-facade, siger Glenn Andersen, salgschef hos Glasalu A/S.

- Selve montageopgaven har været spændende. Det var en udfordrende logistik. Huset skulle stadig fungere på de eksisterende etager, og udgangspunktet var at arbejde i 6.-8. sals højde samtidig med ophejs af indvendige materialer. Der har været et meget godt samarbejde med NCC Construction Danmark. Især den tidlige omfangsrige granskning og afgrænsning af opgaven har ført til, at opgaven kunne løses på en for alles tilfredsstillende facon, siger Glen Andersen.

Plads til nyt

Patienthotellet er et alternativ for selvhjulpne patienter, der har behov for hospitalsindlæggelse i forbindelse med undersøgelse, behandling eller genoptræning. Hotellet er omfattet af hospitalets sikkerhedsforanstaltninger, og patienterne er nærmere gæster i det moderne hotel end indlagte på et hospital. Hotellet hænger sammen med hospitalet, hvilket gør det nemt for gæsterne at komme til og fra undersøgelse eller behandling. Patienterne nyder godt af de mere hjemlige omgivelser, og konceptet giver gode muligheder for at gennemføre forløb, hvor patienterne kommer hurtigere igennem behandlingerne.

De tre ekstra elliptiske etager med deres seks spidser har øget hotellets samlede værelseskapacitet fra 120 til 178 værelser, samt givet plads til tre multirum. Der er plads til 20 personer om bordet i det store nye mødelokale på 8. sal syd. På 7. sal syd er der også nyt mødelokale i samme størrelse som de øvrige på 5. sal nord, 4. sal nord og syd samt 3. sal nord.

Sideløbende med byggeriet har patienthotellet arbejdet med en masterplan for brugen efter åbningen af de tre nye etager. Patienthotellet har bestræbt sig på at tænke innovativt. Det har ført til lancering af nye produkter og serviceydelser til de nuværende og kommende brugere af hotellet.

Der er også blevet plads til nye afdelinger på hotellet, blandt andet en afdeling for anoreksipatienter, mens nogle af de eksisterende afdelinger flytter til de nye etager og får mere plads.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 5

Domicil

C. Reinhardt

Hjertet i centrum

Forskningscenter

Center for Protein Research

Proteinforskning i fleksible rammer

Domicil

Danva

Domicil i vandets tegn

Sport

Ejby Aktivtetscenter

Fra bedaget hal til moderne aktivitetscenter

Domicil

EnergiMidt

Klædt i dynamisk solcellearkitektur

Domicil

Eurowind Energy

Vinddomicil med vinger

Skole

Frederiksborg Gymnasium & Hf

Kunsten rykker i nye lokaler

Domicil

Gentofte Skøjtehaller

Arkitektur i minusgrader

Sport

Jyske Bank Boxen

En venue, der vil noget

Skole

Kirkebakkeskolen

Når folk og rum følges ad

Kulturcenter

Kulturværftet

Kulturværftet har lagt til kaj

Domicil

Lemvigh-Müller

Eminencen i Herlev

Sport

Lyseng Idrætscenter

Rustik multihal med orange skær

Transportcenter

MAN Last & Bus

Tysk grundighed med dansk effektivitet

Bolig og kontor

MunkePorten

Facadekunst i Hillerød

Sport

Nordkraft, DGI

Fra rå industri til moderne idrætsmekka

Pengeinstitut

Nykredit Roskilde

Finanshus med højt til loftet

Hospital

OUH Patienthotel

Plads til patienterne

Kulturcenter

Skuespilhuset

Teatrets hus. Version 5